Skoren86 Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 Witam. Po Brzydalu przyszła pora na coś nowego, aby podreperować swój warsztat. Padło na Horch`a. Model miał być model prosto z pudła, ale jak zawsze nie wyszło. Dokupiłem blaszki, flaka + metalową lufką i tak planuję uczynić coś takiego: A poniżej parę zdjęć modelu,... ... oraz dodatki od Edka: Z chęcią przygarnę duża ilość zdjęć pojazdu z okresu AK, jeśli ktoś posiada w swojej prywatnej kolekcji i chce się podzielić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2016 Witam, Niestety Świąteczna przerwa nie wpłynęła pozytywnie na czas poświęcony modelarstwu. Postęp nie za wielki. W modelu zostało uzupełnione podwozie wraz z dodatkami fototrawionymi. Przyszedł również zamówiony Flak oraz metalowa lufa. Lufa po przymiarce wydaje się za krótka, niestety będę musiał ten problem odpowiednio rozwiązać Czy ktoś posiada jakieś zdjęcia platformy w tym pojeździe, na której będzie spoczywać Flak? W internecie jest niewiele fotografii w odpowiednim zbliżeniu. Każda pomoc bardzo mile widziana. Pozdrawiam i do usłyszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 tu coś podejrzysz: http://www.militarymodelling.com/news/article/horch-1a-with-2cm-flak-38-conversion/6378 http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=17&t=250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2016 tu coś podejrzysz:http://www.militarymodelling.com/news/article/horch-1a-with-2cm-flak-38-conversion/6378 http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=17&t=250 Dziękuję na 100 % linki się przydadzą. Dziś dalszy ciąg pracy z fototrawieniami. Praca również ruszyła przy Flaku i na tych paru elementach zostanie przerwana, gdyż dziś dopiero doszukałem się dedykowanego zestawu blach z Edka. Ze względu na to iż trudno go dostać pracę mogą się przeciągnąć Złożone na sucho Pozdrawiam i do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 10 Stycznia 2016 Super Moderator Share Napisano 10 Stycznia 2016 Czołem Na edkowych blaszkach się nie znam ale czy nie powinny być nity tam gdzie są te kółka? no bo jakoś elementy są mocowane do błotników... Zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 15 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2016 CzołemNa edkowych blaszkach się nie znam ale czy nie powinny być nity tam gdzie są te kółka? no bo jakoś elementy są mocowane do błotników... Zaglądam Przeglądając historyczne zdjęcia to faktycznie Eduard zrobił słabą imitację śrub, dziękuję za zwrócenie uwagi na to. Trzeba to poprawić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 16 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2016 Witam, Postęp niewielki, ale zawsze coś . Jak widać strasznie wymęczona blaszka nad deską rozdzielczą - spasowanie zerowe ( do doszlifowania ). Wszystkie widoczne szczeliny zostaną wypełnione szpachlą jak tylko wrócę do domu, gdyż szpachli ze sobą nie zabrałem . Ślady po wypychaczach, te które będą widoczne również do szpachlowania pójdą. A poniżej porcja słabych zdjęć Pozdrawiam Kamil - Skoren86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2016 Witam, Kolejny dzień zmagań z blacharką. Blacharka mnie kiedyś wykończy, ale nie mogę bez niej nic skleić ot taki jej urok. z efektu jestem średnio zadowolony :P Oszklenie położone na "sucho". Z góry przepraszam za słabą jakość zdjęć. Udało mi się zakupić blaszki do Flaka od Eduarda w Exito, tak więc za jakiś czas ruszam i z nim Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 To żmudna robota ale ja ją lubię Strasznie mnie razi wajcha zmiany biegów i ręcznego - obie wydają mi się za grube. Sprawdź na zdjęciach i/lub planach jakiej była grubości i podmień na drucianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2016 To żmudna robota ale ja ją lubię Strasznie mnie razi wajcha zmiany biegów i ręcznego - obie wydają mi się za grube. Sprawdź na zdjęciach i/lub planach jakiej była grubości i podmień na drucianą. Ja na chwile obecną nie zaczynam kleić modelu, jak nie mam chociaż jednego arkusza blaszki :P, chociaż do zadowolenia z efektu pracy wraz z nimi to jeszcze mi daleko. Zawsze coś mi nie pasuje, albo coś nie wyjdzie Co do drugiego, drążki różnią się od oryginału i wiedziałem to już na etapie ich klejenia. Czasem trzeba "łopatą w łeb" aby nie popełniać takich gaf - drążki do przerobienia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 A ja znowu staram się omijać blachy jak się tylko da. Szyby będziesz montował na stałe po malowaniu czy przed i maskował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2016 A ja znowu staram się omijać blachy jak się tylko da. Szyby będziesz montował na stałe po malowaniu czy przed i maskował? Szybę będę malował przed montowaniem, gdyż łatwiej mi będzie. Finalnie i tak zakryje ją płachta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 24 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2016 Niestety moje zamówienie na elementy fototrawione, do flaka zostało cofnięte (człowiekowi zawsze wiatr w plecy ), dlatego postanowiłem złożyć ustrojstwo bez waloryzacji. Muszę powiedzieć, że bardzo pozytywnie jestem zaskoczony. Flak prezentuje się bardzo dobrze, a przy tym spasowanie części na wysokim poziomie powoduje, że skleja się to wyśmienicie. Pilnie poszukuję kogoś komu zalegają kalki z tego zestawu: German Horch 1a with 2cm Flak 38 Tamiya - Nr. 35105 - dokładnie chodzi mi o koniczynkę. Chętnie odkupię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 Będziesz przerabiał drzwi bagażnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 25 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2016 Będziesz przerabiał drzwi bagażnika? Będę się starał doprowadzić je do realnego stanu. Z braku, niektórych narzędzi modelarskich drzwi nie pokazuje, chociaż praca nad nimi już ruszyła. Podczas budowy staram się podglądać te zdjęcia Horch Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 3 Lutego 2016 Autor Share Napisano 3 Lutego 2016 Aktualizacja niewielka, ale ważne iż człowiek w końcu wrócił do Ojczyzny na 3 miesiące i jest czas na cudowne hobby . Doszło parę elementów fototrawionych oraz widoczna początki szpachlowania szczelin. Tylne drzwi założone na sucho, element w trakcie pracy. Widoczny klej CA przed malowaniem potraktuje debonderem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Nieźle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Elegancko i czysto. Nie moja bajka, ale po tym co pokazałeś w konkursie, to z miła chęcią popatrzę. Ps. może trochę bajka bliższa, bo pojazd kołowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 20 Lutego 2016 Autor Share Napisano 20 Lutego 2016 Po krótkiej przerwie ruszamy dalej. Model nabiera kształtów jeszcze kilka godzin pracy do poświęcenia nad nim i będzie gotowy do malowania. W dalszym ciągu poszukuję osób, które posiadają kalki zielonej koniczyny w swoich zbiorach i mają ochotę je sprzedać Poniżej niewielka porcja zdjęć. Większość złożona na sucho. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Super, czekam na dalsze etapy prac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 21 Lutego 2016 Autor Share Napisano 21 Lutego 2016 No i nadszedł pierwszy malunek. Tym razem padło na wypróbowanie nowo zakupionego "Surface Primer" z Vallejo - bardzo dobrze mi się z nim współpracowało. Pozdrawiam i do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 no i fajnie. Zdobyłeś kalki z koniczynką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 22 Lutego 2016 Autor Share Napisano 22 Lutego 2016 no i fajnie.Zdobyłeś kalki z koniczynką? Niestety nie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 no i fajnie.Zdobyłeś kalki z koniczynką? Niestety nie. Pozdrawiam Poszukam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 22 Lutego 2016 Autor Share Napisano 22 Lutego 2016 no i fajnie.Zdobyłeś kalki z koniczynką? Niestety nie. Pozdrawiam Poszukam.. Czekam na informajce:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi