Marcin M. Posted September 6, 2015 Share Posted September 6, 2015 Klasa 7 - Sci-Fi Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Jako że budżet na zakupy na najbliższy rok mam przekroczony, a konkurs zimowy to pozycja obowiązkowa, przejrzałem swe zapasy i stwierdziłem, że tylko ten model pasuje. Sceneria to oczywiście planeta Hoth. Snapfit ale miły. Części ładnie odlane. Pozdrawiam, Marcin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted September 6, 2015 Share Posted September 6, 2015 Ooooooo... kurczaczek... Brawo, wreszcie coś ze starwarsowego uniwersum. Już myślałem czy nie startować z Tie Advanced, ale widzę że już nie ma potrzeby. Nie zapomnij tylko o Czujbace, mimo że to Hoth. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted September 6, 2015 Author Share Posted September 6, 2015 Ooooooo... kurczaczek...Nie zapomnij tylko o Czujbace, mimo że to Hoth. Kosmaty będzie, dopiero co wpadł mi też do głowy pomysł, jak wykorzystać tych dwóch operatorów ze środka pojazdu. Skoro to scifi, to na całego A pojazd rób także, no bo co w końcu kurczę (ATST) blade. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinirlan Posted September 6, 2015 Share Posted September 6, 2015 (edited) Oh my... w końcu ruch się zaczyna w Sci-Fi Edited September 6, 2015 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted September 6, 2015 Share Posted September 6, 2015 Konkurs trwa dopiero 6 dni a już w sumie 28 warsztatów. Konkurencja coraz większa, trzeba się sprężać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biegacz90 Posted September 6, 2015 Share Posted September 6, 2015 Konkurs trwa dopiero 6 dni a już w sumie 28 warsztatów.Konkurencja coraz większa, trzeba się sprężać. kto ma ten ma a tak swoją drogą jako zagorzały fanatyk SW zajmuję miejsce w ostatnim rzędzie żeby wszystko widzieć a gdyby jeszcze był snowspeeder to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikemc Posted September 6, 2015 Share Posted September 6, 2015 Ten wątek także wrzucony do obserwowanych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamman Posted September 6, 2015 Share Posted September 6, 2015 też będę obserwował postępy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted September 7, 2015 Author Share Posted September 7, 2015 Ostatni raz Lego składałem jakieś 30 lat temu... Nóżka: I gotowe do podkładu. Podstawka zestawowa, tymczasowa, dla wygody trzymania; docelowo siłą rzeczy będzie inna: Pozdrawiam, Marcin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted September 7, 2015 Super Moderator Share Posted September 7, 2015 No super model! Bardzo się cieszę, że Star-Wars goszczą na forum! Powodzenia!!! pozdrawiam Christian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted September 7, 2015 Share Posted September 7, 2015 Czyli jak rozumiem spasowanie bardzo dobre? Muszę sobie sprawić takiego czikena. Nie wiem czy znasz, ale tu masz bardzo ładny warsztat tej machiny, może się przyda: http://www.themodellingnews.com/2015/06/ever-since-new-star-wars-at-st-kit-from.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted September 7, 2015 Author Share Posted September 7, 2015 Solo, dzięki, przyda się, zwłaszcza ostrzeżenie dotyczące white spirit. Z dość prostego w sumie modelu, można jednak stworzyć coś interesującego. Czas poprzeglądać zimowopancerniackie warsztaty kolegów... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted September 8, 2015 Author Share Posted September 8, 2015 A tymczasem złożone już wszystko. Wnętrze przepięknie odlane, aż szkoda, że nic nie widać. Jednakże planuję zrobić jeszcze jednego, typowego walkera z epoki ROTJ, więc będzie można cały górny dekielek otwarty zostawić: Obudowa: Uzbrojenie: Tadam! Idę do piwnicy podkład rzucić po całości (szary Motip). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted September 8, 2015 Share Posted September 8, 2015 Piękna maszyna, zdecydowanie chcę takiego! Ile on ma wysokości? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted September 8, 2015 Author Share Posted September 8, 2015 16 cm. Ładnie wygląda na półce, to prawda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinirlan Posted September 8, 2015 Share Posted September 8, 2015 Ładnie to wygląda Wizjery będą zamknięte docelowo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamman Posted September 8, 2015 Share Posted September 8, 2015 Gdzie go kupiles i za ile? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted September 8, 2015 Author Share Posted September 8, 2015 Sinirlan - dzięki. Jeden wizjer będzie zamknięty, drugi wpółotwarty. Hamman - na hlj, w przeliczeniu 60 PLN. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamman Posted September 8, 2015 Share Posted September 8, 2015 dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamerio Posted September 12, 2015 Share Posted September 12, 2015 fajnie wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sabatms Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 w temacie sw jak najbardziej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamerio Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Sinirlan - dzięki. Jeden wizjer będzie zamknięty, drugi wpółotwarty.Hamman - na hlj, w przeliczeniu 60 PLN. Możesz rozszyfrować skrót "hjl" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikemc Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Hobby link Japan ale temat już nieaktualny. Bandai już nie sprzedaje poza granice Japonii. Jakiś problem z licencją. Spróbuj na ebay. Jakiś gościu sprzedaje na allegro ale trzeba czekać 35 dni bo sprowadza z Japonii, wiec lepiej uderzyć na ebayu i samemu kupić od Japończyka. PS. Czekam na malowanie. Będzie standardowe, czy będziesz coś kombinował? Uważaj na wasch olejny i emalie, plastik się topi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted October 7, 2015 Author Share Posted October 7, 2015 Czekam na malowanie. Będzie standardowe, czy będziesz coś kombinował? Uważaj na wasch olejny i emalie, plastik się topi. No właśnie zamierzam się zabrać za malowanie. Standardowo, na szaro, z brudzeniem i obiciami a la pancerka Największe wyzwanie to ubrać go w zimową szatę. O kłopotach z chemia nie tak działającą czytałem. Porobię próby na podstawce, bo nie będzie mi potrzebna. Pozdrawiam, Marcin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted October 8, 2015 Author Share Posted October 8, 2015 Trochę przedcieniowania: M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts