Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No, AMK uchylił rąbka tajemnicy: cena nie powinna być wysoka, nie dużo wyższa niż 70 dolarów ( ), a zestaw będzie zawierał kalkomanie do 4 maszyn.

Zdjęcia jakieś niedługo będą, jak manager od PR wróci z urlopu.

• Odpowiedzi 765
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Jakość ich ostatnich modeli w 1:48 vs. jakość ostatnich modeli w tej skali AMK.

No i Tamka to marka, a AMK mimo że ma dobre opinie, to jednak na swój prestiż musi zapracować.

Inna sprawa to że tym Tomcatem mogą wiele wygrać, jeśli sprosta oczekiwaniom.

Solo u mnie już zapracowała - dzisiaj dotarł do mnie MiG-31 z AMK w1:48. Nie widziałem nigdy tak doskonałego modelu. To nie model XXI wieku, to model XXII wieku. Tamiya w tej skali to zabawki.

Napisano

Dużo w tym prawdy, ale jednak ten model przegrywa dość wyraźnie z Tamkowym F-16 jeśli chodzi o linie podziału - są stosunkowo grube, coś jak na przykład F-14A lub D Hobby Bossa.

W tym temacie daleko temu modelowi także do dobrych modeli samolotów Hasy czy GWH.

Podobnie jest też z powierzchnią części: jest troszkę szorstkawa, co blado wypada w porównaniu z perfekcyjną, gładziutką powierzchnią produktu Tamki.

Tamiya w tej skali to zabawki.

No tu przegiąłeś - nie jest to prawdą.

AMK musi jeszcze trochę nadrobić do najlepszych modeli Tamki.

Napisano
Podobnie jest też z powierzchnią części: jest troszkę szorstkawa

Solo mój model nie ma szorstkiej powierzchni nigdzie, poza tym linie podziału są dużo lepsze niż Hasegawa i Tamka. Może nie mówimy o tym samym modelu. Dla ścisłości ja mam : MiG-31 BM/BSM AMK nr kat. 88003.

AMK musi jeszcze trochę nadrobić do najlepszych modeli Tamki.

W/g mnie nic nie musi. A jakie w/g Ciebie to są te najlepsze modele z Tamiyi ? Konkrety.

Napisano

(...) poza tym linie podziału są dużo lepsze niż Hasegawa i Tamka.

Acha.

319.jpg

320.jpg

Dla ścisłości ja mam : MiG-31 BM/BSM AMK nr kat. 88003

Innego AMK jeszcze nie wypuścił.

A jakie w/g Ciebie to są te najlepsze modele z Tamiyi ? Konkrety.

F-16CJ Block 50, F-16C Block 25/32, F-16C/N Aggressor.

Napisano

Ten model jest na wszelkich listach zapowiedziany jako niedługo w sprzedaży.

Choć faktycznie, jak teraz popatrzyłem to niektóre sklepy jakoby mają go już na stanie.

Możliwe że właśnie wchodzi do sprzedaży.

Napisano
Dopisek "wkrótce w sprzedaży" nie zaciekawił Cię?

Do mnie juz leci z UK, takze jest juz w sprzedazy.

Napisano

Przy okazji tego MiGa, mam pytanie do osób które mają ten model: czy u Was też ta cześć kadłuba jest tak mocno zwichrowana jak u mnie?

Wygląda jakby ktoś ją mocno skręcił wzdłuż podłużnej osi. Nie leży prosto na podłożu, tylko tak jak widać poniżej.

322.jpg

Napisano

U mnie solo jest wszystko OK. Przyznaj się- coś podłożyłeś i przykleiłeś do maty, żeby krzywo wyglądało, żeby móc dokopać AMK (to żart oczywiście )

Napisano

No chciałbym, ale niestety raczej nie.

To chyba nie jest naturalna sylwetka tego myśliwca? Wygląda trochę jakby doznał zwyrodnienia kręgosłupa.

323.jpg

Napisano

U mnie także bez wad kręgosłupa mam dwa modele MiG,a-31 oba proste.

Napisano

W zasadzie wyprostowanie tej części nie jest trudne, wystarczy dogiąć ją i przykleić do spodniej części kadłuba i powinno być ok.

Ale na wszelki wypadek skrobnąłem parę słów do AMK.

Napisano

Sorry, że Wam przerwę, ale wracając do tematu tematu Special Hobby zapowiedział pewną pekatą beczkę na sierpień ;)

13350397_1083737638387766_6220922968114219824_o.jpg

Z typowo lotniczym wyposażeniem:

13403220_1083737828387747_2736348097729316972_o.jpg