Skocz do zawartości

Nowości lotnicze 2016 - 1:48

karambolis8

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 765
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Pamiętaj że to próbne wypraski, ja sądzę że mogę je jeszcze poprawić (kto wie, może dorobią ruchome powierzchnie sterowe na skrzydłach) i wypolerować.

O ile te wypraski w ogóle zostały zrobione w finalnych formach.

No to zerknij do in-boxa F-14D Fine Molds - tam ten mechanizm (nie wiem jak to się fachowo nazywa: regulacja dopływu powietrza do silnika?) jest zrobiony chyba równie dokładnie jak tutaj, a to skala 1:72.

Ten model nawet w tej skali musi się znaleźć w moim magazynku.

Nie za bardzo jest sensu kupować ten zestaw, no chyba że ktoś chce mieć to konkretne pudełko.

J-35 jest do kupienia w dobrej cenie w sklepach, a dodatków też nie brakuje.

Zdecydowanie nie czuję tego.

Choć sam model znakomity, Hasegawa tutaj pokazała co potrafi.

EDIT: drugą ważną zaletą tego zestawu będzie pewnie żywiczny fotel, który mieści się w wannie kabiny.

Cena też mocna zestawu: 193 zł w MojeHobby.

Nie wiem czy pudełko i ładne kalkomanie są tego warte.

O - proszę, to było we wrześniu 2015.

Jak widać zmienili tylko zapowiedź wszystkich wersji samolotu na D, widocznie tylko po to żeby odróżnić się jakoś od oferty Tamki.

Skrzydła będą raczej w jednej wersji, tylko z ruchomymi powierzchniami sterowymi.

11850511_524746001023565_3626006492006071681_o.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9

No jeśli AMK nie da ciała i merytorycznie będzie perfekt, plus ta cała mechanizacja płata oraz jakieś naprawdę rewolucyjne i innowacyjne rozwiązania to różnie może być. Poza tym jestem przekonany że ten samolot to taka legenda, że nie jeden kupi i tego, i tego.

Jeżeli będzie AMK merytorycznie ok, to Tamka może pakować maszyny z formami do F-14.

Sądzę że wątpię.

Tamka da na pewno sporo niższą cenę (oj, żebym nie wykrakał...) no i jakość detali - jeśli będzie jak w F-16, to jednak będzie wyraźna przewaga w tym temacie nad AMK, no chyba że oni zrobią te detale bardziej subtelne niż w MiGu-31.

Kolejna sprawa to dostępność: modele Tamki kupisz w każdym sklepie, modele AMK dostać już znacznie trudniej.

(...) kokpit zaprojektowany jak nigdy w innym modelu...

Owiewka, nie kokpit.

Ciekawi mnie to niezmiernie, co oni też takiego twórczego w tym kawałku plastiku zawarli.

Może składa się z 4 kawałków które trzeba zlepić, zaszpachlować i wyszlifować.

Jakość ich ostatnich modeli w 1:48 vs. jakość ostatnich modeli w tej skali AMK.

No i Tamka to marka, a AMK mimo że ma dobre opinie, to jednak na swój prestiż musi zapracować.

Inna sprawa to że tym Tomcatem mogą wiele wygrać, jeśli sprosta oczekiwaniom.