Markuz Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Klasa 5 - Dioramy Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Witam, Długo zastanawiałem się czy w ogóle przystąpić do zmagań konkursowych i ostatecznie bardziej dla zabawy niż rywalizacji wyciągnąłem z szafy tego oto potworka. Pudło In-box Jak to u mnie bywa trzeba będzie ostro porzeźbić ale nikt nie mówił, że będzie łatwo. Niestety skala 1:48 nie daje łatwych wyborów zwłaszcza we współczesnej pancerce. Natomiast bezpośrednim przyczynkiem do zmiany epoki było to zdjęcie. Co prawda przedstawia ono zniszczony podczas operacji Pustynna Burza czołg T-62, jednak scena tak bardzo mi się spodobała, że postanowiłem ją odwzorować w mojej ulubionej skali. Liczę, że dzięki wsparciu kolegów obeznanych w teraźniejszej pancerce uda mi się wyrobić w terminie. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Zapowiada się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Niezły pomysł - szkoda będzie jednak schować taki kawał modelu w piasku. Jestem ciekaw jak to ostatecznie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Tu się Marcin schowałeś - będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Pomysł na dioramkę przedni Będziesz go "wkopywał" czy oberżniesz wannę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Świetny pomysł na dioramę!!! Popatrzę z ciekawością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Super pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Witam, Dzięki Panowie za komentarze. Udało mi się wyguglać, że maszyna przedstawiona na zdjęciu została zniszczona podczas operacji Pustynna Burza w pobliżu lotniska Ali Al Salem, 18 kwietnia 1991 r. Niezły pomysł - szkoda będzie jednak schować taki kawał modelu w piasku. Jestem ciekaw jak to ostatecznie wyjdzie. Model jest tak paskudnie wykonany, że nie będzie szkoda go zasypać piachem. Zresztą został zakupiony na bazarze za bodajże 10 pln z przeznaczeniem właśnie na ten projekt. Co prawda odczekał swoje ale ostatecznie nadszedł czas aby go wykorzystać.Pomysł na dioramkę przedni Będziesz go "wkopywał" czy oberżniesz wannę ? Poskładam go z wyłączeniem układu jezdnego i zasypię piaskiem. Dla pokazania jakości modelu kilka zbliżeń: Wanna, górna części pancerza, wieża (początek wycinania włazu), główne części poskładane na Blue Tack (widać olbrzymie dziury na lufie), i na zaczyn podstawki oraz mniej więcej miejsce w którym znajdzie się teciak. Dużym wyzwaniem będzie wykonanie lufy. Zestawowa nie nadaje się nawet do zdjęcia wymiarów. Pozdrawiam. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Dużym wyzwaniem będzie wykonanie lufy. Zestawowa nie nadaje się nawet do zdjęcia wymiarów. http://fofanov.armor.kiev.ua Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Jeśli robisz dioramke z foto to nawet wanny nie musisz montować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Model jak widzę jakościowo koszmarny, ale wykonawca pracy gwarantuje ciekawy warsztat więc chętnie poobserwuję. No i moja nowa skala Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 Jak tak idzie dłubanie przy "piaskalu" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi