TAPIR Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Witam Zwracam się z prośbą do wszystkich kolegów modelarzy o drobną podpowiedz, zaczynam pracę nad modelem Herculesa, zdjęcia itp wszystko już całą dokumentacje zgromadziłem i teraz pytanko czy ktoś z kolegów modelarzy pracował nad takim kamuflażem już ? Interesuje mnie czy ktoś z was malując farbami Valeho pamięta jakich numerków użył ? Chciałbym żeby ten kamuflaż wyglądał przyzwoicie a jako że rzadko pracuje nad samolotami to też nie mam pojęcia jakie kolory były by najlepsze :( tak wygląda oryginał http://gb.fotolibra.com/images/previews/329518-c-130h-102-entebbe-veteran.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Jeśli miałyby to być farby Gunze, to nie byłoby kłopotu, ale z Vallejo to dla mnie jest kłopot. Alternatywą są ponoć znakomite farby Mr. Paint, producent których sprzedaje zestaw do malowania izraelskiego lotnictwa: Jakby co to na tym zdjęciu masz kolory FS, więc może będzie łatwiej coś wybrać z Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Podaj mi do siebie maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 28 Października 2015 Autor Share Napisano 28 Października 2015 Poszlo PW ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 28 Października 2015 Autor Share Napisano 28 Października 2015 Dzięki Solo napewno jeśli nikt inny nie pomoże skupie się na tych kolorach jednakże mimo wszystko jeszcze kilka dni jest, czy naprawde nikt nie używał Valleho do izraelskich malowań ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 Producent fakb, którymi w dzisiejszych czasam ponoć nie da się malować, Humbrol, ma w swojej palecie dedykowane kolory: 119 - Light Earth ~ Vallejo 874 120 - Light green ~ Vallejo 974 / Model Air 71095 121 - pale stone ~ Vallejo 819 / Model Air 71075 122 - light blue (nie produkowany) ->FS35622 = Gunze 314, ModelMasterr 1722, po nrze FS najbliższa mu jest Vallejo 973, choć to jest trochę jaśniejszy odcień nry Vallejo podane na podstawie Przelicznika PAYO i katalogu Vallejo. Mimo iż Humbrole to nie jest na dzień dzisiejszy szczyt technolofii w farbach, to imho te kolory dość dobrze spełniają założenia. poza tym - jak szukasz wśród akryli - polska HATAKA robi m.in zestaw HTK-AS12 Israeli AF paint set (1970's desert colours), zawierający powyższe barwy: http://www.armahobby.pl/htk-as12-israeli-af-paint-set-1970-s-desert-colours-set-of-6.html pozdrawiam ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Ja do F-16 używałem tego zestawu i jestem z niego bardzo zadowolony. Również są to akryle jak Vallejo i jakoś maluje Mi się nimi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 30 Października 2015 Autor Share Napisano 30 Października 2015 No to teraz Panowie daliście mi do myślenia, ale o to mi chodziło Dzięki wielkie na pewno któryś z zestawów wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 5 Listopada 2015 Share Napisano 5 Listopada 2015 Ale te kolory są do starego malowania, jakie chcesz robić bo to jest istotne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Listopada 2015 Share Napisano 5 Listopada 2015 A to jakie teraz jest aktualne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 5 Listopada 2015 Share Napisano 5 Listopada 2015 Zauważcie na A-4 i F-4 zieleń jest ciemniejsza... Aktualnie ta zieleń jest dużo jaśniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 9 Listopada 2015 Share Napisano 9 Listopada 2015 Agama robi "autentyki", sprawdż w jadarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi