Skocz do zawartości

1:72 Douglas EKA-3B - Hasegawa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry!

Chciałbym przedstawić mój model samolotu Douglas EKA-3B Skywarrior, przez amerykańskich marynarzy nazywany czasem Wielorybem z racji swojej wielkości. Więcej szczegółów można znaleźć w wątku warsztatowym tutaj: viewtopic.php?f=86&t=40929

A tymczasem przystępujemy od razu do zdjęć:

EKA3B_01b.jpg

EKA3B_02b.jpg

EKA3B_03b.jpg

EKA3B_04b.jpg

EKA3B_05b.jpg

EKA3B_06b.jpg

EKA3B_07b.jpg

EKA3B_08b.jpg

EKA3B_09b.jpg

EKA3B_10b.jpg

EKA3B_11b.jpg

EKA3B_12b.jpg

EKA3B_13b.jpg

EKA3B_14b.jpg

Mam nadzieję, że się podobało - dziękuję za uwagę, pozdrawiam i życzę miłego dnia

Paweł

Napisano

Widzę że z czerwonej wietnamskiej ziemi wzniosłeś się w przestworza . Samolot super . Jestem ciekaw czy masz zamiar zrobić coś co pływało po żółtych wodach Pozdrawiam M1A1(HA)

Napisano

Mikele - bardzo dziękuję za komentarz! Z tym washem to muszę Ci przyznać rację - znowu jest tak, że trzymałem ten model w rękach codziennie przez kilka tygodni, a babole zauważam dopiero po zrobieniu zdjęć i umieszczeniu ich w necie...

Adam - Dziękuję za miłę słowa. Odpowiedź brzmi tak - nawet mam kilka takich pomysłów - PBR, LSSC, poduszkowiec PACV, łódź ATC albo sampan wietnamski - ale zanim się za to wezmę, chciałbym wypracować metodę robienia wody na dioramie.

Jeszcze raz dziękuję za komentarze, pozdrawiam i życzę miłęgo dnia

Paweł

Napisano

Bardzo zgrabny model fajnego samolotu.

Ładnie go pomalowałeś, choć wydaje mi się że trochę za bardzo przebija preshading, brakuje też nieco efektów eksploatacji.

Ale mimo tego model cieszy oczy. Brawo!

Napisano

Model bardzo ładny.

_________________________________________________________________________________________

Na warsztacie:

Spitfire Mk Vb - Tamiya + fotel - Pavla + lufy działek - RB Model + koła - CMK + kalka - Techmod 1/72

MiG-21PFM - R.V. Aircraft + kalka - Model Maker Decals 1/72

Napisano

Solo, mig - bardzo dziękuję za komentarze i za miłe słowa. Co do preshadingu - zgodzę się, że może on nie jest 100% realistyczny, ale mnie się podoba... Jakie ślady eksploatacji masz na myśli?

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Paweł

Napisano

Pawle - bardzo dziękuje za komentarz i za miłe słowa! Cieszę się, że się podoba! Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Paweł