Flachenty Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Zaczynam kolejny projekt. Tym razem padło na Apacza w wersji koszernej a konkretniej takiej Na początek kokpit. Jak to u mnie model ma być nieco zmęczony życiem tyle na teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Blaszki Eduarda, czy jakieś inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 22 Października 2015 Autor Share Napisano 22 Października 2015 Tak, to stare blaszki edka do wersji D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 No! Super A już się bałem, że coś innego na warsztat wrzucisz! Na początek kokpit. Jak to u mnie model ma być nieco zmęczony życiem He He - ale i tak pewnie nie będzie tak koncertowo jak Mi-17. Zdjęc Izraelskich zj..ych nie widziałem, ale nawet apacza można nieźle uwalić ;P Ale na pewno będzie zabawa z wypłowiałymi kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Piekna sprawa Siadam i się uczę. Najbardziej ciekawi mnie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Poproszę jeden ulgowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Poproszę jeden ulgowy ...a uprawnienia kombatanckie są ? Tak na poważnie to bardzo ciekawy projekt się zapowiada. Apache nie jest moim ulubionym śmigłowcem (Eurocopter Tiger Rulez! ), wręcz jednym z mniej lubianych, ale w tym ładnym, jasnym kamuflażu z ciekawymi śladami eksploatacji na pewno będzie się interesująco prezentował. Życzę powodzenia i trzymam kciuki za bezstresowy warsztat! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek2121 Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Witam. Mam pytanko mam AH-64D Longbow Apache revella 1/48 czy te blaszki do hasegawy bd pasować do mojego modelu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Jest jeszcze miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Świetny temat, koszerny sprzęt wojskowy zawsze jest ciekawy powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Wykorzystasz jakiś zestaw do konwersji, czy sam będziesz dorabiał te elementy do wersji izraelskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 mam w swych zbiorach AH-64D 1/72 Hobby Boss-a, z uwagą będę śledził Twoje poczynania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Witam. Mam pytanko mam AH-64D Longbow Apache revella 1/48 czy te blaszki do hasegawy bd pasować do mojego modelu?? Prawdopodobnie tak, jeśli to jest jeden z przepaków Hasegawy które sprzedawał Revell. Możesz sprawdzić to tutaj: http://www.scalemates.com/kits/109442-hasegawa-07223-ah-64d-apache-longbow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 23 Października 2015 Autor Share Napisano 23 Października 2015 Witam. Mam pytanko mam AH-64D Longbow Apache revella 1/48 czy te blaszki do hasegawy bd pasować do mojego modelu?? Prawdopodobnie tak, jeśli to jest jeden z przepaków Hasegawy które sprzedawał Revell. Możesz sprawdzić to tutaj: http://www.scalemates.com/kits/109442-hasegawa-07223-ah-64d-apache-longbow Raczej nie sądzę, to zupełnie inny model. Revell to stary Monogram z dodatkowymi ramkami. Wykorzystasz jakiś zestaw do konwersji, czy sam będziesz dorabiał te elementy do wersji izraelskiej? Nie, modelem wyjściowym jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Raczej nie sądzę, to zupełnie inny model. Revell to stary Monogram z dodatkowymi ramkami. Revell to także przepaki Hasegawy z 2003 roku, a to był nowe formy zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 23 Października 2015 Autor Share Napisano 23 Października 2015 To co jest teraz na rynku to nie Hase :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Kolega pytał o model Revella, nie o to co jest na zdjęciu. Dlatego odpowiedziałem, że jest możliwe iż to przepak Hasegawy, bo Revell sprzedawał takie modele (new tool Hasegawy z 2003 roku). Innymi słowy, blaszki do Hasegawy mogą pasować do AH-64D Revella, o ile to jeden z przepaków Hasegawy (nie ma to nic wspólnego z Monogramem), a jako że nie wiem o jaki dokładnie model Revella chodzi, dlatego dodałem słowo "może". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek2121 Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Zerknąłem w link który mi podałeś ale chyba raczej nie bd pasował ja mam taką wersję http://revell.com.pl/modele-do-sklejania/helikoptery/helikoptery-wojskowe/ah-64d-apache-100-years-military-aviation,art,7329.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Zgadza się, to jest przepak Monogramu, nie Hasegawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Wracając do tematu, będę się przyglądał bo mam ten sam model w moich zasobach. Samą sztuką było go zdobycie, bo hasegawa już go chyba nie produkuje. W każdym razie w dużych sklepach modelarskich w Polsce jest nie do zdobycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek2121 Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Też mi się bardzo podoba ten śmigłowiec z racji tego, że identyczny był na Air Show w Radomiu w 2013 to od razu go kupiłem chciałem dodać troszkę detali miałem nadzieję, że bd pasować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 c.d. prac foteliki trochę dziurawienia i skrzydełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Aaa, nie wspominałeś, ale jak rozumiem używasz zestawu Wingmana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 Nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 zapierdzielasz z robotą, jestem pod wielkim wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi