patrykvel Napisano 18 Marca 2016 Share Napisano 18 Marca 2016 Pod warunkiem, że nie jest to farba która się zważy przy kontakcie z acetonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 Miałem na myśli takie farby jak Gunze C i H, akrylowe Tamiya i metalizery Alclada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 A jaki konkretnie IPA używasz i czy czyści on farby równie dobrze jak aceton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 A jaki konkretnie IPA używasz i czy czyści on farby równie dobrze jak aceton? Co to jest IPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 IZOPROPANOL - rodzaj alkoholu najlepszy jest 99% - na przykład taki (sam używam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 Izopropanol - alkohol izopropylowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 Jak rozumiem jest równie skuteczny w czyszczeniu aerka jak aceton? W takim razie poszukam czegoś takiego w budowlance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 Jak rozumiem jest równie skuteczny w czyszczeniu aerka jak aceton?W takim razie poszukam czegoś takiego w budowlance. Przecież pisałem już wielokrotnie, że to się kupuje w elektronicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 To jakoś przeoczyłem. W budowlanych takich rzeczy nie dostanę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 To jakoś przeoczyłem.W budowlanych takich rzeczy nie dostanę? Raczej nie. Możesz też spróbować w sklepach dla chemików lub na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 Kup ten co dałem w linku. Sprawdzony w 100%. Acetonem okularów, obiektywu i paru jeszcze rzeczy nie wyczyścisz, a IPA tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 IPA również jest bardzo popularne wśród elektronikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 25 Marca 2016 Autor Share Napisano 25 Marca 2016 P.S. Hammett tez jestem posiadaczem tego aero z dysza 0.2 i mam pytanie czy Ci sie nie zapycha i jakimi malujesz farbami ? Nie zdażyło mi się jeszcze zapchać tego aero. To głównie kwestia właściwego rozcienczenia farby. Maluję akrylami Tamiya lub Mr. Hobby. Do lakierów bezbarwnych używam chinczyka z dyszą 0,3 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Koledzy - mam taką sytuację. Posiadam już jedną Ultrę, ale 'zajechałem' trochę warstwę chromu w zbiorniczku oraz sama dysza nie chce się za dobrze doczyścić. Mam też drugie aero, chińczyka, z dyszą 0,3, którego używam do emalii, podkładów, itp. I wpadłem na pomysł, że kupię sobie drugą Ultrę zestaw 2w1. Dzięki temu będę miał nową Ultrę z dyszą 0,2 do głównych prac malarskich, a drugą (stary korpus z nową dyszą 0,4 i zbiorniczkiem 5ml) do czynności 'przygotowawczych'. Czy to ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Całkiem spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi