Tomek Mroczkowski Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 A co masz? Pamiętam, że zazwyczaj rabujesz banki i kupujesz pól sklepu modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2015 A co masz? Pamiętam, że zazwyczaj rabujesz banki i kupujesz pól sklepu modeli Oj od razu rabujesz. Czasami uda się kupić kilka modeli i tyle. A że kupuję więcej niż sklejam to się nazbierało przez lata. A co mam? Hmm, z ruskich w 1:35 to chyba tylko to: 1:35 Russian 1K17 Szhatie (Trumpeter 05542) 1:35 Russian 2S19 Self-propelled 152mm Howitzer (Trumpeter 05574) 1:35 2S3 152mm Self-Propelled Howitzer (Trumpeter 05543) 1:35 Russian 2S6M Tunguska Anti-Aircraft Artillery (Panda Hobby PH35002) 1:35 2S7M Pion 203mm SPG (Trumpeter 05592) 1:35 SAM-6 Antiaircraft Missile (Trumpeter 00361) 1:35 Soviet SS-23 Spider Tactical Ballistic Missile (Hobby Boss 85505)Soviet SS-23 Spider Tactical Ballistic Missile 1:35 Soviet Medium Tank T-55A (Tamiya 35257) 1:35 Russian TOS-1A Multiple Rocket Launcher (Trumpeter 05582) 1:35 RUSSIAN MBT T-80U (Dragon 3512) 1:35 RUSSIAN MBT T-90A (Meng Model TS-006) 1:35 Russian TERMINATOR Fire Support Combat Vehicle BMPT (Meng Model TS-010) 1:35 ZSU-23-4V1 Shilka (Dragon 3521) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Szyłka by tu pasowała najbardziej, ewentualnie 2S3. Trochę inspiracji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2015 Dzięki Tomek. Pomyślę. Chociaż wiesz, że ja jestem nonkonformistą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 jestem nonkonformistą. To będziemy naciskać ile się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 To ja w ramach nacisków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Świetne wykonanie i kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2015 Świetne wykonanie i kibicuję.Dzięki wielkie. Wasze zdjęcia z Afganistanu trochę mnie zainspirowały nie powiem ale na razie nie przekonały do końca Na razie poskładałem bestię: A co dalej to się pewnie okaże po świętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mac09 Napisano 23 Grudnia 2015 Share Napisano 23 Grudnia 2015 Model prezentuje się super dioramka także . Zainteresował mnie Twój model, szukałem go ale chyba w PL go nie ma wcale - gdzie go kupiłeś??? PS Może trochę spóźnione pytanie ale czy koła były skrętne "fabrycznie" czy to Twoja sztuczka? Interesuje mnie jak zrobić 4 koła skrętne na dodatek na zawieszeniu niezależnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 23 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2015 Model prezentuje się super dioramka także . Zainteresował mnie Twój model, szukałem go ale chyba w PL go nie ma wcale - gdzie go kupiłeś??? PS Może trochę spóźnione pytanie ale czy koła były skrętne "fabrycznie" czy to Twoja sztuczka? Interesuje mnie jak zrobić 4 koła skrętne na dodatek na zawieszeniu niezależnym... Dziękuję. Model wygrałem w konkursie Menga.Zająłem pierwsze miejsce i mogłem wybrać trzy modele z ich oferty. Chciałem SCUDa ale nie dało rady więc wziałem Smerch, Cougara i D9R. Koła skrętne były jako standard w zestawie. Obie osie skręcają niezależnie - to jedyny minus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mac09 Napisano 24 Grudnia 2015 Share Napisano 24 Grudnia 2015 Dzięki za obszerne wyjaśnienie. Czyli nie da się ich zsynchronizować (tym bardziej że przednie skręcają się bardziej). Czekam na update i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2015 Dzięki za obszerne wyjaśnienie. Czyli nie da się ich zsynchronizować (tym bardziej że przednie skręcają się bardziej). Czekam na update i życzę powodzenia Niestety nie bez głębszej ingerencji w konstrukcję. A tym bardziej żeby zrobić tak, że przednia oś ma większy kąt wychylenia niż tylna. Mnie akurat to w niczym nie przeszkadza - zazwyczaj raz postawiony pojazd na podstawce już nie zmienia swojego położenia. To bardziej taki przydatny bajer, żeby łatwiej ustawić pojazd w żądanej pozycji. Między innymi też dlatego ja NIE przykleiłem amortyzatorów bo one wymuszały poniekąd ustawienie pojazdu w jednej pozycji i niestety nieprawidłowej. Ten pojazd ma tendencję do "siadania" na tył który jest bardziej obciążony, niezależnie od tego czy to Smerch czy SCUD. Montaż amorów wymusza bardzo horyzontalne położenie a bez nich pojazd układa się jednak tak jak w naturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2016 Niestety model nijak nie chciał stać na wszystkich kołach. Zazwyczaj przednie lewe wisiało w powietrzu i musiałem trochę dodać gipsu aby to jakoś wypoziomować: Jak wyschło to podmalowałem i posypałem śniegu. Akurat u mnie pada więc nastrój był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 6 Stycznia 2016 Super Moderator Share Napisano 6 Stycznia 2016 No i będzie lodzio-miodzio jak mawiają pingwiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2016 No i będzie lodzio-miodzio jak mawiają pingwiny Dzięki. Też mam taką nadzieję. Ośnieżyłem pojazd, głównie z dołu i troszkę po bokach. No i chyba koniec. Jak mnie nic nie najdzie i nie spierdzielę czegoś to w "łikend" postaram się zrobić galerię. A na razie zdjęcie poglądowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Zajawka galerii bardzo interesująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2016 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 biorąc pod uwagę, że skalne ucho przez które się przecisnął jest na styk niemal. I dlatego mi taka wizja nie pasuje niestety. Smerch woli bardziej otwarte przestrzenie jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2016 Bards faunae to wygląda w całości. Proponuję byś "rozjedził" nieco bardziej śnieg - może jakieś koleiny z lekka błotniste? Smerch na pewno nie jechałby jako jeden z pierwszych pojazdów biorąc pod uwagę, że skalne ucho przez które się przecisnął jest na styk niemal.Dziękuję. Dodałem trochę więcej śniegu aby wyglądało, że pojazd trochę się w nim zapada. Co do kolein to zamysł był taki że jest to skalne podłoże tylko lekko przykryte śniegiem więc de facto ciężko tu o koleiny. Jest to moja pierwsza podstawka ze śniegiem i raczej chciałem sprawdzić jak się go kładzie, jak się układa itd. Dziękuję jednak za sugestię. biorąc pod uwagę, że skalne ucho przez które się przecisnął jest na styk niemal.I dlatego mi taka wizja nie pasuje niestety. Smerch woli bardziej otwarte przestrzenie jak dla mnie.Tomek, doskonale rozumiem Twoje rozterki. Budując podstawkę i przymierzając na sucho złożony pojazd wydawało się że miejsca jest o wiele więcej. Później doszło kilka warstw gipsu, pojazd stanął na kołach i zrobiło się ciasno. Bardzo nie lubię zmieniać podstawek w trakcie tak zaawansowanego stadium (często na siłe próbuję dorobić ideologię aby jakoś przeszło - patrz AuF1) bo kończy się to tym, że podstawka idzie w odstawkę na lata. Mam tak dwie podstawki, jedna już trafiła do śmietnika a druga z torami i mchem (miała być pod PzH2000) leży i marnieje i nie wiem co tam postawić.No i zostało jak jest. Przez moment zastanawiałem się jeszcze czy nie postawić pojazdu odwrotnie, że niby dojechali do tej dziury, stanęli i kierowca zastanawia się co dalej, ryzykować przejazd czy też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 8 Sierpnia 2017 Share Napisano 8 Sierpnia 2017 Trochę mocno po czasie, ale ciekawi mnie czym maskowałeś oszklenie, taśma, płyn maskujący, jakiś inny patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 8 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2017 Trochę mocno po czasie, ale ciekawi mnie czym maskowałeś oszklenie, taśma, płyn maskujący, jakiś inny patent? Płynem maskującym. Nakładany pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi