Marudek Napisano 29 Września 2016 Autor Share Napisano 29 Września 2016 Witam, Wczoraj skończyłem szkielet skrzydła, ale po doklejeniu podłużnic wpadłem na pomysł oskubania jeszcze samego końca skrzydła - i to z obu stron Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Masochista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 29 Września 2016 Autor Share Napisano 29 Września 2016 A co! Jak się bawić to na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Masakrator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Września 2016 Share Napisano 30 Września 2016 Ty Marudek, nie jesteś normalny ,_)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 30 Września 2016 Autor Share Napisano 30 Września 2016 Panowie, to dopiero początek Chciałbym oskubać każdy hydroplan, którego model najpierw zrobię z poszyciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 30 Września 2016 Share Napisano 30 Września 2016 Ty Marudek, nie jesteś normalny ,_))))Tow. spiton, miliony much podpisują się pod Waszymi słowami wszystkimi nogami! Ale jego szaleństwa tak przyjemnie się ogląda... bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 30 Września 2016 Autor Share Napisano 30 Września 2016 Dzięki Panowie za miłe słowa Przed chwilą wydłubałem z paczkomatu kolejne mikrusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 6 Października 2016 Autor Share Napisano 6 Października 2016 Witam, Ostatnie efekty pracy to szkieletowa końcówka skrzydła ze światłem pozycyjnym. Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 10 Października 2016 Autor Share Napisano 10 Października 2016 Witam w kolejnym odcinku, Tym razem na warsztat trafiła główna część skrzydła, w której mieszczą się zbiorniki paliwa. Najpierw zabrałem się właśnie za nie: Potem zacząłem wklejać podłużnice i kawałki żeber: Po „okratowaniu” wierzchniej części skrzydła mogłem wkleić zbiorniki. Zacząłem też wklejać pozostałe fragmenty żeber. Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 17 Października 2016 Autor Share Napisano 17 Października 2016 Witam, W związku z tym, że budowa zbliża się do końca - czas pomyśleć o podstawce. Szczególnie intensywnie myślałem nad tropikalną roślinnością w skali 1:144. Oto co udało mi się wymodzić: Podstawka powstała w kawałka plastikowej rury, którą cierpliwie i niezmordowanie bejcowałem aż do osiągnięcia efektu "drewnopodobnego". Powierzchnia płaska pokryta jest w 98% wysuszonymi fusami kawy Jacobs Mój amatorski mikro ogródek bardzo mi się podoba Zabrałem się też za lawetę, na której stanie Jake. Budowa poszła zgodnie z planem Planuję jeszcze trochę podrdzewić lawetę, ale na razie tak to wygląda: Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 17 Października 2016 Ladnie Pokaz w pelnej krasie te pomalowana rure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 17 Października 2016 Autor Share Napisano 17 Października 2016 Spoko - jutro wstawię fotkę z innej perspektywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 No taaaak... Pozdrawiam. Wytrwałości to niejeden stachanowiec mógłby się od ciebie uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 17 Października 2016 Autor Share Napisano 17 Października 2016 Witaj Lordzie Masakrator to ja byłem wczoraj jak składałem kokpit Brenguna do Spitka Ale CZAD! BRENGUN ja chcę więcej takich kokpitów! A jak nie to se sam zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 Grunt z kawy a roślinki z jarzynowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 17 Października 2016 Autor Share Napisano 17 Października 2016 Nie Duże liście z okleiny meblowej. Nadrukiem do góry, dzięki czemu wierzch liścia jest ciemniejszy od spodu. Paprotki kleiłem z siatkowej wstążki, choć pewnie jakiś susz, albo nawet pióro lepiej by wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 18 Października 2016 Autor Share Napisano 18 Października 2016 Witam, Prezentuję podstawkę z innej perspektywy (tego kociego kłaka usunę ) Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 A po co? Trzcinę samurajska hołota w sandałach przyniosła Nie widzę dokłądnie, ale czy kółka nie są ciut za czyste i za mało zagłębione na takie miękkie podłoże? No i ślady ciągnięcia całości by się przydały... Pewnie wyprzedzam tok prac, sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 18 Października 2016 Autor Share Napisano 18 Października 2016 Hej! Śladów po kołach za bardzo nie będzie, ale lawetę jeszcze przybrudzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 No no, laweta wyszła pięknie! masz rękę do takich detali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Jedyne co przychodzi mi do głowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 18 Października 2016 Autor Share Napisano 18 Października 2016 Dzięki Panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 2 Listopada 2016 Autor Share Napisano 2 Listopada 2016 Witam, W związku z tym. że Jake ma najbliżej do końca (i kalki do niego też mam ) no i kolejny konkretny scratch też już jest zaplanowany - no to czas kończyć. Wczoraj trochę podrutowałem skrzydło: No i zacząłem próby cieniowania pastelami na złomie: Efekt bardzo subtelny. Poćwiczę jeszcze trochę różne kombinacje, żeby zobaczyć co można tym sposobem osiągnąć, aby potem w celowy sposób przenieść to już na model. Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 (edytowane) Marudek - pożycz oczy ;) Edytowane 3 Listopada 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi