Markuz Napisano 1 Maja 2016 Napisano 1 Maja 2016 Klasa 5 - Dioramy Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Witam, Długo zastanawiałem się czy w ogóle przystąpić do zmagań konkursowych i ostatecznie bardziej dla zabawy niż rywalizacji wyciągnąłem z szafy tego oto potworka. Pudło In-box Jak to u mnie bywa trzeba będzie ostro porzeźbić ale nikt nie mówił, że będzie łatwo. Niestety skala 1:48 nie daje łatwych wyborów zwłaszcza we współczesnej pancerce. Natomiast bezpośrednim przyczynkiem do zmiany epoki było to zdjęcie. Co prawda przedstawia ono zniszczony podczas operacji Pustynna Burza czołg T-62, jednak scena tak bardzo mi się spodobała, że postanowiłem ją odwzorować w mojej ulubionej skali. Liczę, że dzięki wsparciu kolegów obeznanych w teraźniejszej pancerce uda mi się wyrobić w terminie. Pozdrawiam Marcin Cytuj
luckyLUKE Napisano 2 Maja 2016 Napisano 2 Maja 2016 Niezły pomysł - szkoda będzie jednak schować taki kawał modelu w piasku. Jestem ciekaw jak to ostatecznie wyjdzie. Cytuj
M.A.V. Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 Pomysł na dioramkę przedni Będziesz go "wkopywał" czy oberżniesz wannę ? Cytuj
makinen Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 Świetny pomysł na dioramę!!! Popatrzę z ciekawością. Cytuj
Markuz Napisano 3 Maja 2016 Autor Napisano 3 Maja 2016 Witam, Dzięki Panowie za komentarze. Udało mi się wyguglać, że maszyna przedstawiona na zdjęciu została zniszczona podczas operacji Pustynna Burza w pobliżu lotniska Ali Al Salem, 18 kwietnia 1991 r. Niezły pomysł - szkoda będzie jednak schować taki kawał modelu w piasku. Jestem ciekaw jak to ostatecznie wyjdzie. Model jest tak paskudnie wykonany, że nie będzie szkoda go zasypać piachem. Zresztą został zakupiony na bazarze za bodajże 10 pln z przeznaczeniem właśnie na ten projekt. Co prawda odczekał swoje ale ostatecznie nadszedł czas aby go wykorzystać.Pomysł na dioramkę przedni Będziesz go "wkopywał" czy oberżniesz wannę ? Poskładam go z wyłączeniem układu jezdnego i zasypię piaskiem. Dla pokazania jakości modelu kilka zbliżeń: Wanna, górna części pancerza, wieża (początek wycinania włazu), główne części poskładane na Blue Tack (widać olbrzymie dziury na lufie), i na zaczyn podstawki oraz mniej więcej miejsce w którym znajdzie się teciak. Dużym wyzwaniem będzie wykonanie lufy. Zestawowa nie nadaje się nawet do zdjęcia wymiarów. Pozdrawiam. Marcin Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 Dużym wyzwaniem będzie wykonanie lufy. Zestawowa nie nadaje się nawet do zdjęcia wymiarów. http://fofanov.armor.kiev.ua Cytuj
danielodziem Napisano 4 Maja 2016 Napisano 4 Maja 2016 Jeśli robisz dioramke z foto to nawet wanny nie musisz montować.. Cytuj
hiwis Napisano 5 Maja 2016 Napisano 5 Maja 2016 Model jak widzę jakościowo koszmarny, ale wykonawca pracy gwarantuje ciekawy warsztat więc chętnie poobserwuję. No i moja nowa skala Powodzenia. Cytuj
M.A.V. Napisano 13 Czerwca 2016 Napisano 13 Czerwca 2016 Jak tak idzie dłubanie przy "piaskalu" ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi