Skocz do zawartości

MQ-9 Reaper /Revell 1:48/ - Żniwiarz z Syracuse

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wszelkie uwagi na temat szybek w głowicy przyjąłem. Tymczasem pogrzebałem we wnękach podwozia głównego - nic specjalnego tam nie ma, aczkolwiek dorobiłem proste części hydrauliki i cały element, w który chowają się koła. Zestaw przewidywał tam dziurę i nic więcej:

17_zpsh8wgjbk9.jpg

16_zpslktgnzhr.jpg

Zabrałem się też za skrzydła - oprócz tego, że długie i cienkie to jeszcze krzywe. Dorobiłem światełka:

15_zps6fo7bhwc.jpg

14_zpsm5v07enr.jpg

13_zpsmdgr17ah.jpg

Napisano

Właściwie to nie - trochę je w rękach "pougniatałem" co dało nawet jakieś tam efekty. Będę próbował albo w gorącej wodzie, albo nad kuchenką elektryczną. Raczej nie powinno być problemu z ich wyprostowaniem.

• 3 weeks later...
Napisano

Mały update. Doszły kolejne pierdoły na skrzydła:

19_zpspdd8li6f.jpg

Goleń podwozia przedniego. W zestawie jednoelementowy glut. Odseparowałem i dorobiłem nowe kółko, przewody itd...:

18_zps7kch9vcb.jpg

20_zpsntiamr2l.jpg

Dokupiłem też żywiczne AGM-114 z Arma Hobby. Wyglądają bardzo dobrze:

21_zps91xmdz8y.jpg

22_zps5cz9kel7.jpg

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Wszystkie linie przeryte na nowo, dorobione jeszcze kilka elementów... Żniwiarz gotowy do malowania:

23_zps9bklezvs.jpg

24_zps6s8hgn2s.jpg

25_zpset7tcmgd.jpg

26_zpsty9me49v.jpg

• Super Moderator
Napisano

Tak z cicha oglądam...

Fajny, z Obcym mi się kojarzy pewnie dlatego się podoba

Pozdro

Napisano
Ten pionowy czujnik (od kąta natarcia) też opuść chorągiewką w dół i będzie jeszcze lepiej, niż teraz.

Świetna robota.

A może chorągiewką do góry? Tam zdaje się jest przeciwwaga...

Z grawitacją dyskutować nie będę

Napisano

Dzięki Panowie. Czujniki generalnie "doczepione" na próbę, bo tak jak się tego spodziewałem, odpadły podczas nanoszenia podkładu Strasznie delikatne są i trzymają się na słowo honoru... Docelowo, mam nadzieje, że uda się je przykleić w bardziej naturalnych dla nich pozycjach

Napisano

Piękna robota z tymi detalami. Szczerze zazdroszczę talentu.

No i przyznaję, że ten warsztat zniechęca mnie do wzięcia się za mojego Żniwiarza, wiedząc że tak ładnie to ja go nie zrobię.

• 5 weeks later...
Napisano

Wszystko pomalowane. Czas na nieliczne wodotryski artystyczne, kalki i ostateczny montaż. Strasznie mnie umęczył i znudził ten model. Być może uda się przed godziną zero...

28_zpsuepa2dbo.jpg

Robi się też wodzidło - całe szczęście hamerykańskie, nie żaden ruski wynalazek

27_zps7yfa0456.jpg

Napisano

Podstawka w planach jest, ale na finał konkursu pewnie nie dam rady. Brudzenia faktycznie nie planuje dużo, aczkolwiek korci mnie coś takiego (można by poszaleć):

140287896318.jpg

Napisano

Chyba nie... Wczoraj kalki skończyłem. Jeszcze trochę roboty zostało, więc się nie nastawiam

Napisano

Zarwana nocka raczej by tu nic nie pomogła. Prędzej ze sześć Na mnie to i tak model w iście sprinterskim tempie. Będzie z tydzień obsuwy...

Napisano

O to możesz być spokojny. W przyszłym tygodniu będzie galeria