jureczek Napisano 21 Lutego 2016 Autor Share Napisano 21 Lutego 2016 Masz racje Mam jakieś cienkie ''0'' i ''00'' z Armypaitnera Musze potrenować Do zrobienia cala wanna od podstaw.Jest fajna blaszka na podłogę i panele boczne ,wiec będę mógł poćwiczyć Oraz cały tył za fotelem Juz działam ,tak to wygląda A tak ma wyglądać A ja sobie myślałem ,ze skleić modelik to takie'' hop-siup'' Z tablica walczyłem nockę i dwa dni i poległem tzn. nie jestem w pełni zadowolony Dlubie dalej bo to coraz bardziej wkręca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 Ambitnie podchodzisz do projektu. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 22 Lutego 2016 Autor Share Napisano 22 Lutego 2016 Ambicje to ja mam ho,ho.gorzej z umiejętnościami,dlatego się uczę Kiepsko to wychodzi ,jednak bardziej wciąga Dzis skleiłem wannę i wyprułem wnęki na główne podwozie Jutro jak czas pozwoli wrzucę fotki Za powodzenie dziękuję ,bardzo się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 23 Lutego 2016 Autor Share Napisano 23 Lutego 2016 Tak to wychodzi w wielkich trudach Przedniego nie dłubałem ,jest dość głębokie ,a za dużo tez nie będzie widać Teraz dopiero zacznie się mozol Jak coś udzidzgam to wrzucę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 a przednie jest właśnie nieźle skopane... plus naturalnie słynne przejście w ten garb między wlotami powietrza, to jest najsłabszy moment w bryle modelu Italeri. pozdrawiam! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Może tego nie będzie widać, ale razi mnie klej i włoski z kleju na ściance. Psuje cały efekt mozolnej pracy z blaszkami, którą włożyłeś w kokpit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 25 Lutego 2016 Autor Share Napisano 25 Lutego 2016 Wuwumaster nie mam pojęcia o jaki garb chodzi -podpowiesz to postaram się poprawić Pancer Machine ,widziałem poprawie-piękne modele kleisz a fotki, kurde bajka,ślicznie ,jak real gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 25 Lutego 2016 Autor Share Napisano 25 Lutego 2016 Przeglądam foty plany.Słyszałem o tym mankamencie Ale nie mam pojęcia o co chodzi Pomóżcie Tak wygląda model -przymiarki na sucho Jest zgrubienie przy przednim zawieszeniu Czy chodzi o ten garb? Czy o ten? A miedzy wlotami powietrza to już dla mnie zagadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 o ten "garb" chodzi: jeżeli porobiłbyś sobie wycinanki profili/przekrojów z planów to czeka cię dość niemiła niespodzianka - ale ponieważ robisz polskie malowanie to najprostrzym ratunkiem jest podwieszenie zbiornika na paliwo (a ostatnio się ukazał ładny Attack Squadron, nawet niedawno pokazywany i dyskutowany w dziale nowości), tak jak wspomniałem, wnęka przedniego podwozia też jest skopana, generalnie te błędy były bazą do słynnego przeszczepiania spodu z modelu Airfixa, najbardziej znane z modelu ś.p. Wojtka Butrycza. btw - od razu dokup koła Edka dedykowane do nowego Trampka, bo zestawowe główne są za małe. I ogólnie - na tym forum sporo już było 29-tych, warto pogrzebać czy to w warsztatach/galeriach czy w 1:1, na prawdę dużo tu jest tej wiedzy. pozdrawiam! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 25 Lutego 2016 Autor Share Napisano 25 Lutego 2016 Dziękuje W Modelwork znalazłem tylko dwa skończone Będę grzebał Pokombinuje z przkrojami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 27 Lutego 2016 Autor Share Napisano 27 Lutego 2016 Dlubie sobie powoli i strasznie to idzie.Nie wiem jak nie którzy z Was potrafią ładnie pomalować i czyściutko skleić i to jeszcze w skali 1:144 Przy pasowaniu kokpitu do kadłuba urwał się boczny prawy panel tablicy.Dodatkowa robota Jutro popracuje nad garbem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 28 Lutego 2016 Autor Share Napisano 28 Lutego 2016 I nie taki diabeł straszny jak go malują Dla mnie jest OK, Kleje samolociki bo to lubie, nie na wystawy i konkursy ,tylko do swojej kolekcji i przyjemności,wiec półmilimetrowa szparka na garbie nie razi mnie. Mozę trafiłem na model juz skorygowany? Mozę Itarleri dołącza spod od Airfixa? Nie mam pojęcia Jestem zadowolony z bryly i nareszcie pogalopuje z pracami dalej A na zdjęciu z wręga nr. 10 szpara wygląda większa -szablon wręgi jest lewostronny-wybrzuszenie jest większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 widze podszedłeś do zagadnienia z rozmachem jak byś przykładał profile dalej, tam między wlotami i dalej, tam się czai niespodzianka, wogóle ta część zaraz za wnęką jest błędnie wyprofilowana, idąc dalej między wnękami kadłub jest za gruby... generalnie bryłowo MiG-29 nie jest prostą do odwzorowania maszyną, całe mnóstwo tam nieregularności itd. osobiście nie przejmował bym się tym za bardzo i zostawił jak jest, poprawianie tego to duże wyzwanie, myślę że jak ktoś chce mieć to zrobione dobrze to... na dzień dzisiejszy kupi model Trampka pozdr! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 29 Lutego 2016 Autor Share Napisano 29 Lutego 2016 Wuwumaster bardzo się ciesze ,ze fachowo nadzorujesz moje zmagania Wielkie dzięki Za Twoja rada wstawię zbiornik podwieszany aby zamaskować niedoróbki zestawu Kupować nie będę mam w złomie jakieś zbiorniki to cosik pokombinuje Teraz walczę z wnękami podwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Kleje samolociki bo to lubie, nie na wystawy i konkursy ,tylko do swojej kolekcji i przyjemnościTo bardzo słuszne i zdrowe podejście.Nawet jakbyś nie skorygował modelu i nie podwiesił zbiornika, postawił pięknie zrobiony na półce, to i tak byłbyś zadowolony i pewnie nikt by tych nieprawidłowości nie zauważył (łącznie z Tobą). Także dawaj do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 1 Marca 2016 Autor Share Napisano 1 Marca 2016 Powalczyłem z podwoziem Jestem zadowolony,do realu sporo brakuje ,jednak nie jest płasko i pusto tak jak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 Prace idą bardzo powoli.Same duperelki Dokleiłem chwyty powietrza do silników, zarazem zamykając wnęki podwozia Pulpit za fotelem pilota.Zakleiłem dodatkowe chwyty powietrza i zrobiłem otwory na działko Po przymiarce na sucho kokpitu, masa poprawek ,wiec jeszcze nie mogę zamknąć bryły kadłuba Jestem zadowolony, ale nie mogę się doczekać ,kiedy zacznę go malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 Zrobiłem nity i linie Chciałem skleić kadłub.Masakra jak pasuje z jednej strony to z drugiej kaszana. Klamry,taśmy i wszystko na sile aby ułożyć jakoś korpus. Trochę się wściekłem bo straciłem przy tych manipulacjach celownik Mikele mówił wstawisz dysze i jakoś będzie.Wuwumaster popraw garb. To wszystko pikuś Teraz dopiero widać jaki jest chlam Kilo szpachli i pilnik zdzierak ,aby doprowadzić to do jakiegoś wyglądu Szpachla jest pilniki są ,wiec będę rzeźbił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 Zrobiłem kilka MiGów z tego zestawu, ale żaden nie wyglądał jak na fotce ponizej. skąd się wzięły te nierówne, postrzępione linie przy dziobie? Trochę się wściekłem bo straciłem przy tych manipulacjach celownik Trochę się wściekłem bo straciłem przy tych manipulacjach celownikBo takie rzeczy robi się później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Gdy już tego do końca wymęczysz zdobyta wiedza będzie jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 10 Marca 2016 Autor Share Napisano 10 Marca 2016 Grzes składałem na sucho było niby OK.Podejrzewam , ze operator wtryskarki nastawił za krotki czas chodzenia i górna cześć za bardzo się zgięła ,a gdy położyłem klej i zobaczyłem efekt musiałem rozkleić, dlatego taki poszarpany wygląd .Ale daje rade ,celownik ,nauka na przyszłość Kip a man święte słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Ja tam Jureczku jestem pełen podziwu walki jaka toczysz i kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Marca 2016 Autor Share Napisano 11 Marca 2016 Dziękuje Przemek R za słowa otuchy.Prawda jest taka ,ze kiepsko wychodzi mi to klejenie,nie potrafię jakoś czyściutko sklejać zresztą tak jak i w życiu ,najpierw jak zaczynam coś działać to porządnie się upapram, ale do celu zmierzam wytrwale.Jednak klejenia nie umiem rzucić bo nic tak mnie nie regeneruje i odrestaurowuje jak właśnie klejenie Przeglądam warsztaty i uczę się technik malowania nie mogąc się doczekać mojego malowania ale to jeszcze daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Mozesz mi wyjasnic po co zaklejalesz gorne wloty powietrza skoro glowne tez zrobiles zamkniete? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Przy wyłączonych silnikach i jedne i drugie wloty są zamknięte. Przynajmniej tak mi powiedziano jak kiedyś pokazałem swojego MiGa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi