Szczekan Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Ej mam pytanko bo chciałbym dołączy do projektu jak mam namalować tygrysie pasy (czy szukać modelu z takimi kalkomaniami). Właśnie skończyłem Tornado IDS i jak głupi zapomniałem o kalkach black panteras i mam teraz standardową wersję. A i czy mogę w tygrysim malowaniu zostawi standardowe kalki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Właśnie skończyłem Tornado IDS ... Jaki to model, jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Właśnie skończyłem Tornado IDS ... Jaki to model, jakiej firmy? Tornado IDS Italieri 1/48 z kalkami black pantheras RAV Nie, chce zostawić te kalki zestawowe i tygrysie pasy domalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 skreśl Tornado o tornado tylko wspomniałem!!pytam się bodajże kiedy kupie F-16 to bede mógł zostawic standardowe kalki ale domalowac tygrysie paski(czy coś takiego robili) PS. Ty nie roumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Sorki mam to wrodzone :-) .Dzięks za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Piękne te kociaki... mam nadzieję, że i na naszych Jastrzębiach sie kiedyś takich doczekamy... ech pomarzyć można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 Nowy tygrysek do kolekcji Premiera publiczna odbędzie się pojutrze... mam nadzieję http://www.natotigers.org/tigermeet/photogallery.php?ntmID=48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 RAV, a nie nuży Cię, że to kolejny F-16? Różnych "kociaków" na spotkaniu NATO Tiger Meet w tym roku było dużo. Mirage F1, Rafale, F-18, Tornado... niektóre fantazyjne, inne lekko zaznaczone jako Tygryski... impreza warta zobaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Taki zestaw okolicznościowy Tygrysków od Revella KLIK REVELL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 To tak na zachęte jak ktoś by chciał http://www.modelsforsale.com/catalog/product_info.php?products_id=540722. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Jezu, niedługo już tylko F16 w paski będzie można znaleźć Może dla odprężenia kilka francuskich kalkomanii: http://www.syhartdecal.fr/references.php?lang=ENG&ref=48/72-011&page=description http://www.syhartdecal.fr/references.php?lang=ENG&ref=48/72-039&page=description http://www.syhartdecal.fr/references.php?lang=ENG&ref=48/72-028&page=description http://www.syhartdecal.fr/references.php?lang=ENG&ref=48/72-012&page=description Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Gdyby komuś brakowało pomysłu to polecam to malowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitchell78430 Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 stawiam dychę że wyjdą superaśnie. Ok to załatwione wygrałem !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitchell78430 Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Popieram jawkersa paseczki zatykają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Wkrótce coś dla miłośników latajacych kotów.... 6.eskadra lotnicza przygotowuje specjalne malowanko na tegoroczny Tiger Meet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 To ja poproszę o dużo zdjęć, bo mi ostatnio chodzi po głowie model suczki w czarno-żółte pasy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Mikele ale 6.eskadra lata na F-16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 No tak, niech żyje refleks ;) Ja o tym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alphard Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 Witam. Jestem początkujący i stawiam dopiero pierwsze małe kroczki w świecie modelarskim. Czy, któryś z kolegów mógłby mi pomóc przy doborze kolorów do modelu Revell Tornado ECR 1/144 Zdjęcie: http://www.modellversium.de/galerie/8-flugzeuge-modern/5037-panavia-tornado-ecr-revell.html W instrukcji jest napisane- szary, myszowaty, oliwkowy itp. i za bardzo nie wiem co z tym fantem zrobić :/ Jeżeli "spis" potrzebnych kolorów to zbyt wielki kłopot. To może jakieś linki gdzie sam coś znajdę, choć muszę przyznać, że jak narazie to się jeszcze ciężko mi w tych wszystkich numerkach połapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 W instrukcji jest napisane- szary, myszowaty, oliwkowy itp. i za bardzo nie wiem co z tym fantem zrobić :/ A jakimi farbkami chcesz malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alphard Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 firma nie ma znaczenia, akryle i pod pedzel :-) chyba z tym zoltym bedzie ciezko? sorki za pisownie - nie mam polskich znakow w telefonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alphard Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Matowe REVELL 55 świetlistozielony 9 antracyt 39 cimnozielony 15 żółty 47 myszaty 8 czarny 68 cimnozielony RAF 5 biały 76 jasnoszary 65 brązowozielony 57 szary pol mat 330 czerwony ognisty 364 zielonoliściasty metaliczne 99 aluminium 91 żelazo Tak by to wyglądało z instrukcji... niestety na dzień dzisiejszy moja wiedza modelarska nie pozwala mi na "przeliczenie" tego na vallejo;/ trochę za dużo tych tabel, cyferek itd. ;/... model już się powoli składa i najwyższa pora coś zamówić, ale jeszcze nie wiem dokładnie co :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Witam.Jestem początkujący i stawiam dopiero pierwsze małe kroczki w świecie modelarskim. Czy, któryś z kolegów mógłby mi pomóc przy doborze kolorów do modelu Revell Tornado ECR 1/144 Poniżej zestawienie gotowych kolorów wg instrukcji Tornado 04048 dla farbek Pactra A - A107 Panzer Schwarzgrau RAL B - A33 Medium Green C* - A38 Dark Gull Gray D - A46 Flat Black E - A29 Dark Green F - A47 Flat White G* - A42 Light Ghost Gray I - A75 Steel J* - A41 Dark Ghost Gray K - A74 Aluminium L - A11 Green M - A7 Insignia Red O - A27 Insignia Yellow oraz dla Vallejo Model Color A MC162 Basalt Grey B MC086 Luftwaffe Cam. Green C MC159 Dark Sea Grey D MC169 Black E MC092 Olive Grey F MC001 White G MC155 Light Grey I MC178 Natural Steel J MC156 Blue Grey Pale K MC171 Silver L MC074 Intermediate Green M MC026 Scarlet O MC015 Flat Yellow Niektórych farbek trzeba użyć tylko to kropli, np. L i M. Można też kupić farbki Revell Aqua, które są akrylowe i nadają się do malowania pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alphard Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 PILEX7 - dzięki - duży browar dla Ciebie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alphard Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 jeszcze raz dzięki za pomoc - model skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi