Bartosz69 Napisano 30 Marca 2016 Autor Share Napisano 30 Marca 2016 Ostatnio miałem mało czasu,ale udało się dokończyć wnęki podwozia głównego.Na zdjęciach kadłub ze skrzydłami i drobne elementy wyposażenia komóry są tylko poskładane, a klejeniem zajmę się po aplikacji na nie kolorów. cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Robiłem takiego ze trzydzieści kilka lat temu, w początkach swojej "kariery" sklejacza. Chętnie sobie przypomnę. Kto nie robił... Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emeryt Napisano 7 Kwietnia 2016 Share Napisano 7 Kwietnia 2016 AD-"letalin" bo modelarstwa niema się nigdy dość,nie chcę tu ujawniać ile lat tkwię w tym nałogu,.PozdrawiaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 13 Kwietnia 2016 Share Napisano 13 Kwietnia 2016 hehe mój pierwszy sklejony model. Jeszce bez malowania i na lakier do paznokci to były czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Zakończony etap waloryzacji komór podwozia i spasowanie na sucho. Teraz czas na malowanie wnęk a potem łączenia kadłuba ze skrzydłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Super poprawiłeś te wnęki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Pomalowałem wnęki i połączyłem kadłub ze skrzydłami.Trochę szpachli poszło na powierzchnię natarcia przy kadłubie i model wygląda to teraz tak: cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 zdradź tajemnicę, jak udało Ci się zachować geometrię skrzydło/kadłub, robiłem ten model wiele razy, i zawsze miałem z tym problem ( nawet po wcześniejszym doklejeniu stateczników), a tym bardziej, że na zdjęciach widać jakby przesunięcie ( góra/dół ) połówek kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 Rzeczywiście kolego Kopernik spasowanie skrzydeł z kadłubem wymagało korekcji.Po przyłożeniu na sucho poziom skrzydeł był wyżej niż blachy łączące z kadłubem.Podkleiłem od wewnętrznej strony dolnego płata małe kliny a potem ścierałem i dopasowywałem kadłub.Sama powierzchnia styku skrzydeł z kadłubem była OK,tylko małe nadlewki i po złożeniu w całość nie pakowałem tam szpachli tylko klej.Ale ogólnie nie uważam, żeby to była uciążliwa praca po zabawach z moim przedostatnim projektem tj. P-40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 25 Maja 2016 Autor Share Napisano 25 Maja 2016 Model pomalowany podkładem z zamontowanymi statecznikami poziomymi i owiewką.Przygotowany do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 17 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2016 Rozpocząłem malowanie mojej maszyny.Pierwszy pomalowany został ogon w biało-czerwone pasy,potem spód.Pierwsze mój wybór padł na kolor nr 323 Light blue od Mr.Color,ale po pierwszym położeniu wydawał mi się za intensywny.Poszperałem w internecie i używany przez rosjan jasno niebieski to FS 25446 był jaśniejszy od mojego.Najbardziej odpowiedni,zbliżony kolor to XF23 od Tamiya lub także od Mr.Color ale H67. Wybrałem ten ostatni.Powierzchnie górne kolor szary H317.Panele blachy za silnikiem pomalowałem metalizerem i wycieniowałem nadając efekt okopceń. Na razie wygląda to tak: cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 18 Czerwca 2016 Share Napisano 18 Czerwca 2016 Ze tak powiem... Nabiera kolorów. Fajnie Ci wychodzi ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Szacun Reanimacja starych modeli ma swoich wielbicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UnknownUser Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Dobra robota, tak trzymaj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 30 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2016 Samolot poskładany i pomalowany sido jako podkład pod kalki.Niestety nieobecność w lipcu przerywa dalsze prace nad wykończeniem Lavohkina, ale po powrocie obiecuję, że szybko zabiorę się do pracy i dokończę mój projekt. cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2016 Położyłem sido i kalki,potem rozpocząłem brudzenie.Tak to wyszło. cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 Fajny... Brudzenie mi się podoba, zwłaszcza powierzchnie sterowe Nieco mniej łączenie centropłata z końcówkami skrzydeł i zastosowany stosunkowo jasny brązowy kolor. Osobiście domieszałbym czarnego, by uzyskać znacznie ciemniejszy (prawie czarny) brąz. Model w całości ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salsa Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 ...ale pobrudź także oznakowanie, bo te fabrycznie czyściutkie kolory, zupełnie odbiegają od założonej konwencji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi