Skocz do zawartości

Bytom 2016

MFPMR Bytom

Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie witamy!

Przed nami XIII Międzynarodowy Festiwal Plastikowych Modeli Redukcyjnych Bytom 2016.

Poniżej najważniejsze informacje

1. Sprawy ogólne

Festiwal odbędzie się 12-13 marca w Bytomiu w hali sportowej "Na Skarpie"

Oficjalna strona festiwalu to http://bytom-model-festiwal.pl/

Oficjalny profil na Facebooku to https://www.facebook.com/bytommodelfestiwal

2. Regulamin i rejestracja modeli

Najważniejsze zmiany w tym roku, to:

- Jeden zawodnik może wystawić maksymalnie 2 (słownie: dwa) modele w danej kategorii (czyli o jeden mniej niż rok temu). Same kategorie startowe pozostają bez zmian.

- Dla osób które brały udział w jednej z ostatnich trzech edycji festiwalu obowiązuje wyłącznie rejestracja modeli przez internet. Te osoby mają już konta w systemie, dlatego prosimy aby się zalogowały i zarejestrowały modele w "Strefie zawodnika" na naszej stronie. Pod okienkiem logowania jest dostępna opcja przypomnienia hasła i nazwy użytkownika (odpowiednio: "Nie pamiętasz hasła?" i "Nie pamiętasz nazwy?"). W razie problemów proszę o kontakt z adminem.

- Osoby które nie mają założonego konta (czyli startują pierwszy raz lub startowały wcześniej niż 3 lata temu) prosimy o założenie konta i rejestracje elektroniczną.

- Rejestracja na miejscu będzie dostępna tylko w wyjątkowych przypadkach i zastrzegamy, że może trwać długo i nie wszyscy mogą zdążyć się zarejestrować. Wynika to z konieczności wpisania wszystkich danych do systemu oraz wydruku kart i potwierdzeń.

- Będziemy wysyłać maile i ew. SMSy z przypomnieniem o rejestracji, ale prosimy nie zwlekać do ostatniej chwili i poinformować wszystkich potencjalnie zainteresowanych uczestnictwem w konkursie. Istnieje również opcja aby na swoje konto zarejestrować model dla innej osoby (dziecka, znajomego itd.). Po zalogowaniu się, należy wybrać opcję "Podopieczni"

Pełen tekst regulaminu jest dostępny na stronie Strefa zawodnika -> Regulamin

Regulamin Bytom 2016

3. Nagrody specjalne

Osoby chętne do ufundowania nagród specjalnych prosimy o skorzystanie z formularza na naszej stronie (sekcja "Informacje organizacyjne").

Nagrodzone modele proszę zgłaszać w sekretariacie festiwalu w sobotę do godziny 17:00 na przygotowanych przez nas formularzach. Ta pozorna biurokracja naprawdę sprawdziła się w zeszłych latach.

Wszystkim fundatorom serdecznie dziękujemy!

4. Stoiska handlowe i klubowe

Stoiska handlowe i klubowe również zgłaszamy na stronie w sekcji "Informacje organizacyjne". Po zatwierdzeniu (zazwyczaj max 1-2 dni) odpowiednie informacje pojawia się w sekcji "Atrakcje" poniżej "szczegółowego programu imprezy"

Serdecznie zapraszamy!

• Odpowiedzi 207
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

chciałbym coś zdążyć ukończyć ciekawego i wystawić, jak co roku będę -faktycznie zabawne te 'trzynastki'

• 3 weeks later...
  • Super Moderator

Modele zgłoszone, hotel zaklepany, urlop potwierdzony, doborowy towarzysz przylatuje na imprezę z daleka - skreślam dni w kalendarzu :-)

pozdrawiam

Christian

P.S

Czy te 10zł za zgłoszenie modelu będzie płatne na miejscu razem z wejściówką?

Tak - opłata przy odbiorze kart startowych i zbiorczego potwierdzenia zgłoszonych modeli.

Albo przy szatniach albo na hali. W każdym razie tak, żeby nie stać w tym tłumie osób które będą się chciały zarejestrować na miejscu ;)

Pytanie do organizatorów - jak rozumiem z treści regulaminu jest możliwość zgłoszenia modeli na miejscu?

Teoretycznie tylko dla osób, które nie brały udziału w imprezie w ciągu ostatnich 3 lat. Nie gwarantujemy, że wszystkich chętnych zarejestrujemy na miejscu. Prosimy o rejestracje elektroniczną, nawet "na wyrost", tzn. lepiej zarejestrować modele i się nie zjawić niż stać w kolejce i denerwować się na miejscu.

Bardzo proszę o przekazanie tej prośby wszystkim znajomym, kolegom z modelarni, klubu itd. Z góry dziękujemy!

Dziękuję za odpowiedz.

Jak widzę po przestudiowaniu regulaminu nie mogę wziąć udziału w konkursie więc pozostaje mi pojechać i oglądać.

Witam wszystkich.

Pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Również wybieram się do Bytomia. W tym roku pierwszy raz będę wystawiał modele (raz się żyje). W związku z tym mam pytanie natury organizacyjno - logistycznej, mianowicie jak przewozicie swoje modele, jak je zabezpieczacie itp.

Pytam, bo jak już wspomniałem będzie to mój pierwszy raz, a chciałbym dowieźć moje wypociny w jednym kawałku. Chcę przewieźć dwa modele: samoloty w skali 1:48, jadę samochodem.

Pozdrawiam

Ale co stoi na przeszkodzie?

Może błędnie interpretuje regulamin?

Jednak jak rozumiem mogę wystawić modele do konkursu wraz z " Czarna perła" - czy jakoś tak wraz z dokumentacją, fotografiami samolotu który posłużył jako pierwowzór modelu?

Lub druga opcja to Puchar EU?

W pierwszym wypadku nie mam dokumentacji zwykle wykonując model nie wzoruje się na konkretnym samolocie a staram się wykorzystać fotki rożnych samolotów.

W drugim wypadku moje modele to samoloty z USA z oznaczeniami z USA więc nie wypełniam warunków ani jednej ani drugiej kategorii.

Ale co stoi na przeszkodzie?

Może błędnie interpretuje regulamin?

Jednak jak rozumiem mogę wystawić modele do konkursu wraz z " Czarna perła" - czy jakoś tak wraz z dokumentacją, fotografiami samolotu który posłużył jako pierwowzór modelu?

Lub druga opcja to Puchar EU?

W pierwszym wypadku nie mam dokumentacji zwykle wykonując model nie wzoruje się na konkretnym samolocie a staram się wykorzystać fotki rożnych samolotów.

W drugim wypadku moje modele to samoloty z USA z oznaczeniami z USA więc nie wypełniam warunków ani jednej ani drugiej kategorii.

KRL wg regulaminu nie kwalifikujesz sie do czarnych diamentów napewno, tam ma być dokumentacja jak napisano, wystawiona razem z modelem na stół.

Co do Pucharu EU, kwestia dyskusyjna, wiec tu organizator powinien zadecydować, co z egzemplarzem w barwach USA który stacjonował w danym europejskim kraju tymczasowo, bo odbywał sie np, jakiś konflikt zbrojny, ja to tak postrzegam. Czy dobrze niewiem, lecz tu by cza było nic jakies kwity na to ze ten i ten samolot parkował w tym czy w innym kraju EU

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.