Gerd Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Byłem jakiś czas temu w czeskiej miejscowości Kopřivnice w Muzeum Techniki filmy TATRA. http://www.tatramuseum.cz/index.php?r=5&idj=1 miłośnikom motoryzacji szczerze polecam! Natrafiłem tam, na jeden z ciekawszych eksponatów. Aerosanie Tatra V855. Nieco później przytrafił się model oznaczony jako V755. Dziwne skoro powstał tylko jeden prototyp. Nie rozumiem tylko dlaczego w "niemieckiej" skórce. Czesi powinni być dumni z własnych dokonań technicznych. Pewnie chodziło o marketing. Żeby się lepiej sprzedawał. Jest w prawdzie zestaw żywiczny V855 z Planet Models nr MV097 ale różnic się specjalnych nie dopatrzyłem. No, może w cenie. Co w pudełku? W ogóle: i w szczególe: Teraz będzie robione. Wersja czeska niebiesko-biała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bożo wpożo Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Ale czad ! Prześliczna pokraka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coppercat Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Super projekt Szkoda, że skala taka paskudna (maleństwo) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tremac Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Ale wynalazek Pogratulować wyboru będę kibicować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marak Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Byłem jakiś czas temu w czeskiej miejscowości Kopřivnice w Muzeum Techniki filmy TATRA. http://www.tatramuseum.cz/index.php?r=5&idj=1 miłośnikom motoryzacji szczerze polecam! Natrafiłem tam, na jeden z ciekawszych eksponatów. Aerosanie Tatra V855. Ja również namawiam wszystkich do zwiedzenia tego muzeum. Najlepiej w czasie trwającego tam konkursu modelarskiego (w tym roku 30.04-1.05). Czesi zawsze przygotowują dużo atrakcji - zwłaszcza dla dzieci (w ubiegłym roku można było usiąść za kierownicą najnowszej dakarowej Tatry), ponadto bardzo dużo stoisk handlowych - głównie z zestawami żywicznymi (bożowpożo - coś dla Ciebie), no i najważniejsze napić się kawy, jakiej w Polsce nie dostaniesz. A te sanki fantastyczne - oj pojeździłoby się takimi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted March 6, 2016 Author Share Posted March 6, 2016 Po obejrzeniu in-box'a zestawu Planet Models porównanie chyba wypada na korzyść mojego AttackHobby Kits (nr 72842). Tymczasem: A w środku będzie brązowo-beżowa "skórzana" tapicerka... i w ogóle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted April 1, 2016 Author Share Posted April 1, 2016 Już w kolorach. Oba to Humbrol (48 i 130) z ... niekończących się zapasów. Ależ to pokraka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messer Posted April 2, 2016 Share Posted April 2, 2016 Ale brzydal Rozumiem, że te poszarpane łączenia kolorów to wyciągnięte przez macro, czy też z ręki malowałeś? Fajny temat - szkoda, że nie wystartowałeś z tym w zimowym konkursie - wpasował by się idealnie Pozdrawiam Messer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted April 22, 2016 Author Share Posted April 22, 2016 Łączenie kolorów przy takim zbliżeniu faktycznie nie wygląda nieciekawie. W rzeczywistości "pokrak" jest znacznie mniejszy. Mimo rozmiarów nie był malowany z ręki. A z konkursem zimowym to faktycznie przypaliłem. Teraz nadrabiam można powiedzieć. Model doczekał się szczęśliwego końca, choć projektu / warsztatu nie zamykam. Będzie jeszcze podstawka malutka i chciałbym dołożyć figurkę lub dwie. Wybrałem nawet zestaw - munich Kits: Great War - German Airforce , którego nie kupiłem w Bytomiu i teraz żałuję. Szyby nieco przyszroniłem powinno to się skomponować z Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browarek90 Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 Gratuluję ładne maleństwo :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bożo wpożo Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 Ależ to brzydkie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan1 Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Piękne brzydactwo:))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Świetny szkrab ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 Dopiero teraz tu zajrzałem - pierwszorzędny żuczek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coppercat Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Widziałem model w Krakowie :-) Jest super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan1 Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Fajna podstawka, jednak przydałoby się trochę śniegu na płozach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted November 25, 2016 Author Share Posted November 25, 2016 Osobnego wątku z galerią nie będzie. Obrazki kończące sprawę poniżej: Dziękuję za oglądanie mojego cudaka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts