Drozdek Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 Jestem posiadaczem nowych modeli. Mianowicie wspomniany w temacie Buick Riviera '66 oraz w osobnym wątku Ford Roadster '32. W obecnym modelu mam zamiar zamontować oświetlenie oraz zawieszenie hydrauliczne lub otwieraną maskę. Niestety szybko sprowadzono mnie na ziemię, ponieważ zawieszenie/otwierana maska to o wiele większy koszt projektu oraz bardzo mało miejsca na zamontowanie serwa. Inny sposób wykonania nie przychodzi mi do głowy, chyba że Wy coś podrzucicie. Kolor będzie prawdopodobnie granatowy z kilkoma różowymi wstawkami (kalkami). W zestawie brak roweru ale mi to nie przeszkadza. Silnik będzie lekko po tuningu z dodatkami inwencji twórczej (przewody itp). Poniżej kilka zdjęć przedstawiające początek projektu. Maska w projekcie będzie oczywiście otwarta. Zestaw również zawiera kilka elementów chromowanych. Z odlewu karoserii jestem bardzo zadowolony, podobnie z pozostałych części: Podstawowa wersja silnika: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 Mimo, iż nie przepadam za dużymi samochodami "ciorającymi" podłogą po asfalcie, projekt mi się podoba Napisz proszę coś więcej o tym zawieszeniu. Jak to niby miało by działać: co chcesz osiągnąć ? Może być ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 25 Lutego 2016 Autor Share Napisano 25 Lutego 2016 Miałem w planach z przodu zamontować dwa silniczki by na przycisk podnosił oraz opuszczał się przód. Lecz spojrzałem że jest mało miejsca i ten patent chciałem wykorzystać w masce by na przycisk otwierała i zamykała się. Niestety prawdopodobnie pozostanie tylko oświetlenie jako elementy dodatkowe z poza pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 26 Lutego 2016 Share Napisano 26 Lutego 2016 Piotrze, dopuszczasz wersję pneumatyczną ? Coś jak w klockach Lego, system strzykawek i wężyków do sterowania np. zawieszeniem. Pewnie wiązało by się to z przytwierdzeniem modelu do podstawki, ale może warto ..... To taki luźny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 26 Lutego 2016 Autor Share Napisano 26 Lutego 2016 Model i tak planuje przytwierdzić do podstawki więc to najmniejszy problem. Tylko nie wiem skąd taki zestaw wziąć oraz czy się zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 22 Maja 2016 Autor Share Napisano 22 Maja 2016 Buick Riviera powraca! Karoseria oraz maska już pomalowana. Pozostało tylko lakierem psiknąć. Silnik praktycznie też gotowy. Przewody chyba trochę za chude no ale trudno. Starałem się również wyciągnąć kolorem śrubki oraz potraktowałem delikatnie washem. Co do zawieszenia to na 95% wykonam całe opuszczone by prawie szorowało po asfalcie. Do wyboru mam jeszcze podniesiony przód lub tył oraz całość podniesiona. Wentylator także pomalowałem według własnego widzimisię, ale jeśli bardzo razi w oczy to przemaluję na cały czarny. Za jakość zdjęć przepraszam. W najbliższym czasie będę miał możliwość wykonania lepszych zdjęć, może nawet w plenerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2016 Mała aktualizacja. W tej chwili czekam na zawiasy do maski. Reszta już prawie sklejona. Pozostały światła na zderzakach, trochę washa w silniku, dokleić zderzaki, szyby (przód i tył) no i oczywiście kółka. Poniżej kilka zdjęć z obecnego stanu prac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2016 Widzę że autka nie cieszą się zbyt dużą popularnością na forum. A może to tylko przez moje kiepskie wykonanie, no ale trudno, nie będę się poddawał. Wiem że zdjęcia wyszły dość fatalnie ale były robione na szybko, gdyż dzisiaj model został skończony oraz dodatkowo przyjechała gablotka więc ma swoje miejsce na półce pod dachem. A jutro będę go pakować do Elbląga więc zostawiam tylko mały smaczek. Model można będzie zobaczyć w Elblągu. Galeria powstanie gdy uda mi się namówić dziewczynę na sesję w studio oraz w terenie. A teraz przejdźmy do konkretów: Do zobaczenia w galerii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 16 Czerwca 2016 Share Napisano 16 Czerwca 2016 Przede wszystkim to na tych zdjęciach nic nie widać... Lakier chyba nie równo pokrył... Połysku też nie ma... Łączenia kolorów we wnętrzu bardzo poszarpane. Przydałby się wash frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Czerwca 2016 Share Napisano 16 Czerwca 2016 Przede wszystkim to na tych zdjęciach nic nie widać...Lakier chyba nie równo pokrył... Połysku też nie ma... Łączenia kolorów we wnętrzu bardzo poszarpane. Przydałby się wash frontu. Nadzwyczaj delikatny z Ciebie człowiek Jakubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 16 Czerwca 2016 Super Moderator Share Napisano 16 Czerwca 2016 Faktycznie trzeba przyznać, że lakier na karoserii nie wygląda powalająco. Wnętrze też jakby zapylone... malowałeś pędzlem wnętrze? pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 16 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2016 Ciężko połączyć spray tamiya oraz aero, szczególnie ze taśma nie zakrywała dokładnie powierzchni w szczelinach. lakier na masce i dachu jest zrypany bo malowałem na nowo gdyż porysował się podczas sklejania całości, nic więcej nie udało mi się naprawić niestety.. washa jest niewiele, mi tak się podoba a co do połysku to też wolałbym by był większy ale tak już zostawiam. zastanawiam się tylko nad różowymi pasami po bokach z kalki bo mam w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 16 Czerwca 2016 Share Napisano 16 Czerwca 2016 a tak z ciekawości zapytam ta skrzynia biegów była pomalowana faktycznie na niebiesko czy to jakiś tuningowy wymysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 16 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2016 Z tego co się dowiedziałem, to w tamtych czasach części silników były dość często malowane pod kolor karoserii. Ale w moim przypadku malowanie w kilku przypadkach to kwestia własnego wymysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 16 Czerwca 2016 Share Napisano 16 Czerwca 2016 Ciężko połączyć spray tamiya oraz aero Nie rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 16 Czerwca 2016 Share Napisano 16 Czerwca 2016 A mam pytanko. W środku za fotelem od kierowcy to coś pomazane na boczku na "niebiesko" to tak ma być? I co to wogole jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 16 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2016 Niebieski pas na fotelu malowałem farbą Tamiya w sprayu daje grubą powłokę a biały kolor naniosłem z aero, mi tam wystarczy tak jak jest wykonane bo znam swoje umiejętności i wiem że każdy szczegół robię tak jak potrafię. Co do tego niebieskiego na boczku to jest jakiś dodatek (być może podłokietnik). Sugerowałem się poniższym zdjęciem. Tak, wiem że nierówno... Zastanawiam się nad takimi kalkami różowymi czy je naklejać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Czerwca 2016 Share Napisano 16 Czerwca 2016 Zastanawiam się nad takimi kalkami różowymi czy je naklejać: Zaszkodzić to modelowi, nie zaszkodzi... Pomóc też nie pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 W przerwie między zapałkami Riviera otrzymała nowe chromowane uszczelki na szybach oraz kalkomanie których nie żałuję że zaryzykowałem i przykleiłem. Wiem że zdjęcia mają smugi światła ale nie umiałem tego zlikwidować i wybrałem najlepszych kilka zdjęć z około 30... Planuję ostateczną wersję projektu zrobić ze zdjętym kołem oraz autem na lewarku a koło obok oparte o samochód. Dlatego może ktoś ma na zbyciu jakiś lewarek? Mogę również odkupić a w ostateczności spróbuje sam coś wydłubać. Jeszcze tylko bezbarwny błyszczący i będę powoli myślał nad galerią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Z kalkami wygląda o wiele lepiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Podoba mi się :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Witaj, Wiem, że zbudowanie i pomalowanie modelu auta tak, by nie wyglądało jak zabawka jest bardzo trudne. Myślę, że jak poprawisz maskowanie i podszkolisz się w malowaniu, to Twój kolejny model na pewno będzie jeszcze lepszy Bo moim zdaniem w modelarstwie liczy się nie tyle cierpliwość i precyzja - co upór, żeby poprawiać to co niedokładne, uczyć się nowych trików i robić coraz lepsze modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 25 Października 2016 Autor Share Napisano 25 Października 2016 W garażu nadal coś się dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 25 Października 2016 Share Napisano 25 Października 2016 A cóż Ty tam rzeźbisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Października 2016 Share Napisano 25 Października 2016 A cóż Ty tam rzeźbisz? Wygląda na akcesoria ze sklepu dla dorosłych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi