p11c Napisano 19 Stycznia 2016 Share Napisano 19 Stycznia 2016 Zgłoszony Nr. 7 na naszej liście projektu grupowego. Maleńki Gliser S-1 , w sumie było ich 7 w trzech typach . Zobaczę jak mi to pójdzie. Na razie buduję dwie sztuki i wieczorkiem dam więcej fotek, na różnych etapach budowy. Model robiony całkowicie z drewna i ma ok 6 cm długości wiec troszkę większy od zapałki. Czyli siłą rzeczy fotki znacznie większe od oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 19 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2016 Fotka dość kiepska ale widać kierunek działania. PS. daje to na osobnych postach bo pokazuje kolejny etap prac i kolejne zdjęcia których nie chcę łączyć bezpośrednio z poprzednim wpisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 19 Stycznia 2016 Share Napisano 19 Stycznia 2016 Jasny gwint Z jakiego drewna działasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 19 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2016 Oj tam jak zwykle z tego co pod ręką. Tym razem padło na skrzynkę po owocach, chyba ORANGE bo pachnie pomarańczami Ale mogę też dokładnie wytłumaczyć. Najpierw biorę sobie taką deseczkę ze skrzynki, potem ją rozwarstwiam bo jest za gruba, tak na 3 warstwy. A następnie tnę jak papier. Tylko ławeczki zrobiłem z patyczka który dostałem w pewnej sieci na wynos. W sumie to łatwe. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 19 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2016 Pierwszy Gliser prawie gotowy, jeszcze tylko drobne poprawki, malowanko i silniczek . Mam nadzieję, że drugi będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 20 Stycznia 2016 Share Napisano 20 Stycznia 2016 Jaki lepszy??? Ten jest świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 20 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2016 Dzięki ale następny naprawdę mam nadzieję, że będzie lepszy. Już się buduje. A tu jest pierwszy prawie polakierowany I silniczek do niego w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkorjat Napisano 20 Stycznia 2016 Share Napisano 20 Stycznia 2016 Fajny modelik , silnik rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 20 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2016 Drugi jak mi się uda to zrobię w żywicy. Jak chcesz to ci go pośle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 p11c - samoróbka cacy Tylko ten kil chyba trochę za grubaśny - nieco psuje efekt całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2016 Kil ma ok. 1 mm. czyli powiedzmy odpowiada to 8 cm w realu . Ale ok postaram się pocienić. Prawdę powiedziawszy bardziej nie podoba mi się silnik. Za duży :( Ale na razie nic nie będę zmieniał. W sumie chce zbudować ich 12 szt. A na razie dalsze postępy prac. Skoro to ma być szybka łódź to przydała by się szypka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 Piękne Szybka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2016 Ano jest i malowanie bardzo pstrokate. Ale jak tak sobie wspominam różne łodzie to chyba tak to wyglądało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 Robi wrażenie już teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2016 Dzięki tak to na razie wygląda Cieszę się, że nawet takim prostym modelikiem mogłem kogoś zainteresować. Generalnie chce zrobić ich 12 szt i przeznaczyć jako cegiełki na realizacje projektu 100 x 100 . A jak się uda to zrobię też wersję żywiczną. Może ktoś się skusi a fundusze będą potrzebne. Ot takie marzenie szaleńca aby to wszystko zrealizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 24 Stycznia 2016 Share Napisano 24 Stycznia 2016 Mam u siebie kolegę który robi żywice. Napisz na PW szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 25 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2016 Żywicę z niego sam zrobię, dzięki. Na razie skończyłem pierwszego glisera. Jeszcze zrobię 11 szt i wystawię je na aukcje aby zbierać fundusze na projekt 100 x 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 1 Lutego 2016 Autor Share Napisano 1 Lutego 2016 Taka sobie fotka na koniec tego Glisera. Nr-2 i Nr-3 są już w budowie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 ciekawy pomysł. Tak będzie docelowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 1 Lutego 2016 Autor Share Napisano 1 Lutego 2016 Nie myślałem o tym, ale kto wie może tak zostawię ( po pewnych poprawkach ) jeśli się wam podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 Ale jak to tak jednym wołem orzesz? Raz glisery w Pińsku wozisz, raz silniki w Bobrujsku... Zarżniesz go! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 2 Lutego 2016 Autor Share Napisano 2 Lutego 2016 No sam rozumiesz, ciężkie czasy były Jeden transport, jeden wykonawca, dobrze że choć dwie łódki były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Czyżby następny gliserek gotowy? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 2 Lutego 2016 Autor Share Napisano 2 Lutego 2016 Na razie tylko kadłubik, ten będzie całkiem inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 3 Lutego 2016 Autor Share Napisano 3 Lutego 2016 No to jedziemy dalej do tego Pińska. Dorobione ławeczki oraz zbiornik na paliwo widoczny za tylnym siedzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi