Skocz do zawartości

Multiszlifierka z Biedronki

Zlevikk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Być może kogoś to zainteresuje - od 3 grudnia w biedronce można zakupić multiszlifierkę z akcesoriami. Nie polecam nie zachęcam po prostu zobaczyłem, że mają, a może ktoś szuka to podaję do wiadomości. Znalazłem też link z recenzją tejże multiszlifierki. Pozdrawiam.

http://produkty-z-bdr.blogspot.com/2015/12/multiszlifierka-niteo-tools-i-216.html

multiszlifierka_niteotools_z_akcesoriami_biedronka.jpg

A popularny Dremel to jaki to model? Bo ja myślałem, że 3000, a on ma dolną granicę 10.000 obr/min. ???

Właściwie nie ważne jaki Dremel bo najmniej mają 5000 obr/min. Na pewno poniżej 1000 ?

Dlatego modelarze do Dremela dodają jeszcze transformatorek, żeby zejść z obrotów.

Kiedyś trafiłem na Allegro na chińską szlifierkę z fabryczną redukcją do 0 obrotów (!!!), ale raz, że miała spore bicie na szczękach (przed zakupem raczej tego nie sprawdzisz) a dwa, że się szybko zepsuła :-(

A ja jakoś jej używam od ponad roku i zachwalam. Owszem topi plastik, ale odpowiednia wprawa i jest gites. Zaczyna topić dopiero gdy przytrzymamy w jednym miejscu przez więcej jak 5s. Kilka elementów zeszlifować i już się ma wprawę do roboty nią. Dla mnie bomba za tą cenę.

Ps. Widzę że firma Comparator zmieniła nazwę na Niteo Tools, bo design, kolorystyka, ułożenie i zawartość elementów ta sama co w Comparatorze.

Słyszałem że ma ponoć duże bicia.

Jak już chcesz tanio to polecam (u mnie się bardzo dobrze sprawdza) Velleman Mini wiertarka. Mam do niej podłączany zasilacz z szuflady od jakiegoś zepsutego urządzenia specjalnie o niższym napięciu i jest niskoobrotowa - nie topi plastiku.

A jak ma być porządny sprzęt to tylko Proxxon + zasilacz z regulacją napięcia.

Ja również używam tej zielonej multiszlifierki od dwóch lat i całkiem nieźle mi się z nią pracuje. Szczególnie dobrze sprawuje się przy "odchudzaniu" elementów przed dodaniem żywic.

Mogę się podłączyć z pytaniem?

Nie z Biedronki tylko z allegro: http://allegro.pl/extol-mini-szlifierka-z-trans-0-22000obr-min-i5284283009.html#tabsAnchor

Jako, że też jestem na etapie poszukiwania, a zwróciła moją uwagę obrotami. Teoretycznie od 0 wzwyż. Czy ktoś coś może o niej wie. Po za tym, że noname, chinol itp. oczywiście.

Wygląda jak powiększony mój Velleman - to samo futerko, włącznik. Może być warta grzechu bo też jest niskonapięciowa i pokrętłem regulujesz obroty.

Nie spodziewaj się tylko, że nie będzie miała osiowego bicia bo to tani chińczyk

Mogę się podłączyć z pytaniem?

Nie z Biedronki tylko z allegro: http://allegro.pl/extol-mini-szlifierka-z-trans-0-22000obr-min-i5284283009.html#tabsAnchor

Jako, że też jestem na etapie poszukiwania, a zwróciła moją uwagę obrotami. Teoretycznie od 0 wzwyż. Czy ktoś coś może o niej wie. Po za tym, że noname, chinol itp. oczywiście.

Dokładnie coś takiego kiedyś miałem. Biło jak cholera. Musiałbyś połączyć z wałkiem giętkim.