bluriusz Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Witam, Chciałbym Wam zaprezentować świeżo skończony model od Hasegawy. Sam model, jak to od Hasegawy fajny i dobrze spasowany. Jedyny problem był z kalkami, które były mega żółte po tych latach które przeleżał u kogoś w szafie czy gdzie tam ludzie chomikują modele;) Kilka dni na słońcu, parę naświetleń lampą UVB i po nałożeniu zżółknięcie niemal zniknęło. Co do dodatków to użyłem masek od Eduarda, pasy samoróbka z taśmy maskującej, a fotel nieznacznie poprawiony w stosunku do oryginalnej wersji. Jako bombowiec nurkujący moja Stuka przeszła inicjacyjny lot pod koniec produkcji, niestety pilot nie poderwał maszyny przed podłogą i model roztrzaskał się na kilka części. Całe szczęście niemieccy mechanicy pozbierali do kupy wszystko i samolot nie ma niemal śladu po nieszczęśliwym wypadku. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Bardzo efektowny, gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Nie moja działka, ale model robi wrażenie dzięki kamuflażowi. Z bliska troszkę traci, bo chyba kamo robione pędzelkiem, prawda? Za to bardzo ładne, subtelne brudzenie na spodzie, lubię takie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławekb Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Pewnie napracowałes się przy tym kamo......jeśli to rzeczywiście pędzlem,to piękny efekt osiągnąłeś......podoba się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluriusz Posted December 4, 2015 Author Share Posted December 4, 2015 Nie moja działka, ale model robi wrażenie dzięki kamuflażowi.Z bliska troszkę traci, bo chyba kamo robione pędzelkiem, prawda? Za to bardzo ładne, subtelne brudzenie na spodzie, lubię takie. Żółte linie robione pędzlem. Linie trochę poszarpane zgodnie ze zdjęciem jakie znalazłem gdzieś w necie, faktyczny samolot miał chyba jeszcze bardziej nieregularne kształty kamo. Próbowałem szarpać więcej, ale nie mogłem uzyskać powtarzalności na kolejnych warstwach farby. Dzięki za opinie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 świetny,! Tło również! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 Ładnie się prezentuje w tym kamuflażu. ________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Blenheim Mk IV - Airfix + tablica - Yahu 1/72 Vickers E jedno i dwu wieżowy - Ftf 1/72 - ukończone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenzan Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Bardzo ładne latadło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts