karambolis8 Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Wloty się kleją. Sory za nieostre zdjęcie, ale w aparacie mam tylko wizjer elektroniczny i dopiero przy wrzuceniu na kompa to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 No Panie, jest moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Fajne zaciski masz - gdzie je kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Ścisk stolarski typu G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Ściski z Castoramy. Bardzo wygodne, choć w modelarstwie plastikowym używam pierwszy raz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Witajcie. Te przewody i kable we wnękach są ich integralna częścią, czy są wklejane ? Jeśli wklejane, to jak je malowałeś mistrzu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Ta najgrubsza zielona rura widoczna na rozmazanym zdjęciu to osobny element. Osobną częścią jest też małe żółte kolanko. Reszta to odlew razem z ściankami wnęki. Grubą rurę przykleiłem do wykałaczki i malowałem aerografem, a potem pędzlem i wykałaczką opaski. Żółte kolanko najpierw wkleiłem a potem malowałem pędzlem, tak jak resztę przewodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Ta najgrubsza zielona rura widoczna na rozmazanym zdjęciu to osobny element. Osobną częścią jest też małe żółte kolanko. Reszta to odlew razem z ściankami wnęki. Grubą rurę przykleiłem do wykałaczki i malowałem aerografem, a potem pędzlem i wykałaczką opaski. Żółte kolanko najpierw wkleiłem a potem malowałem pędzlem, tak jak resztę przewodów. Witajcie. karambolis8 podziwiam Cię za te cienkie przewody, ja nigdy nie potrafiłem ich tak pomalować. Zawsze pędzęlek uciekł gdzieś w bok. Po kilku próbach zdzierałem je i kładłem pomalowane wcześniej cynowe druciki. Podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 Jak maluję Vallejo z pędzla i gdzieś zejdzie na bok, to po krótkim podeschnięciu farby, można to bez problemu zeskrobać ostrą wykałaczką na sucho. Nie zostaje żaden ślad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Jak maluję Vallejo z pędzla i gdzieś zejdzie na bok, to po krótkim podeschnięciu farby, można to bez problemu zeskrobać ostrą wykałaczką na sucho. Nie zostaje żaden ślad Oooo widzisz. Dobry sposób. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 Ładna ta Twoja "Suka", po cichu liczyłem, że "przyleci" w tym roku na Wrocław Model Show, ale na następny zapewne już tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Maja 2016 Autor Share Napisano 7 Maja 2016 Inne obowiązki przytłoczyły :/ Za rok za to powinna być razem z konkursowym F-16 i Jastrzębiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 Cyknąłem taką fotkę dla porównania, jakie to wielkie bydle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Ale za to jakie zgrabne ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Maja 2016 Autor Share Napisano 10 Maja 2016 Prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 Jak tam prace? Mam pytanko, nie pamiętam, czy o tym pisałeś, ile Cię model kosztował. Podoba mi się ta suczka bardzo , a mam okazję wyrwać ją za 280 - to chyba dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2016 Prace stoją, model konkursowy ma teraz priorytet. Dobrze już teraz nie pamiętam ale na pewno nie płaciłem dużo mniej, a może nawet i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 W Exito jeśli masz rabat to wyjdzie Cię niecałe 267 zł. Z transportem u mnie wychodzi 276,21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 Niestety nie mam rabatu w Exito a 280 wyjdzie z transportem. Ale nie to jest najgorsze. Kuszą mnie rabatem jak wezme Su-33 za 280 i do tego MiG-31 AMK i coś z Menga (pancerka) to MiG za 270-280 a Meng np. Merkava 3D LIC za 240. Karambolis - czy do suczki polecasz coś dokupić, czy z pudła będzie ok? Jakbyś coś jeszcze dokupywał do swojej to chętnie się podłączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2016 Można zaadoptować pitota z Mastera. Zza granicy można też ściągnąć kolorowe blaszki do kokpitu i maski - pokazuję je na jednej z poprzednich stron. Edek też ostatnio wypuścił zestaw blaszek, ale jak przeglądałem instrukcję, to nic ciekawego - szkoda kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Lipca 2016 Autor Share Napisano 18 Lipca 2016 Z modelem na razie nic się nie dzieje, ze względu na konkurs, ale w wolnym czasie w pracy szukam inspiracji do zbudowania podstawki. Trafiłem na taki kwiatek. Nie wiem czy te skrzydła przymarzły, przyrdzewiały, czy to standardowa procedura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Wot, gieroje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Ciekawe czy start jest wtedy na pych? Swoją drogą to rozkładania skrzydeł na filmach nie ma za to składanie po lądowaniu widać np tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Lipca 2016 Autor Share Napisano 18 Lipca 2016 Super filmik, sporo detali widać. Kolejny link dla potomnych http://navy-korabel.livejournal.com/50859.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi