jaxiu Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 Czepiał się będę Dasz coś jeszcze radę zrobić z tymi paskami plecaków? Oglądam to po raz kolejny i nie wygląda to za dobrze Zobacz jak tu są pomalowane toboły No należy mi się, sam nie jestem zadowolony z efektu. Nic to będę jeszcze poprawiał, chociaż czarno to widzę... Może przejadę paski nieco innym odcieniem, lepszym pędzlem z większym spokojem, albo jak będę robił troki do pojazdu, dorbię też paski do plecaków i je ponaklejam. Malowanie pędzlem nigdy nie było moją mocną stroną (co tylko mogę maluje aerografem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 No panie zbaboliłeś te plecaki po całości strasznie ciemne wyszły , nic tylko oskrobać i położyć nową kalkę (zapas masz ), pojazd fajny ale efekt psuje ta półcalówka , wymień lufę , od razu będzie lepiej wyglądać. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Adam- właśnie dziwnie to wygląda. Jak na woodland, to odcienie i kolory dziwaczne. Powinno być więcej ciemnego zielonego. Teraz wygląda jak multicam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Sam Stryker bardzo mi się podoba , ale efekt psują dwie rzeczy - plecaki i te różowe wizjery. Przypuszczam, że jedno i drugie wygląda lepiej na żywo, ale na zdjęciach jest bardzo tak sobie... Zgadzam się z makinenem, że kolory w woodlandzie są dziwne, zielony za jasny. I te paski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 Plecaki idą do zmywacza uprzejmie dziękuję za konstruktywną krytykę i zasłużone baty Pierwszy raz w kładłem tak duże kalki, dałem zły kolor na spód, pewnie przez to wyszły tak blado (teraz dam ciemną zieleń, co powinno ożywić te kalki). Nic to człowiek uczy się przez całe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 Taka sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 A jakie kalkomanie kupiłeś w końcu? Wróciłem do dyskusji na poprzednie strony, ale w sumie nie wiem. Bo może po prostu kalki są do d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 to ja jeszcze spytam o pochodzenie plecaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 Kalki są ok, tylko modelarz d...pa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 Plecaki trumpeter - były w zestawie ze Strykerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Nie da się od razu wszystkiego idealnie robić. Zawsze w czasie budowy pojawiają się problemy. Więc nie chłoszcz się tylko przerób i wio dalej z tym koksem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Zielony kolor pod kalki to jedno! Druga sprawa to, to że kładłeś je w jednym kawałku. Błąd! Powinieneś robić to po kawałeczku, obejrzyj ten materiał: Co prawda autor tego filmu nie malował plecaków na zielono, no ale on użył Shinsengumi. Same kalki kładł, kawałek, po kawałeczku. Ja też tak robiłem ze swoimi kalkami UCP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 Grzegorz - dzięki za radę. Ja kładłem wielką kalkę i spryskiwałem aktywatorem do hydrografiki. Kalka robiła się praktycznie płynna i niby siadała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 10 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2016 Po głębokim zastanowieniu, bezsennej nocy i porannej nerwówce, postanowiłem, ze spróbuje dziś zmalować plecaki pędzlem - najwyżej jeszcze raz je umyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 10 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2016 Nie bić - uczę się ;) - jeszcze czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 10 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Popatrz, jak czarne plamki wyglądały na kalkomaniach i pododawaj do nich odstające tu i tam "gałązki", będzie całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Przyzwoicie, całkiem przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 10 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2016 No to jeszcze 7 szt i będziemy w domu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 11 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 11 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2016 Lufa do pięćdziesiątki zamówiona, dzisiaj zaczynam dziergac paski, siatki, uprzęże i liny http://www.mojehobby.pl/products/12-7mm-0-5-Browning-M2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 A wiesz, że Edek też ma fototrawione pasy do m1126? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2016 A wiesz, że Edek też ma fototrawione pasy do m1126? Wiem - widziałem u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 No tak, ale paski do mojego różnią się od tych do Twojego. Sprawdź blaszki Edka o numerze 36001. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi