Mirek66 Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 Witam , model składał się bez problemowo , do modelu dodałem jedynie lufę z RB . Na razie pomalowałem go; Oraz położyłem wash po całości wymieszany z tych kolorków; Oraz punktowy z Dark Wash-a ; Na razie to tyle jak coś zmaluję to się pochwalę . Pozdrawiam Mirek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 Nietypowy model. Wygląda na kawał działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 Wygląda na kawał działa. ... bo jest! nie wiem dlaczego się go kiedyś pozbyłem z magazynu bo cały czas mnie kręci ten model. Wygląda super! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 Jestem pod wrażeniem washa. Naprawdę elegancko to wygląda. Kładziesz jakiś lakier przed washem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
divv Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Piękne działo i fajnie się składa, sam takiego popełniłem kiedyś ale utopiłem go w błocie... Chyba nadal w nim jest... W każdym bądź razie te sprężyny to Niemcy z reguły mieli owinięte jakimś brezentopodobnym materiałem. Chustka higieniczna styknie jak u mnie. Pozdrawiam, Rafał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted March 20, 2016 Author Share Posted March 20, 2016 Dziękuje koledzy za zainteresowanie tematem. Cloner po pomalowaniu pokrywam model sidoluxem jak dla mnie jest bardzo dobry i dobrze zabezpiecza powierzchnie do wszelkich prac z terpentyną . Rafał też żem się dopatrzył tych onucek na sprężynach , fakt trzeba będzie je ocieplić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Jakimi farbami malujesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Marcinie farbka to MR. HOBBY H401 rozjaśniany białym według uznania . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Bardzo ładnie się prezentuje. Co zamierzasz dalej z nim zrobić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted March 23, 2016 Author Share Posted March 23, 2016 Witam , Panzer Machine mam nadzieję skończyć Trochę podziałałem zrobiłem jakieś zadrapania przy użyciu specyfiku Miga i gąbki oraz trochę drobnym pędzelkiem . Farbką z tubki przetarłem tzw. suchym pędzlem śruby oraz nity aby miały wyrazistość która została stłumiona washem . Kurzem z AK potraktowałem koła oraz niektóre części konstrukcji . Jak mi to wyszło zobaczcie sami ; Zrobiłem też fotki do porównania wielkości z IV , chociaż gdy była z tyłu to mała a z przodu duża ale jakiś pogląd jakiś co do wielkości jest . Materiały których użyłem ; Pozdrawiam Mirek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Wyszło bardzo smakowicie moim zdaniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Wielgachne bydle, podoba sie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 znakomicie to wygląda ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ludwig hahn Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 Ładniutki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts