Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie, zdecydowanie nie będzie.

Autor wyraźnie pisze tam, żeby najpierw użyć szarego podkładu, tak jak zwykle.

Czarny podkład - można tak to powiedzieć - jest częścią procesu malarskiego.

Napisano

Solo co za głupoty piszesz

You can prime the model, and then paint it black, but I find it’s easier to just use a black primer.

Można ale nie trzeba. Na czarnym podkładzie, jak i srebrnym, szarym czy żółtym tak samo widać wszelakie niedoróbki.

Napisano
Solo co za głupoty piszesz

You can prime the model, and then paint it black, but I find it’s easier to just use a black primer.

Można ale nie trzeba. Na czarnym podkładzie, jak i srebrnym, szarym czy żółtym tak samo widać wszelakie niedoróbki. Ważne aby nakładana farba była satynowa.

Dzięki za wyjaśnienie - czyli lepiej od razu jechać czarnym podkładem.

Napisano

Oczywiście. Możesz użyć podkładu w kolorze czarnym, albo po prostu położyć użyć czarnej satynowej emalii. Osobiście używam Humbrola 85.

Tylko żeby to podkład był, a nie farba.

A co za różnica? Jak masz wypolerowaną, wyprowadzoną powierzchnię to spokojnie można użyć emalii.

Napisano

Chwile mnie nie było ale coś tam sobie powolutku dłubałem. Model już w sumie skończony. Jestem początkującym po długiej przerwie sklejaczem, więc jako sukces traktuje ukończenie modelu:) ale jeszcze sporo muszę się podszkolić:) Dzięki Waszym cennym radom kilka tematów było mi łatwiej przyswoić. Zdaję sobie sprawę, że jeszcze długa droga przede mną ale chyba na nowo odkryłem tą dziecięcą radochę modelowania. W ocenie proszę o wyrozumiałość, jest wiele rzeczy, które teraz bym zrobił inaczej, ale na tym polega nauka:))) Cieszę się, że model już można postawić na półce, jest to dla mnie duża motywacja żeby powoli rozglądać się za kolejnym.

WIT_4276.jpg

WIT_4277.jpg

WIT_4279.jpg

WIT_4281.jpg

WIT_4288.jpg

WIT_4289.jpg

WIT_4272.jpg

WIT_4271.jpg

WIT_4263.jpg

WIT_4258.jpg

WIT_4235.jpg

WIT_4232.jpg

WIT_4207.jpg

WIT_4213.jpg

WIT_4196.jpg

WIT_4210.jpg

WIT_4211.jpg

WIT_4201.jpg

Napisano

Budowałeś go bardzo fajnie. Ale. ! geometria. Model jest niepoprawny geometrycznie, o czym pewnie wiesz. Na przyszłość zwróć większą uwagę na ten element. Kamuflaż wymalowałeś bardzo elegancko. Ale. Kalki sie błyszcza, i brudzenie, tez wygląda tak sobie.

Napisano

Jeśli to twój pierwszy model. to REWELACJA !