Marak Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Czekam na galerie. Piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Good job! Evo to Evo i basta Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 12 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Serio, nie spodziewałem się że model cywila tak mi się może spodobać. To chyba duży komplement. Dziękuje wszystkim i zapraszam do galerii. Galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Dżejkop - odwaliłeś kawał dobrej roboty - model robi na mnie ogromne wrażenie. Pokuszę się o stwierdzenie, że na niektórych ujęciach wygląda jak prawdziwe auto w studiu fotograficznym. Udało Ci się podnieść poprzeczkę wykonania jeszcze wyżej niż przy białym miśku. Moje szczere gratulacje P.s. - z takim modelem przegrać to żaden wstyd Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Podziwiam "cywili" za precyzję i sterylność. Tu nie ujdzie, powiedzmy, żaden babol na lakierze. W pancerce, a nawet w lotnictwie można co nieco "przypudrować" . Piękna maszyna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 13 Sierpnia 2016 Share Napisano 13 Sierpnia 2016 jest zajefajny.... śmigałem kiedyś nim, taki sam kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 13 Sierpnia 2016 Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Gratuluję ukończenia modelu.... Bardzo ładnie położony lakier. Nie daje mi jednak spokoju jedna kwestia - przyciemnianie szyb. Długo analizowałem zdjęcia w galerii i coś mi nie pasuje. Szyby boczne są przyciemnione - dość mocno - OK Na 7 i 8 zdjęciu widać dość wyraźnie stopień przyciemnienia oraz przepuszczalność światła. Natomiast już od 2 zdjęcia w przedniej szybie widać okna boczne dalsze (te po drugiej stronie od patrzącego) i co widzimy ? - szyby boczne są białe Bardzo ładnie widać to o czym mówię na 6 zdjęciu. Na początku nie zwróciłem na to uwagi, myśląc, że to kwestia oświetlenia, odbicia światła itp... jednak po głębszym zastanowieniu wychodzi mi, że te szyby te nie mogą być tak jasne. Tło widoczne za oknem powinno być zdecydowanie ciemniejsze, tu wygląda jakby szyby w ogóle nie były przyciemnione.... W warsztacie na 3 stronie ostatnie zdjęcie (Evo białe i czerwone) - tu o dziwo wszystko jest OK. Mógłbyś to wytłumaczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Sierpnia 2016 Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Piekny !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 14 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Szyby są w sumie dość jasne. To 2-3 warstwy X-19 z dodatkiem X-25 i rozjaśnione X-22. Czarne robią się dopiero przez czarne wnętrze i i zmniejszony dostęp światła skoro z 3 stron są ciemne. Na przestrzał jest już dość jasno co widać na zdjęciach z niższej perspektywy, a przednia szyba nie jest przyciemniana. Po prostu kwestia czy przez szybę patrzysz na białe, jasne tło czy na czarne wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 14 Sierpnia 2016 Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Czym malowałeś wydech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 14 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Większość to Alclad, końcowy odcinek to wypolerowany pręt spawalniczy, a tłumik końcowy to Fujimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppu Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 Absolutnie genialny!!! mam pytanko jak kleiłeś spojler ? aktualnie składam evo vi i na klapie nie widzę punktów mocowania na domiar złego jest w 2 kolorach wiec muszę pomalować a dopiero potem sklejać i przyłbic gotowego na klapę - trochę się boje ze klej rozpuści farbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 5 Maja 2020 Autor Share Napisano 5 Maja 2020 W Evo VI jest inny spoiler niż tu, jednak składasz najpierw dolne elementy i po malowaniu wciskasz górny. Przykleić możesz CA, albo jeszcze bezpiecznie Krista Klear od Microscale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi