Super Moderator jawkers Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Stycznia 2016 Witam. Kolejna porcja zdjęć wyrzutni. Po otrzymaniu filtra. Rakiety prawie ukończone. Gąsienice poczernione. Na jednej widać moje próby "pordzewiania". Próba brudzenia kół. Mocniejsza. W wersji light. Nie wiem, jaki stan zbrudzenia zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Rakiet czasem nie brudź!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Stycznia 2016 Rakiet czasem nie brudź!! Tak wiem, muszę je jeszcze pomalować, półmatem albo połyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcon Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Przy montażu pamiętaj, żeby wyrównać rakiety na prowadnicach. Proponuję jednak aby Autor przyjrzał się osłonie wylotu spalin w oryginale. Niestety tutaj trumpek się nie popisał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcon Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Ale dziwna antena jak na radiolinię..405 czy coś innego? 1S61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Ale dziwna antena jak na radiolinię..405 czy coś innego? Bo to radziecki wynalazek słowny. Należy to czytać jako "radiolinia dookolna". U nas nazwałoby się to anteną rozsiewczą a oni nazwali radiolinią. Jest to radiolinia w znaczenia - łącze radiowe pomiędzy stacją naprowadzania z jej wyrzutniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 U nas nazwałoby się to anteną rozsiewczą A nie "dookólną? dzięki za info,bo mi antena od radiolinii kojarzy się raczej z tym: https://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.tdm-electronics.com/katalog3/d/85008-2/PB220057.JPG&imgrefurl=http://archiwum.allegro.pl/oferta/antena-katowa-do-420-mhz-i3565449733.html&h=497&w=640&tbnid=pxa3GCHRu1aLiM:&docid=1decd1BybpV2RM&ei=5lmdVoqAM6LuyQPqraGIBQ&tbm=isch&ved=0ahUKEwiKi6rop7TKAhUid3IKHepWCFEQMwgkKAgwCA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Też na początku napisałem, że dookólna. Jak by nie nazwać promieniuje równo we wszystkie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcon Napisano 19 Stycznia 2016 Share Napisano 19 Stycznia 2016 Piotrze, to nie jest antena dookólna. Wówczas miałaby chrakterystyke toroidalna i siałaby dookoła info gdzie jest puszka z pigułami. Oprócz tego impulsowy nadajnik jest na magnetronie i ma całkiem sporą moc. To naprowadzana na max sygnału antena paraboliczna zainstalowana w osłonie dielektrycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 19 Stycznia 2016 Share Napisano 19 Stycznia 2016 Masz rację. Pomroczność jasna mnie poraziła jak pisałem posty. Cały czas myślałem o radioliniach dookolnych SURN-a a przecież to jest wyrzutnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Stycznia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Stycznia 2016 Witam. Wyrzutnia została zakurzona. Doszły detale takie jak, narzędzia i butle. Gąsienica w 70% została "pordzewiona". Koła również zostały przykurzone. P.S. Do czego służą te butle, na tyle pojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Stycznia 2016 Share Napisano 24 Stycznia 2016 Butle ze sprężonym powietrzem zapewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Stycznia 2016 Share Napisano 24 Stycznia 2016 Butle ze sprężonym powietrzem zapewne. A do czego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 Żeby, z wody źródlanej, załoga mogła sobie zrobić wodę gazowaną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 Żeby, z wody źródlanej, załoga mogła sobie zrobić wodę gazowaną... Oj Budyń ,Budyń..gdyby nie wspólna żona to nie chciało bym mi się tego nawet komentować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Stycznia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 25 Stycznia 2016 Butle ze sprężonym powietrzem zapewne. A do czego ?? Co zasila to powietrze z butli, jakiś układ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 Sprężone powietrze , do wtłaczania paliwa rozruchowego , do rakiet ? Wysłane z Nokia 3310 za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 Łóżko to przeżytek ale żeby nie zaśmiecać-po co są te butle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 Bulik58 możesz mi przybliżyć (może być na pw żeby nie robić ot) na jakiej zasadzie to działało? Pytam z ciekawości, bo nigdy nie słyszałem o czymś takim. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Nie wiedziałem o tym. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Wygląda całkiem spoko. Tak trzymaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Lutego 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Lutego 2016 Witam. Tyle się napociłem, żeby model "przykurzyć". Efekt końcowy mi się podobał, więc postanowiłem już zakończyć proces brudzenia i pomalowałem model lakierem matowym. I co się stało?, moje wypociny zniknęły. Model jest czysty, nie widać śladów zakurzenia które tworzyłem za pomocą pigmentów. Oto jak to wygląda. Koła były średnio zakurzone. Model również był przykurzony. Wydaje mi się, że zostawię go tak jak jest. Moje pytanie brzmi, co zrobiłem nie tak? Czy pigmenty trzeba utrwalić fixerem, przed nałożeniem warstwy lakieru na nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 Ogólnie pigmenty trzeba utrwalać fixerem, jeśli tego nie zrobisz będą cały czas podatne na przemieszczanie, ścieranie itp. Co do lakieru to jeżeli na pigmenty położysz lakier efekt będzie dużo mniej wyraźny dlatego albo nakładając pigmenty albo bierzesz poprawkę na to że po lakierowaniu efekt będzie się różnił albo odpuszczasz sobie lakier i po utrwaleniu pigmentów fixetem kończysz zabawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Lutego 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Lutego 2016 Ogólnie pigmenty trzeba utrwalać fixerem, jeśli tego nie zrobisz będą cały czas podatne na przemieszczanie, ścieranie itp. A po wyschnięciu "fixera" zostają jakieś ślady, plamy po nim i czy powierzchnie zostaje taka jaka była (w moim przypadku matowa), czy będzie się lekko świeciła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Raczej nie powinno być widać zmian. Przynajmniej u siebie nic takiego nie zauważyłem. Ale pewnie fixer fixerowi nie równy. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi