Panzer Machine Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya Po raz pierwszy przystępuję do konkursu na forum Modelwork. Mam nadzieję, że będzie to pierwszy konkurs, na który uda się dowieźć skończoną pracę. Od córki otrzymałem jej myszkę na szczęście, więc mysz Matylda będzie pojawiać się od czasu do czasu na zdjęciach warsztatowych. Na dzień dobry inbox: Z dodatków jak na razie to: Może pojawią się później gąski od Friula, ale to zobaczę ile ich będzie widać na modelu. Jak wymięknę to domówię blaszki od Edka. Na razie tyle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Ambitnie z dwoma maszynami. Szkoda że współczesne :( Zobaczymy co z tego wyjdzie Ano, chciałem trochę odejść od II wojennych pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Bardzo ładne zdjęcia, będę zaglądał co tam wymodzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Ujęła mnie owa mysz Matylda (czy to przypadkowa zbieżność?) . Gorąco namawiam na blaszki Edka ,koszt stosunkowo nieduży, a efekt widoczny. Z powodu owej myszy , pisz do mnie PW nie pożałujesz .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Bardzo ładne zdjęcia, będę zaglądał co tam wymodzisz a zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Powodzenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Jakie będzie malowanie? Gęsi planujesz wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Jakie będzie malowanie? Bardzo prawdopodobnie będzie malowanko pudełkowe, no chyba, ze masz coś lepszego do zaproponowania? Gęsi planujesz wymienić? Zobaczę ile będzie gęsi widać po pierwszej przymiarce. Z tego co widzę po arcie na pudle to nie wiele będzie gęsi widać, więc bardzo możliwe, że zostanę przy gumiakach od Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Model wygląda na fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 coś lepszego do zaproponowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Powodzenia. Antislip bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 coś lepszego do zaproponowania? hehe, ciekawe Powodzenia. Antislip bedzie? Cały czas się zastanawiam. W zasadzie nie robiłem nigdy i nie wiem z czego by to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Lubię Twoje warsztaty ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 Powodzenia. Antislip bedzie? Cały czas się zastanawiam. W zasadzie nie robiłem nigdy i nie wiem z czego by to zrobić. Znalazłem taki tutek do antislipa: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=10744 W sumie efekt niezły. Kojarzycie może gdzie u nas w kraju kupić taki proszek? Również udało mi się znaleźć "rozpiskę" antislipa dla Challengera 2. Nie wiem na ile wiarygodna. Lubię Twoje warsztaty ..... Cieszą mnie takie słowa. Aż chce się robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Powodzenia. Antislip bedzie? Cały czas się zastanawiam. W zasadzie nie robiłem nigdy i nie wiem z czego by to zrobić. Znalazłem taki tutek do antislipa: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=10744 W sumie efekt niezły. Kojarzycie może gdzie u nas w kraju kupić taki proszek? Również udało mi się znaleźć "rozpiskę" antislipa dla Challengera 2. Nie wiem na ile wiarygodna. Lubię Twoje warsztaty ..... Cieszą mnie takie słowa. Aż chce się robić A może coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=EyScM0jkMzY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 hmm, wygląda ciekawie. Budowę czas zacząć. Dziś poszły na tace podwozie oraz kółeczka. Specjalnie się jakoś nie starałem bo i tak większość kółeczek będzie niewidoczna w finalnym montażu. Główne bryły pojazdu posklejane na sucho: Dzisiejsza praca: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Wyprofiluj Myszce uszka i wąsiki do góry. Niech się uśmiecha bo warsztat ciekawy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Nie da się ukryć, ta mysz ma coś w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Ciekawa ta pustynna konfiguracja PS: widać że myszka pomocna bo warsztat posuwa się expresem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Hm... To może ja też z czymś wystartuje? Fajny czołg robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 Cały czas myślę o tym antislipie... Czy ktoś z Was miał do czynienia z tym produktem? http://www.mojehobby.pl/products/Anti-Slip-Coation-Stickers-for-Vehicle-Tank-Aircraft-Ship.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Poszukam wątku jak koleś zrobił antyslipy z drobniuśkiego papieru ściernego na cienkim podkładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Niektórzy też robią anitislip z drobniutkiego piasku albo ze spraya z marketów budowlanych do robienia antypoślizgu na schodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 Poszukam wątku jak koleś zrobił antyslipy z drobniuśkiego papieru ściernego na cienkim podkładzie. Będę wdzięczny Niektórzy też robią anitislip z drobniutkiego piasku albo ze spraya z marketów budowlanych do robienia antypoślizgu na schodach. O piasku myślałem także. Nie wiem czy nie będzie za grube ziarno. Musiałbym jakiegoś testa zrobić. A ten spray, o którym piszesz mnie zaciekawił. Czy możesz coś więcej o nim napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Może wypróbuj ten patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi