Solo Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Kilka nieco lepszych zdjęć wyprasek tamkowego F-14A. Nie powiem, zaczyna mi ślinka cieknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Maja 2016 Autor Share Napisano 25 Maja 2016 Powierzchnia dużych elementów jest matowa, jakby chińska skórka pomarańczowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Pamiętaj że to próbne wypraski, ja sądzę że mogę je jeszcze poprawić (kto wie, może dorobią ruchome powierzchnie sterowe na skrzydłach) i wypolerować. O ile te wypraski w ogóle zostały zrobione w finalnych formach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Maja 2016 Autor Share Napisano 25 Maja 2016 Ładnie odtworzone wloty powietrza, nie widziałem wcześniej, żeby ktoś tak ładnie odwzorował ich wnętrze i ten mechanizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 No to zerknij do in-boxa F-14D Fine Molds - tam ten mechanizm (nie wiem jak to się fachowo nazywa: regulacja dopływu powietrza do silnika?) jest zrobiony chyba równie dokładnie jak tutaj, a to skala 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Maja 2016 Autor Share Napisano 25 Maja 2016 Kiedyś się bardziej wysilali z dodatkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Ten model nawet w tej skali musi się znaleźć w moim magazynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Maja 2016 Autor Share Napisano 25 Maja 2016 Że dodatki są to ja wiem. Aires fajne robi. Tylko, że Edka cena będzie taka, jakby te dodatki już w pudle były... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Nie za bardzo jest sensu kupować ten zestaw, no chyba że ktoś chce mieć to konkretne pudełko. J-35 jest do kupienia w dobrej cenie w sklepach, a dodatków też nie brakuje. Zdecydowanie nie czuję tego. Choć sam model znakomity, Hasegawa tutaj pokazała co potrafi. EDIT: drugą ważną zaletą tego zestawu będzie pewnie żywiczny fotel, który mieści się w wannie kabiny. Cena też mocna zestawu: 193 zł w MojeHobby. Nie wiem czy pudełko i ładne kalkomanie są tego warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Chyba tego jeszcze nie było: - zapowiedź z Tarangusa http://www.tarangus.se/2016/05/29/not-one-but-two-bulldogs/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Czerwca 2016 Share Napisano 1 Czerwca 2016 A węgierskie kalki będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Czerwca 2016 Share Napisano 1 Czerwca 2016 Kogo obchodzi jakiś Albatros. Cały świat czeka na ich Tomcata, a oni takimi głupotami się zajmują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Czerwca 2016 Share Napisano 1 Czerwca 2016 No i po co Ci kolejny model, którego i tak nie zrobisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Czerwca 2016 Share Napisano 1 Czerwca 2016 Pudło panie kolego, kartony to ja otwieram prawie codziennie, i to od wielu modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Czerwca 2016 Share Napisano 7 Czerwca 2016 No ale to wiadomo od miesięcy. Ta grafika to jedyna rzecz jaką do tej pory pokazali. Poza tym zero konkretów. Acha, a skąd info o dwóch zestawach skrzydeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 Kilka miesięcy temu była ta sama grafika na ich profilu, tylko wtedy była mowa zdaje się o wersjach A, B i D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 O - proszę, to było we wrześniu 2015. Jak widać zmienili tylko zapowiedź wszystkich wersji samolotu na D, widocznie tylko po to żeby odróżnić się jakoś od oferty Tamki. Skrzydła będą raczej w jednej wersji, tylko z ruchomymi powierzchniami sterowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 Tego o skrzydłach nie wiedziałem - bardzo fajnie. Co do zmiany kolejności wydawania od D, to dalej uważam że to reakcja na Tomcata Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 W zasadzie od blisko roku powtarzają to samo, zmienili tylko kolejność wydania wersji maszyny. Zero grafik ani zdjęć wyprasek. Nie podali nawet jakie będą malowania. Zero konkretów. Trochę długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 Do gwiazdki daleko, wakacje po drodze, we wrześniu się zacznie podnoszenie temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 We wrześniu nikt na to nie spojrzy, bo będzie premiera modelu Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 No jeśli AMK nie da ciała i merytorycznie będzie perfekt, plus ta cała mechanizacja płata oraz jakieś naprawdę rewolucyjne i innowacyjne rozwiązania to różnie może być. Poza tym jestem przekonany że ten samolot to taka legenda, że nie jeden kupi i tego, i tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 Jeżeli będzie AMK merytorycznie ok, to Tamka może pakować maszyny z formami do F-14. Sądzę że wątpię. Tamka da na pewno sporo niższą cenę (oj, żebym nie wykrakał...) no i jakość detali - jeśli będzie jak w F-16, to jednak będzie wyraźna przewaga w tym temacie nad AMK, no chyba że oni zrobią te detale bardziej subtelne niż w MiGu-31. Kolejna sprawa to dostępność: modele Tamki kupisz w każdym sklepie, modele AMK dostać już znacznie trudniej. (...) kokpit zaprojektowany jak nigdy w innym modelu... Owiewka, nie kokpit. Ciekawi mnie to niezmiernie, co oni też takiego twórczego w tym kawałku plastiku zawarli. Może składa się z 4 kawałków które trzeba zlepić, zaszpachlować i wyszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 No ale wszystko wskazuje na to że model Tamki będzie znacznie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 Jakość ich ostatnich modeli w 1:48 vs. jakość ostatnich modeli w tej skali AMK. No i Tamka to marka, a AMK mimo że ma dobre opinie, to jednak na swój prestiż musi zapracować. Inna sprawa to że tym Tomcatem mogą wiele wygrać, jeśli sprosta oczekiwaniom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi