xmald Napisano 19 Stycznia 2016 Share Napisano 19 Stycznia 2016 Czołem, kolejny ulep czyli pierwszy Fokker Dr.I - samolot może i nie mój ulubiony ale jako sklejacz szmatopłatów - wypadało mieć. W szafie jak na razie czekają jeszcze trzy... Zdecydowałem się na malowanie Hermanna Frommherza z Jasta Boelcke. Silnik podmieniłem na wspaniały Oberrursel Ur.II od Taurus Models - jak zawsze sama przyjemność sklejać takie arcydzieło. Dorobiłem pistolet na flary, przesunąłem okienko pokazujące nr na dźwigarze górnego płata - Edek dał go zbyt do tyłu. Dodałem też duperele w kabinie. Śmigło strugane z drewienka. Warsztat znajduje się tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=51842 Serdecznie zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Stycznia 2016 Share Napisano 20 Stycznia 2016 Piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Stycznia 2016 Share Napisano 20 Stycznia 2016 Czołem, kolejny ulep czyli pierwszy Fokker Dr.I - samolot może i nie mój ulubiony Ja chyba wiem dlaczego nie Twój ulubiony. Za mało naciągów? I nie możesz powalić nikogo swoją pajęczą zdolnością? Ja bym się cieszył, gdyby mój kiedyś wyglądał podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Stycznia 2016 Share Napisano 20 Stycznia 2016 Udany model, a czarno-biała sesja bardzo w klimacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 20 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2016 Ja chyba wiem dlaczego nie Twój ulubiony. Za mało naciągów? Dokładnie - jakbyś mi w myślach czytał ;) Bardzo wam dziękuję za miłe słowa panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 Fajny ten ulep, chociaż ja też ich nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 xmald - super ten wózek do tankowania samoróbka? wrzuć jeszcze jakieś foto tego cacuszka bo mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi