Raist Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Niesamowita robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Wyglada ladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 1 Marca 2016 Autor Share Napisano 1 Marca 2016 Witam. Czas na zaprezentowanie prac które ostatnio poczyniłem. Zanim zabiorę się za przerabianie środka oraz silnik, postanowiłem zając się kabina ,pomalować ją i okleić ,teraz jeszcze lakier i niech sobie schnie . A o to co wypociłem... na razie to tyle... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Nie no tygrys jest mega. Zajebiscie to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Zajebiste kocisko Na tym żółtym tle poprostu świetny. Szczególnie ten "boczny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Aleś nawywijał... Kurza twarz, ja nawet nie używam błyszczących lakierów, a przewody robię z jakichś przypadkowych drucików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 26 Maja 2016 Autor Share Napisano 26 Maja 2016 Witam. Tak jak już wcześniej pisałem przy zakładaniu tematu z Subaru ,prace nad Scanią trwają. Pokarze co zrobiłem od ostatniej mojej aktualizacji.. a mianowicie ,zdjęcia jak ułożyła się kalka... tył z oświetleniem i rzut oka na całość... silnik... środek(szalu nie ma)... na dzień dzisiejszy tak wygląd....(jeszcze duuzo do zrobienia).... pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Szczena opada. Fantastycznie. Kalki pięknie się ułożyły. Skąd je wziąłeś? Jedyna moja uwaga. Za co chcesz nas karać? ...trwają. Pokarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Fantastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Rewelacyjnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 26 Maja 2016 Autor Share Napisano 26 Maja 2016 Dziękuję za opinie....uffff. fajnie ze się podoba moja praca. Marak kalki sam robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Marak kalki sam robię To będę Cię dręczył dalej. Skąd bierzesz papier do kalek? Czy jest to papier gotowy z lakierem, czy tylko sama warstwa rozpuszczalna? Biały kolor też drukujesz, czy wykorzystujesz papier z białym poddrukiem? Ja, niestety, mam pecha. Kupując na Allego za każdym razem trafiam na inny podkład, który albo daje kalkę o twardości blachy, albo jak ostatnio, przykleja się do wałków drukarki laserowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 To będę Cię dręczył dalej. Skąd bierzesz papier do kalek? Czy jest to papier gotowy z lakierem, czy tylko sama warstwa rozpuszczalna? Biały kolor też drukujesz, czy wykorzystujesz papier z białym poddrukiem? Ja, niestety, mam pecha. Kupując na Allego za każdym razem trafiam na inny podkład, który albo daje kalkę o twardości blachy, albo jak ostatnio, przykleja się do wałków drukarki laserowej. Podłączę się do pytania Andrzeja: jakiego papieru używasz i jakiej drukarki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 27 Maja 2016 Autor Share Napisano 27 Maja 2016 Witam. Marak oraz Coppercat postaram sie odpowiedziec na wasze zainteresowanie co to papieru. papier kupuje zawsze ten sam ,to jest ten papier http://www.ebay.co.uk/itm/Water-Slide-Decal-Paper-A4-LASER-Waterslide-Transfer-Paper-TEN-PACK-SIZES-/181840163452?var=&hash=item2a5684b27c:m:mVXaDuNGDstSDLsCcd2392A firma MDP mr decal paper. papier jest bez połysku, dla zabezpieczenia i lepszego wyglądu przychodzi na to lakier. nie trzeba używać żadnych filtrów ochronnych przed nałożeniem lakieru. Białego koloru niestety nie wydrukuje bo biała kalka to sitodruk a nie wydruk z drukarki. Na kabinie pod tygrysem są białe miejsca ,robię je tak ze najpierw wzór wydrukuje na kartce papieru ,następnie robię szablon i przykładam do kabiny,tam gdzie ma być białe nanoszę białą farbę z aero. Do drukowania używam drukarki laserowej firmy samsung . Co do przyklejania sie papieru do wałków ,miałem kiedyś taki sam problem ,ale drukarka była źle ustawiona i walki za bardzo się rozgrzewały, teraz ustawiam w opcjach drukarki "papier z nadrukiem" i jest wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 sushi79 - pytanko z innej beczki - czy możesz zmierzyć mi szerokość i długość okna dachowego? Potrzebuję tego do zrobienia klimatyzatora dachowego Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Sushi dziękuję za podanie adreu ebay. Spróbuję go kupić. Ja chciałbym drukować, nie na laserówce (temp. 150 - 180 stopni) a na tzw. cyfrowej niskonakładówce o rozdzielczości 2400 dpi, a tam temperatura jest trochę wyższa 180 - 220 st. C. Tak dla informacji. W Melius Manu mają drukarkę, gdzie oprócz czterech podstawowych barw jest również głowica z kolorem białym, srebrnym i złotym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 10 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2016 Witam. Masser przepraszam ze tak późno odpisuje wymiary to 13mm/17mm . A teraz mała aktualizacja tego co zrobiłem dalej.... szału nie ma.... pozdrawiam..... A teraz czas na EURO !!!3mamy kciuki za naszych!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemyslak Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 szału nie ma.... ech, Kolega skromny piękna ta Scania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Szału to może nie , ale zawał to może być zaraz - także tego... Piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Czerwca 2016 Share Napisano 11 Czerwca 2016 Wow, piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 16 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2016 Witam. Po miedzy meczami coś tam wydłubałem. Kolejne dwa elementy do całości.. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 28 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2016 Witam. Kolej aktualizacja prac...koniec już tuż tuż...na dzień dzisiejszy tak to wygląda ... i jak to już się przyjęło...szału nie ma... pozdrawiam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 28 Czerwca 2016 Share Napisano 28 Czerwca 2016 dla mnie wygląda rewelacyjnie, chciałbym choć w połowie mieć takie umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 28 Czerwca 2016 Share Napisano 28 Czerwca 2016 Ja bym bardzo chciał mieć takie coś na półce, ale chyba nie chce mi się w to pakować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 4 Lipca 2016 Share Napisano 4 Lipca 2016 Sushi, na Twoje modele to juz mi brakuje slow - kawal dobrej roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi