Jump to content

"Urodzony w lecie" CVE-25 Croatan - Tamiya 31711 1/700

Recommended Posts

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • Super Moderator

Nie, nie, nie poddaję się ...

W między czasie doszło troszkę dodatków, na niektóre jeszcze czekam ale już wiem, że nie zdążę ich wykorzystać. Nie mniej w użyciu bardzo sympatyczna artyleria od Find Molds oraz troszkę akcesoriów z Shelf Oddity. Swoją drogą pierwszy raz miałem w użyciu wydruki 3D i to co proponują chłopaki z SO jest rewelacyjne

cve-25-016_zpswt6j3vpe.jpg

cve-25-017_zpsk3fxvtuv.jpg

Prace w toku - model przygotowany do wstępnego malowania, jeszcze dziś . Zastanawiam się jeszcze nad kolejnością oraz nad najwłaściwszym momentem przyklejenia pokładu...

Kilka fotek - stan na teraz

cve-25-018_zpshzzjmywy.jpg

cve-25-019_zps3zppdven.jpg

cve-25-020_zpsllnp2coe.jpg

cve-25-021_zps4e5q6vbt.jpg

cve-25-022_zpspakvfndc.jpg

• Super Moderator
Raczej tak, choć ne w zakresie, który planowałem...

No ale chyba możesz po konkursie dorobić do planowanego zakresu i dać galerię w okrętach, czy nie...

Pozdrawiam

Powiem ci, że po tej gonitwie to raczej nie będzie mi się chciało już do niego siadać, szczególnie, że część niewykonanego planu nie będzie możliwe do "dorobienia".

• Super Moderator

"Urodzony w lecie" a "skończony w popłochu"

To by było prawie na tyle. Widzę, że jeszcze drobne korekty olejami; jutro lakier i pstry pstryk...cve-25-025_zpsa87p9p0t.jpg

Panowie, mam nadzieję, że już nigdy więcej pracy w takim tempie - to nie przynosi nic dobrego modelowi (przynajmniej w moim przypadku). Wiele rzeczy zrobiłbym inaczej, w niektórych miejscach nie byłoby uproszczeń. Nie mniej wykonany projekt dał mi nowe doświadczenia w zakresie projektowania blach, malowania itd. Generalnie nie jestem nim jakoś zachwycony - czas (a właściwie jego brak), popłoch i presja - żaden z tych czynników nie działał ku zbudowaniu mojego morale

No ale jest - urodził się w bólach....

Witaj, Croatanie, na świecie