Messer Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 Galeria Konkurs Zima 2015 Model zakwalifikowany do: Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Warsztat TUTAJ F-104 Starfighter - owoc inżynieryjnego wyścigu zbrojeń, w czasach zimnej wojny. Maszyna która miała być szybsza, mocniejsza, zwinniejsza i bardziej śmiercionośna. Niestety, w ostatnim z życzeń " jaka miała być" nie uwzględniono, że będzie również niosła śmierć dla swoich pilotów... Maszyna ma bardzo małą powierzchnię skrzydeł, mały rozstaw podwozia i wysoką prędkość podejścia do lądowania. Te trzy czynniki powodowały, że latanie nim, a dokładniej lądowanie często kończyło się wbiciem maszyny w pas lotniska - niczym śledzia od namiotu w ziemię. Dlatego też nazywano go "śledziem" lub "owdawiaczem"... Poniżej przedstawiam Wam model " zimnego śledzia". Od dawna uziemiony, zapomniany, zdewastowany... Stojący gdzieś na zapomnianym i mocno zarośniętym byłym lotnisku polowym, z którego ostały się jedynie pojedyncze fragmenty płyt lotniska. "Śledź" został pozbawiony wielu części, a i graficiarze dopomogli mu zmienić nieco swoje oblicze. Mimo długiego stania, nadal potrafi coś z niego wyciec... Modelik jest maleńki, a o moich zmaganiach z nim możecie poczytać i pooglądać w warsztacie: viewtopic.php?f=191&t=50714 Zdjęcia plenerowe: Zdjęcia w studio: Dziękuje Wam za doping w czasie budowy oraz życzę zwycięstwa Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 20 Grudnia 2015 Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2015 Głosowanie rozpocznie się od godzin rannych w dniu 21 grudnia 2015 i potrwa do 31 grudnia do godziny 23.59 Galeria będzie zamknięta aż do czasu zakończenia głosowania. Pozdrawiam Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 24 Grudnia 2015 Super Moderator Share Napisano 24 Grudnia 2015 Zapraszamy do oceny modelu. Więcej informacji TUTAJ Pozdrawiam Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Stycznia 2016 Super Moderator Share Napisano 1 Stycznia 2016 Oficjalne wyniki konkursu ZIMA 2015 Miejsce: 6 Punkty: 1221 Gratulujemy serdecznie!!!! Statystyka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 1 Stycznia 2016 Share Napisano 1 Stycznia 2016 Śliczności! I model i galeria. Zwłaszcza galeria, jest chyba jedna z najlepszych w tym konkursie. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Stycznia 2016 Share Napisano 1 Stycznia 2016 Model niebywale oryginalny i pomysłowy, i dobrze wykonany. Do tego piękne zdjęciach, nie wiem czy nie najlepsze w konkursie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 1 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2016 Panowie - dziękuje bardzo Z tymi zdjęciami to mnie zaskoczyliście Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony że zająłem aż szóste miejsce, mając tak znakomite modele jako konkurencje - dziękuje za Wasze głosy Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Stycznia 2016 Share Napisano 1 Stycznia 2016 A ja jednak liczyłem, że wyżej będzie, zważywszy skalę chociażby... No ale to tylko 1/5 oceny. Gratuluje efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Stycznia 2016 Super Moderator Share Napisano 1 Stycznia 2016 Świetna sesja zdjęciowa - chyba najładniejsze foty w całym konkursie. Model z racji skali ma pewne ograniczenia, ale i tak mistrzostwo dla mnie! Bardzo mi się podobała Twoja praca! EXTRA! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 1 Stycznia 2016 Share Napisano 1 Stycznia 2016 Osobiście mam wrażenie że ludzie nie docenili modeli w tej skali. Starfighter jak i Tomcat Woita, bardzo mi zaimponowały wykonaniem, pomimo że tematyka zupełnie nie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 1 Stycznia 2016 Share Napisano 1 Stycznia 2016 Bardzo dobra i przede wszystkim tworcza praca. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi