Gerd Napisano 4 Marca 2016 Share Napisano 4 Marca 2016 Byłem jakiś czas temu w czeskiej miejscowości Kopřivnice w Muzeum Techniki filmy TATRA. http://www.tatramuseum.cz/index.php?r=5&idj=1 miłośnikom motoryzacji szczerze polecam! Natrafiłem tam, na jeden z ciekawszych eksponatów. Aerosanie Tatra V855. Nieco później przytrafił się model oznaczony jako V755. Dziwne skoro powstał tylko jeden prototyp. Nie rozumiem tylko dlaczego w "niemieckiej" skórce. Czesi powinni być dumni z własnych dokonań technicznych. Pewnie chodziło o marketing. Żeby się lepiej sprzedawał. Jest w prawdzie zestaw żywiczny V855 z Planet Models nr MV097 ale różnic się specjalnych nie dopatrzyłem. No, może w cenie. Co w pudełku? W ogóle: i w szczególe: Teraz będzie robione. Wersja czeska niebiesko-biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 4 Marca 2016 Share Napisano 4 Marca 2016 Ale czad ! Prześliczna pokraka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Super projekt Szkoda, że skala taka paskudna (maleństwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Ale wynalazek Pogratulować wyboru będę kibicować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Byłem jakiś czas temu w czeskiej miejscowości Kopřivnice w Muzeum Techniki filmy TATRA. http://www.tatramuseum.cz/index.php?r=5&idj=1 miłośnikom motoryzacji szczerze polecam! Natrafiłem tam, na jeden z ciekawszych eksponatów. Aerosanie Tatra V855. Ja również namawiam wszystkich do zwiedzenia tego muzeum. Najlepiej w czasie trwającego tam konkursu modelarskiego (w tym roku 30.04-1.05). Czesi zawsze przygotowują dużo atrakcji - zwłaszcza dla dzieci (w ubiegłym roku można było usiąść za kierownicą najnowszej dakarowej Tatry), ponadto bardzo dużo stoisk handlowych - głównie z zestawami żywicznymi (bożowpożo - coś dla Ciebie), no i najważniejsze napić się kawy, jakiej w Polsce nie dostaniesz. A te sanki fantastyczne - oj pojeździłoby się takimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 Po obejrzeniu in-box'a zestawu Planet Models porównanie chyba wypada na korzyść mojego AttackHobby Kits (nr 72842). Tymczasem: A w środku będzie brązowo-beżowa "skórzana" tapicerka... i w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 1 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Już w kolorach. Oba to Humbrol (48 i 130) z ... niekończących się zapasów. Ależ to pokraka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 2 Kwietnia 2016 Share Napisano 2 Kwietnia 2016 Ale brzydal Rozumiem, że te poszarpane łączenia kolorów to wyciągnięte przez macro, czy też z ręki malowałeś? Fajny temat - szkoda, że nie wystartowałeś z tym w zimowym konkursie - wpasował by się idealnie Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Łączenie kolorów przy takim zbliżeniu faktycznie nie wygląda nieciekawie. W rzeczywistości "pokrak" jest znacznie mniejszy. Mimo rozmiarów nie był malowany z ręki. A z konkursem zimowym to faktycznie przypaliłem. Teraz nadrabiam można powiedzieć. Model doczekał się szczęśliwego końca, choć projektu / warsztatu nie zamykam. Będzie jeszcze podstawka malutka i chciałbym dołożyć figurkę lub dwie. Wybrałem nawet zestaw - munich Kits: Great War - German Airforce , którego nie kupiłem w Bytomiu i teraz żałuję. Szyby nieco przyszroniłem powinno to się skomponować z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Gratuluję ładne maleństwo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Ależ to brzydkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 23 Kwietnia 2016 Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Piękne brzydactwo:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Kwietnia 2016 Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Świetny szkrab ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Dopiero teraz tu zajrzałem - pierwszorzędny żuczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Widziałem model w Krakowie :-) Jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Fajna podstawka, jednak przydałoby się trochę śniegu na płozach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 25 Listopada 2016 Autor Share Napisano 25 Listopada 2016 Osobnego wątku z galerią nie będzie. Obrazki kończące sprawę poniżej: Dziękuję za oglądanie mojego cudaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi