Jump to content

[G] Type83 SPH & Type89ATG & Type89 MLRS - Trumpeter 1:35

Przemek Przybulewski
 Share

Recommended Posts

Modele skończone jakiś czasu temu ale jakoś nigdy się nie składało aby zrobić kilku rodzinnych fotek.

Modele prosto z pudła - niestet nie ma do nich żadnych dodatków. Jedynie uchwyty podorabiałem z drutu.

Malowanie i podstawka proste - takie paradne.

Zapraszam do oglądania i komentowania:

_MG_1778.jpg

_MG_1780.jpg

_MG_1782.jpg

_MG_1783.jpg

_MG_1785.jpg

_MG_1786.jpg

_MG_1790.jpg

_MG_1791.jpg

_MG_1793.jpg

_MG_1795.jpg

_MG_1797.jpg

_MG_1799.jpg

_MG_1800.jpg

_MG_1802.jpg

_MG_1804.jpg

_MG_1806.jpg

_MG_1808.jpg

_MG_1810.jpg

_MG_1811.jpg

Bardzo fajnie się ogląda taki komplecik w barwach producenta. Gratuluję zanim reszta Koleżeństwa się rzuci.
Dziękuję serdecznie.

fajna parada gratuluje
Również dziękuję.

Swietny pomysl na podstawke, rewelacyjnie wygladaja te pojazdy tak obok siebie, da sie cos powiedziec o samych modelach, jak ich skladalnosc? ps jaki nr papieru na asfalt wybrales?
Dziękuję. Z podstawką to trochę niechcący tak wyszło. Narobiłem się przy pojazdach i już trochę mi się nie chciało przy podstawce, poza tym nie miałem koncepcji jak je razem pokazać i szukając zdjęć w necie trafiłem na takie paradne to postanowiłem wykorzystać pomysł. Modele nie są złe, całkiem dobrze je się składa, trochę szpachli potrzeba. Jeżeli chodzi o zgodność merytoryczną to nie jestem w stanie tego zweryfikować, przypominają te ze zdjęć oryginałów (których też za dużo nie ma). Zaletą bądź wadą jest kompletny brak dodatków więc jesteśmy skazani na model prosto z pudła.

A co do papieru to nie używałem go na podstawce. Tektura grubości 3mm zostałą posmarowana rzadkim wikolem i posypana przesianą ziemią z ogródka. Nadmiar po chwili zsypany i stąd taka faktura.

Ładne modele a skoro w wersji paradnej to czystość musi być bezwzględna.

P.S. Swoją drogą niezły pomysł na obejście kilku technik modelarskich jak obicia, budzenie i takie tam. Szybciej się modele klei, he, he.