Zlevikk Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Witam. Być może kogoś to zainteresuje - od 3 grudnia w biedronce można zakupić multiszlifierkę z akcesoriami. Nie polecam nie zachęcam po prostu zobaczyłem, że mają, a może ktoś szuka to podaję do wiadomości. Znalazłem też link z recenzją tejże multiszlifierki. Pozdrawiam. http://produkty-z-bdr.blogspot.com/2015/12/multiszlifierka-niteo-tools-i-216.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Dolny zakres obrotów jest nie do zaakceptowania dla naszych zastosowań. Przy 8 tys. zamiast wiercić i szlifować będzie topić plastik. Szukaj takiej z regulacją poniżej 1 tys. (im niżej tym lepiej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zlevikk Napisano 4 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2015 A popularny Dremel to jaki to model? Bo ja myślałem, że 3000, a on ma dolną granicę 10.000 obr/min. ??? Właściwie nie ważne jaki Dremel bo najmniej mają 5000 obr/min. Na pewno poniżej 1000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Dlatego modelarze do Dremela dodają jeszcze transformatorek, żeby zejść z obrotów. Kiedyś trafiłem na Allegro na chińską szlifierkę z fabryczną redukcją do 0 obrotów (!!!), ale raz, że miała spore bicie na szczękach (przed zakupem raczej tego nie sprawdzisz) a dwa, że się szybko zepsuła :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 A ja jakoś jej używam od ponad roku i zachwalam. Owszem topi plastik, ale odpowiednia wprawa i jest gites. Zaczyna topić dopiero gdy przytrzymamy w jednym miejscu przez więcej jak 5s. Kilka elementów zeszlifować i już się ma wprawę do roboty nią. Dla mnie bomba za tą cenę. Ps. Widzę że firma Comparator zmieniła nazwę na Niteo Tools, bo design, kolorystyka, ułożenie i zawartość elementów ta sama co w Comparatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 Kupiłem 2 lata temu też w Biedronce - z taką różnicą że pudełko jest białe i szlifierka pod jest inną nazwą. Używam i działa bezbłędnie do dziś, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 Słyszałem że ma ponoć duże bicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 Jak już chcesz tanio to polecam (u mnie się bardzo dobrze sprawdza) Velleman Mini wiertarka. Mam do niej podłączany zasilacz z szuflady od jakiegoś zepsutego urządzenia specjalnie o niższym napięciu i jest niskoobrotowa - nie topi plastiku. A jak ma być porządny sprzęt to tylko Proxxon + zasilacz z regulacją napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 Zwłaszcza, że taki niskoprądowy sprzęt można bardzo łatwo zmodyfikować dodając regulator obrotów, co już było tu na forum opisywane (http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=104&t=5514&p=331981#p331981) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 9 Grudnia 2015 Share Napisano 9 Grudnia 2015 Ja również używam tej zielonej multiszlifierki od dwóch lat i całkiem nieźle mi się z nią pracuje. Szczególnie dobrze sprawuje się przy "odchudzaniu" elementów przed dodaniem żywic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 9 Grudnia 2015 Share Napisano 9 Grudnia 2015 Mogę się podłączyć z pytaniem? Nie z Biedronki tylko z allegro: http://allegro.pl/extol-mini-szlifierka-z-trans-0-22000obr-min-i5284283009.html#tabsAnchor Jako, że też jestem na etapie poszukiwania, a zwróciła moją uwagę obrotami. Teoretycznie od 0 wzwyż. Czy ktoś coś może o niej wie. Po za tym, że noname, chinol itp. oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Grudnia 2015 Share Napisano 9 Grudnia 2015 Wygląda jak powiększony mój Velleman - to samo futerko, włącznik. Może być warta grzechu bo też jest niskonapięciowa i pokrętłem regulujesz obroty. Nie spodziewaj się tylko, że nie będzie miała osiowego bicia bo to tani chińczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 9 Grudnia 2015 Share Napisano 9 Grudnia 2015 Mogę się podłączyć z pytaniem?Nie z Biedronki tylko z allegro: http://allegro.pl/extol-mini-szlifierka-z-trans-0-22000obr-min-i5284283009.html#tabsAnchor Jako, że też jestem na etapie poszukiwania, a zwróciła moją uwagę obrotami. Teoretycznie od 0 wzwyż. Czy ktoś coś może o niej wie. Po za tym, że noname, chinol itp. oczywiście. Dokładnie coś takiego kiedyś miałem. Biło jak cholera. Musiałbyś połączyć z wałkiem giętkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi