Andrzej Godlewski Napisano 22 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2015 Prawie wszystko co udało się poskładać z odlewów . Na razie Ursus C 451 na gumiakach , w przygotowaniu C-45 . Oczywiście W przypływie weny twórczej zapewne gumiaka wyposażę w podnośnik hydrauliczny ,no i dostanie daszek ,reflektory . Ale to już w tak zwanym międzyczasie . WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Grudnia 2015 Share Napisano 22 Grudnia 2015 I nawzajem! Traktor przeuroczy, jakaż szkoda, że nie w 1/72 [lub 1/48 chociaż...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 22 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2015 Jak na razie jest jeszcze w skali 1:43,5 ale jak dla mnie to trochę inna bajka . Akurat w tej skali jest już trochę modeli tego typu więc i temat rozwojowy . A i do makiety kolejki wąskotorowej będzie fajny klimacik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 13 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2016 A po świętach lud roboczy ruszył do pracy . Traktorzysta skoczył na małe piwko a Ursus pyrka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 9 Lutego 2016 Autor Share Napisano 9 Lutego 2016 Jadziem dalej z tematem bo inne czekają . Długo się do tego przymierzałem bo niby proste ,ale pod warunkiem że wie się jak zrobić . I tak było w przypadku stalowych kół ,okazały się dość pracochłonne ale cóż ,pomału byle do przodu . Chciałem aby modle matki były metalowe ponieważ tylko dość sztywne elementy przetrwały by formowania . Trzeba więc było najpierw wykonać formy do piast ,wyciąć szprychy i całość polutować aby nie rozpadło się przy wyciąganiu z formy . A potem już poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2016 Share Napisano 9 Lutego 2016 To jakieś metalurgiczne czary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Lutego 2016 Share Napisano 9 Lutego 2016 Teraz dopiero zajarzyłem że to bohater do twojej wypasionej industrialnej dioramki - super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 9 Lutego 2016 Share Napisano 9 Lutego 2016 Toczenie, tłoczenie, lutowanie, odlewanie - toż to prawdziwa fabryka . A "infrastrukturę" też skojarzyłem - zapowiada się prawdziwe cudo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 12 Lutego 2016 Autor Share Napisano 12 Lutego 2016 Dzięki za dobre słowa . Jak to mówi się nie jednym Ursusem człek żyje , inne prace też muszą mieć swój finał . Na razie końcówka C 45 na stalowych kołach ,pozostało już tylko malowanko we właściwych dla tego egzemplarza kolorkach . Jeszcze co prawda parę poprawek ale to już sama przyjemność przy całym gotowym modelu to taka przysłowiowa wisienka na torcie . Oraz mała przymiarka do następnego tematu starego warsztatu mechanicznego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Bardzo fajnie te traktorki wygladaja, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 15 Lutego 2016 Autor Share Napisano 15 Lutego 2016 Czasami trzeba do modelu wykonać szereg takich samych detali , w takich przypadkach najlepiej wykonać jakiś pomocny przyrządzik aby detale były powtarzalne . W Ursusie ze stalowymi kołami występują nakładane ostrogi do jazdy w polu , jest ich razem 48 sztuk . Wykonałem więc takie małe coś co pozwoliło mi wykonać owe elementy . Aby nie brać go w łapki za każdym razem wydłubałem niewielką podstawkę której wystrój będzie w formie wystawy podobnej jak na zdjęciu z początku tematu . Pozostało malowanko i wykonanie napisu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 A już myślałem, że to koniec... Jeeezu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 18 Lutego 2016 Autor Share Napisano 18 Lutego 2016 Ursus podmalowany czekać będzie na swoją małą dioramkę . Tym samym moje zmagania z tematem Ursus dobiegły końca czas na następną pracę Dziękuję też wszystkim za wpisy i zapraszam do następnego tematu ,za jakiś czas oczywiście ,bo prace przy uzupełnianiu w detale traktorów jeszcze zapewne potrwają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2016 Share Napisano 18 Lutego 2016 Świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 18 Lutego 2016 Share Napisano 18 Lutego 2016 Sliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 Niesamowity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Coś pięknego (oba)!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 14 Marca 2016 Autor Share Napisano 14 Marca 2016 Dziękuję wszystkim za komentarze . Koniec i zwieńczenie dzieła małą dioramką z wystawy rolniczej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi