Solaris7813 Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Cześć, Oto jest mój drugi czołg w skali 1:35. Zestaw Trumpetera, dodałem gąsienice od Bronco i mocowania anten od RB. Ogólnie składał się bardzo dobrze. Od siebie dodałem uchwyty na płycie silnikowej, anteny, złożone lusterka oraz pancerz przy przedniej płycie. Malowany Tamkami i Vallejo. Brudzenie AK, Vallejo i farby olejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Elegancki. Nie czaje po kiego grzyba ta krata ma z tyłu wisieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Model mi się podoba. A krata pewno po to aby mu ktoś w tyłek czymś nie zasadził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Chyba raczej żeby zaoszczędzić na vat. Ewentualnie aby czołg fajnie wyglądał, co moim zdaniem się całkiem nieźle sprawdza. Szczególnie podoba mi się to jak wygląda na 9 zdjęciu. Co by tu nie mówić, widać postęp. Jedynie mam wrażenie że brudzenie wyszło dosyć chaotycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 24 Września 2015 Autor Share Napisano 24 Września 2015 Te siatki to chyba ekrany przeciw pocisków kumulacyjnym, ale po co mu w tym miejscu też nie wiem Cieszę się, że się podoba, dzięki. Może ktoś jeszcze się wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 A mnie się średnio podoba. Jakiś taki płaski, brak w nim życia, głębi. Poza tym boczne fartuchy ni to matowe ni to błyszczące - za bardzo świecą (za czarne w ogóle) się bandaże na kołach - światła z przodu pomalowane na zielono - karabin bardziej szary niż gunmetal - widać na niektórych elementach szwy. Myślę, że te elementy można by poprawić i dopiero wtedy robić galerię. P.S. Robiłeś washa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 No to jest calkiem fajny model, tak po prawdzie t-62 to na koniec troche zje..... tym razem sie udalo i jest dobrze ale.... (no niestety, bez ale sie nie obejdzie) co mi sie nie podoba kiedy patrze na te zdjecia to ze miejscami sie swieci, miejscami matowy, cos mi sie wydaje, ze Ty po washu i po olejach nie bardzo go psikles lakierem (matem czy satynowym-jak kto woli) np 4 zdjecie od konca, tam dosc dobrze widac o czym pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 24 Września 2015 Autor Share Napisano 24 Września 2015 A mnie się średnio podoba. Jakiś taki płaski, brak w nim życia, głębi.Poza tym boczne fartuchy ni to matowe ni to błyszczące - za bardzo świecą (za czarne w ogóle) się bandaże na kołach - światła z przodu pomalowane na zielono - karabin bardziej szary niż gunmetal - widać na niektórych elementach szwy. Myślę, że te elementy można by poprawić i dopiero wtedy robić galerię. P.S. Robiłeś washa? -Wiem, kół nie psikałem matem. -Zalane Clearfix'em, zielone wyszły na zdjęciu. -Karabin mogę jeszcze przetrzeć metalizerem. -Na których? Wash robiłem, ale były z tym problemy. Zobacz do warsztatu. No to jest calkiem fajny model, tak po prawdzie t-62 to na koniec troche zje..... tym razem sie udalo i jest dobrze ale.... (no niestety, bez ale sie nie obejdzie) co mi sie nie podoba kiedy patrze na te zdjecia to ze miejscami sie swieci, miejscami matowy, cos mi sie wydaje, ze Ty po washu i po olejach nie bardzo go psikles lakierem (matem czy satynowym-jak kto woli) np 4 zdjecie od konca, tam dosc dobrze widac o czym pisze. No niestety masz racje, dałem tylko delikatną mgiełkę tego matu i chyba to było za mało. Miałem nic już nie kombinować, ale chyba zrobię tak: -zabezpieczę pigmenty fixerem (nałożę z aerografu) -psiknę jeszcze raz, albo dwa razy matem -ewentualnie poprawię korzenie Zwłaszcza, że model stoi na parapecie, wiec pod światło ten połysk świetnie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Dobry plan ps pomijam kwestie ze chyba nie masz w planie co tydzien czyscic modelu z pedzelkiem w reku wiec czas pomyslec o jakiejs gablotce na modele, zanim to jednak nastapi i tak nie stawiaj modeli na parapecie, sloneczko to nie najlepszy przyjaciel kolorow, z czasem czolg wyblaknie i bedzie slabo wygladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Nie kombinuj . Bierz sie za nastepny . Zafiksujesz to znikną Ci te pigmenty . Jeżeli robisz kurz z pigmentow , to dobrze jest zrobić tym pigmentom podkład z delikatnej mgiełki na przykład z tamijowskiego buffa i ziemistego erfa. Wcierany pędzelkiem na sucho i fiksowany zazwyczaj znika i trzeba powtarzać operacje do skutku . Niegłupio jest najpierw zapuścić fikser i na niego " posypać " pigment . Po kawalku , fragmencie . Dobrze jest użyć kilku odcieni proszku , efekt nie bedzie wtedy monotonny . Nie ma co sie babrać , przećwiczysz na kolejnym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Całkiem fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 25 Września 2015 Autor Share Napisano 25 Września 2015 Dobry plan ps pomijam kwestie ze chyba nie masz w planie co tydzien czyscic modelu z pedzelkiem w reku wiec czas pomyslec o jakiejs gablotce na modele, zanim to jednak nastapi i tak nie stawiaj modeli na parapecie, sloneczko to nie najlepszy przyjaciel kolorow, z czasem czolg wyblaknie i bedzie slabo wygladac. No niestety na gablotke nie mam miejsca. Może postawie go w jakiejś szafce, którą codziennie otwieram. Nie kombinuj . Bierz sie za nastepny . Zafiksujesz to znikną Ci te pigmenty . Jeżeli robisz kurz z pigmentow , to dobrze jest zrobić tym pigmentom podkład z delikatnej mgiełki na przykład z tamijowskiego buffa i ziemistego erfa. Wcierany pędzelkiem na sucho i fiksowany zazwyczaj znika i trzeba powtarzać operacje do skutku . Niegłupio jest najpierw zapuścić fikser i na niego " posypać " pigment . Po kawalku , fragmencie . Dobrze jest użyć kilku odcieni proszku , efekt nie bedzie wtedy monotonny . Nie ma co sie babrać , przećwiczysz na kolejnym . No wiem, że te pigmenty pewnie znikną, ale ten miejscowy połysk niezbyt mi się podoba (tym bardziej, że chcę z nim pojechać na konkurs). Gdybym później (po lakierze matowym) psiknął mgiełkę fixera i troszkę to przykurzył, to nie będzie ok? Co do monotonii, zmieszałem dwa pigmenty (brązowy i piaskowy). Próbowałem nie wymieszać ich zbyt dokładnie, żeby ten kurz był trochę zróżnicowany. No ale nie wyszło Całkiem fajny Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Naprawdę fajnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 26 Września 2015 Autor Share Napisano 26 Września 2015 Dokonałem kilku poprawek, czyli zmatowiłem go (lakier od Tamiyi, polecam), poprawiłem kurzenie (na koniec zabezpieczyłem bardo delikatną mgiełką Fixera), pomalowałem "oczy" i przetarłem karabin metalizerem... ... i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 26 Września 2015 Share Napisano 26 Września 2015 Teraz juz jest fajnie, a Ty masz w domu naprawde przyzwoity model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 26 Września 2015 Autor Share Napisano 26 Września 2015 Zrobiłem jeszcze dwa zdjęcia z kolegami. I takie porównanie wielkości modeli które robiłem kiedyś, i tych które robię teraz... Teraz juz jest fajnie, a Ty masz w domu naprawde przyzwoity model Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 27 Września 2015 Autor Share Napisano 27 Września 2015 Może ktoś jeszcze oceni model po poprawkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 28 Września 2015 Autor Share Napisano 28 Września 2015 Hmm... Tak samo dobrze, czy tak samo źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_s Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 Tak samo chu...do. Mam nadzieję że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 29 Września 2015 Autor Share Napisano 29 Września 2015 Tak samo chu...do. Mam nadzieję że pomogłem Tak! Pomogłeś! Nie jestem w stanie opisać swojej wdzięczności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 16 Października 2015 Share Napisano 16 Października 2015 No model piękny! Ładne malowanie! Dopracowany, zadbałeś o szczegóły! Bardzo mi się podoba ten karabin na wieży!... Czołg ful wypas! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi