Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 1 Maja 2016 (edytowane) Klasa 4 - Okręty i statki Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya Witajcie - postanowiłem wystartować, i jak wielu z was, będzie to raczej walka z czasem Wrzucam amerykański temacik lotniskowca eskortowego. Skąd temat? Otóż zwodowany w środku lata, 1 sierpnia 1942 roku. Do służby wszedł dziewięć miesięcy później. Służył w wielu miejscach II WŚ; dotrwał do emerytury, by w maju 1946 zostać wycofany ze służby. Poniżej regulaminowy stan na dziś Zatem - startujemy Edytowane 1 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Kibicuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Bardzo interesujący temat. Skoro letnie narodziny, to może by tak scenka z wodowania okrętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Widzę bogatą reprezentację 1/700, ale na 1/350 chyba nie ma co liczyć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Teraz mamy albo mikro albo skalę dla niedowidzących (czyli ja) hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Taki goły plastikowy zrobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Maja 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Maja 2016 Taki goły plastikowy zrobisz?Nie, nie.... Czekam na zestaw waloryzujący z FiveStar... dojdzie za dwa-trzy tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 No to Marcin jesteś samobójca Tam jest chyba z 9 blach. Mam Sarę z Tamijuni ale w 4 miechy z blachami to ze 3 pomocników musiał bym zatrudnić. edit 3 miesiące bo jeszcze nie doszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Maja 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Maja 2016 No to Marcin jesteś samobójca Tam jest chyba z 9 blach.Nie jest tak strasznie - trzy blachy + pokład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 A co z wyposażeniem lotniczym? Zestawowe czy coś dołożysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Maja 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Maja 2016 (edytowane) A co z wyposażeniem lotniczym? Zestawowe czy coś dołożysz?Tutaj jeszcze nie mam sprecyzowanej koncepcji - zestawowe latadła wykonane z szarego plastiku więc kabinki prezentują się marnie Zastanawiam się nad dobraniem lotnictwa z Trumpetera ale również rozważam pomysł zainstalowania samolotów z płachtami brezentu na kabinach (mam gdzieś stosowną fotkę). W każdym razie ten temat, póki co, jest rozwojowy Edytowane 1 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 O następny okręt US Navy, będę kibicował i dopingował Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Maja 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Maja 2016 będę kibicował i dopingował Ooooo.... - to z pewnością się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Jakie kamo będziesz robił, pudełkowe czy jakieś inne? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Maja 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Maja 2016 Jakie kamo będziesz robił, pudełkowe czy jakieś inne? Będzie pudełkowe, szczególnie, że mam takową fotkę CVE-25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Będzie pudełkowe, szczególnie, że mam takową fotkę CVE-25. Najlepsza opcja, szczególnie, że na wszystkich fotkach jest w tym malowaniu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Maja 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Maja 2016 Prace posuwają się, jednak chyba nie do przodu Trwa degradacja pokładów, wycinka wyposażenia, szpachlowanie - szczególnie, że burty chwalą się jamami skurczowymi. Pojawia się pytanie - co zrobić z drobnicą na burtach... Skłaniam się ku podobnej rzezi, ale z odtworzeniem może być już niełatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Będzie sporo roboty jak planujesz oblachowanie... ale grunt to zapał do pracy ....dotrwał do emerytury, by w maju 1946 zostać wycofany ze służby.. Tak poza tematem... realia były takie, że wiek emerytalny został po '46 wydłużony i niestety biedak musiał zaliczyć reaktywację żeby do tej emeryturki dorobić (się chyba nawet na Vietnam załapał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 3 Maja 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Maja 2016 wiek emerytalny został po '46 wydłużony i niestety biedak musiał zaliczyć reaktywację żeby do tej emeryturki dorobić (się chyba nawet na Vietnam załapał) Fakt - na stare lata zafundowali mu nieco zagranicznych wycieczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 siadam z boku i kibicuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Maja 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Maja 2016 Taki goły plastikowy zrobisz?Nie, nie.... Czekam na zestaw waloryzujący z FiveStar... dojdzie za dwa-trzy tygodnie Analiza wspominanego zestawu PE oraz tytułowego CVE-25 skłoniła mnie do decyzji wyrobu oblaszkowania własnego... A żeby nie było, że nic się nie dzieje, fotka świadcząca o pracach nad pokładem lotniczym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Co jest nie tak z FStar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Co jest nie tak z FStar? Mi się wydaje że wszystko jest z nim OK Myślę że problemem jest to iż zestaw jest robiony konkretnie pod USS Bogue a mimo wszystko te dalsze lotniskowce tej klasy ciut się od siebie różniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Maja 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Maja 2016 Co jest nie tak z FStar? Mi się wydaje że wszystko jest z nim OK Myślę że problemem jest to iż zestaw jest robiony konkretnie pod USS Bogue a mimo wszystko te dalsze lotniskowce tej klasy ciut się od siebie różniły zgadza sie - roznice sa w uksztaltowaniu, ilosciach balkonow na burtach oraz w ksztalcie stanowisk 5 calowek na rufie. Dlugo sie zastanawialem jak do tego podejsc, montaz FS na CVE-25 nie dawalby mi spokoju. Stad decyzja o wlasnym projekcie. Obecnie poklad lotniczy na ukonczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi