dak3000 Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Witam po dłuższej przerwie . Trafiła się okazja i postanowiłem zakupić taka maszynę. Sam jestem bardzo ciekaw co mi z tego wyjdzie. Nie zakładam jakieś wielkiej waloryzacji, wszystko we własnym zakresie. A wiec zaczynamy ... od kilku dniu już coś tam dłubie a oto efekty . Zapraszam jak zwykle do komentowania i podpowiedzi . ... to na razie tyle dziś wieczorem zasiadam do pracy, mam nadziej że temat będzie się aktualizował w miarę na bieżąco. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 17 Marca 2016 Autor Share Napisano 17 Marca 2016 Witam ponownie... widzę że temat niszowy to i zainteresowanych nie wielu ;) No nic warsztat nie jest po to by czekać aż ktoś coś napisze. Więc działam dalej, wczoraj pogrzebałem trochę przy silniku. Co prawda nie jest zbyt wiele wydysponowany ale postanowiłem dodać do niego coś od siebie, mam zamiar jeszcze coś do skrzyni biegów dodać jakieś rurki przewody ,ale bez jakiś dokładnych odwzorowań. Wyprzedzając kolejny etap pracy mam prośbę do oglądających by jak macie jakiś ciekawy nie skomplikowany sposób na malowanie dodatkowych blach pancerza by w mirę realnie imitowało blachę HARDOX-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Ja oglądam, inni pewnie też, na etapie malowania poewnie sie odezwą , mam w planach ten model, nawet w Bytomiu był do kupienia lecz padło na Dodga Wc-63, ale po tym co widze u Ciebie w warsztacie, wygląda porządnie, czytałem że w podwozie nie powala polotem w detalu, oraz na kabinę gdzieś psioczyli, ale tam Edka blachy robią dużo podobno, z tym że komplet balch kosztuje tyle co sam model, ale wydaję mi się że warto, lecz tu chyba da się to nadgonić da trochę inwencją własną ja Ty, oraz malowaniem, myślałem też o tym malowaniu, jak by się do tego zabrać, jak to wygląda w realu te blachy na autach, nie widziałem jeszcze tak zardzewiałego Hardoxa, a pewnie chodzi Ci też o Fakture blachy walcowanej, na upartego powinna być głądka w tej skali bo i na Hardoxie wżery sie głebokie nie robią, ale na upartego, ja bym wytapował delikatnie blachę Surfacerem 1000 twardym pędzlem, i machnoł to póżniej delikatnie papierem ściernym, 1000 np. dla kontroli, od razu malować rudym, w róznych odcieniach i transparętności. Tu jest łądnie wyciorany Hemtt Na sieci jest pełno wersji tego malowania, wiec jest czym się podpierać, w nowym numerze Super Model`u jest tutek jak malować rdzawe blachy z suchymi kalkami, rzuć okiem w jakimś salonie prasowym, może sie przydać na przyszłość Pacze dalej, żałuje że nie kupiłem. Pozdr. Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Temat może i niszowy dla niektórych, ale ja z ciekawością popatrzę. Ps. Nie masz moze ochoty pozbyć sie tego HMMWV Avengera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 20 Marca 2016 Autor Share Napisano 20 Marca 2016 Witam co do Avengera no to jest już zemną trochę i jakoś nie mogę się do nie go zebrać. Zaproponuj coś na PW może mnie zmotywujesz ;) A co do HAMTT-a to praca wre ... Mam zamiar zostawić jedne z drzwi otwarte więc trzeba by było coś w kabinie dodać od siebie, a że nie lubię wydawać kasy na gotowce zawsze próbuje robić coś we własnym zakresie. Nie wiem jak mi to wychodzi, ale wydaje mi się że lepsze coś takiego niż pozostawić wnętrze prosto pudła. Oceńcie sami czekam również na sugestie ... Jeżeli ktoś ma zdjęcia wnętrza kabiny będę wdzięczny, a w szczególności tylnej ścianki czy tam jest jakieś wygłuszenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 Zawsze mi sie podobał ten pojazd, ale nie moge sie zbytnio wychylać poza humvee :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 Model spoko, typowy Italeri, gaci przez glowe nie zdejme, ale zlozyc sie da przyzwoicie. Dobra baza na modyfikacje, tylko te kola to straszne sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 21 Marca 2016 Autor Share Napisano 21 Marca 2016 Maki jak byś się zdecydował na coś innego niż humvee to ja nikomu nie powiem, a na pewno było by na co popatrzeć Adam obejrzałem twój warsztat tego modelu no i tylko powiem ci SZACUN tylko zawiedziony jestem że niema widać efektu kocowego. Co do kół to faktycznie szału nie ma, ale jakoś to przeżyje pewnie znajdziecie więcej bardziej rażących niedociągnięć w moim warsztacie, a niżeli jakieś tam koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 Jak na razie rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 29 Marca 2016 Autor Share Napisano 29 Marca 2016 Jest już po świętach więc czas zabrać się do roboty . Wiele się nie ruszyło ale zawsze to coś ... Wciąż czekam na jakieś zdjęcia z kabiny jak ktoś ma, a dokładnie chodzi mi o tylną ściankę czy tam jest jakieś wygłuszenie?? W następnej odsłonie mam zamiar pokazać wam jak wyszedł mi HDS bo chciałbym go trochę zwaloryzować, a jednocześnie zastanawiam się w jakiej pozycji go przedstawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 29 Marca 2016 Share Napisano 29 Marca 2016 Proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Bardzo ładnie wygląda! Czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2016 Witam ! Czas co zaktualizować... dziś na tapecie HDS Postanowiłem dodać coś od siebie bo dość nie wielkim nakładem zyska bardzo dużo, sami oceńcie . ... no i nie mogłem sie powstrzymać by nie prysnąć podkładem by zobaczyć jak to będzie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Bardzo ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Urok tego typu urządzeń polega na kablach . Bardzo lubię sie w takie rzeczy bawić, więc podoba mi się Twoja praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Kwietnia 2016 Share Napisano 13 Kwietnia 2016 Podoba się Bardzo dobry pomysł z dorobieniem okablowania, bo bez nich to już nie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Witam po przerwie ,ale jak na na razie nic mnie nie goni i po woli posuwam się do przodu. Czasem sam się w tym że gubię jaki etap w danej chwili rozpocząć bo tyle tego tu jest. Muszę się przyznać ze to mój pierwszy tak "duży" model . Na razie HDS uważam za skończony kolejnym etapem będzie wykończenie i malowanie kabiny. Oto efekt ostatnich wieczorów . ... jak by ktoś miał pomysł na to jak można umieścić logo auta na chlapaczach z tyłu, to z chęcią czekam na sugestie ... była chwila to zabrałem sie jeszcze za drzwi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Zastanawiam się czy nie lepiej by było wymienić osie siłowników z podpór na metalowe. Miałbyś wtedy bez problematyczne o malowania a wyglądały by dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Robisz HDS i podpory w pozycjach rozłożonych? Jeżeli tak, to pomyśl, czy to ma sens. To był w końcu gun truck, a nie pojazd transportowy. No chyba, że do HDSu podczepisz np. paletę ze skrzynkami amunicyjnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 26 Maja 2016 Autor Share Napisano 26 Maja 2016 Witam wybaczcie że nic się nie dzieje od jakiegoś czasu w temacie , ale żona zagoniła mnie do remontu łazienki ... myślę że na dniach nadrobię zaległości i coś wrzucę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Baba zawsze coś wymyśli zeby zajęcie facetowi w domu znaleźć, mówią ze modelarstwo uczy cierpliwości, bo sie chłop doczekać nie umie kiedy coś poklei hehe Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Witam wybaczcie że nic się nie dzieje od jakiegoś czasu w temacie , ale żona zagoniła mnie do remontu łazienki ... c'est la vie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 26 Maja 2016 Autor Share Napisano 26 Maja 2016 Baba zawsze coś wymyśli zeby zajęcie facetowi w domu znaleźć, mówią ze modelarstwo uczy cierpliwości, bo sie chłop doczekać nie umie kiedy coś poklei hehe ;) nie potrafią w cale tego docenić, że wieczorami siedzimy w domu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dru Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Mała uwaga co do HDS-u Podpory powinny być wysunięte w poziomie ponad obrys pojazdu i dopiero wysuwane są stopy. Zdjęcia ogólnie dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2016 Witam! mam nadzieje że teraz już będę tu częściej. Coś się ruszyło w projekcie, a oto efekty . Pomalowałem kabinę tak by móc ja w końcu zamknąć. po wyschnięciu malowanie detali i wash . Zabrałem się też za pomalowanie paneli pancerza waloryzować je będę już po zamontowaniu na pojeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi