moralezz Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2016 Wszelkie uwagi na temat szybek w głowicy przyjąłem. Tymczasem pogrzebałem we wnękach podwozia głównego - nic specjalnego tam nie ma, aczkolwiek dorobiłem proste części hydrauliki i cały element, w który chowają się koła. Zestaw przewidywał tam dziurę i nic więcej: Zabrałem się też za skrzydła - oprócz tego, że długie i cienkie to jeszcze krzywe. Dorobiłem światełka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Czerwca 2016 Share Napisano 7 Czerwca 2016 Czy te krzywe skrzydła jakoś prostowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 8 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2016 Właściwie to nie - trochę je w rękach "pougniatałem" co dało nawet jakieś tam efekty. Będę próbował albo w gorącej wodzie, albo nad kuchenką elektryczną. Raczej nie powinno być problemu z ich wyprostowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2016 Mały update. Doszły kolejne pierdoły na skrzydła: Goleń podwozia przedniego. W zestawie jednoelementowy glut. Odseparowałem i dorobiłem nowe kółko, przewody itd...: Dokupiłem też żywiczne AGM-114 z Arma Hobby. Wyglądają bardzo dobrze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 23 Lipca 2016 Autor Share Napisano 23 Lipca 2016 Wszystkie linie przeryte na nowo, dorobione jeszcze kilka elementów... Żniwiarz gotowy do malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 23 Lipca 2016 Share Napisano 23 Lipca 2016 Pięknie ,Fachowo i Czyściutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Lipca 2016 Share Napisano 25 Lipca 2016 Ten pionowy czujnik (od kąta natarcia) też opuść chorągiewką w dół i będzie jeszcze lepiej, niż teraz. Świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 25 Lipca 2016 Share Napisano 25 Lipca 2016 Ten pionowy czujnik (od kąta natarcia) też opuść chorągiewką w dół i będzie jeszcze lepiej, niż teraz. Świetna robota. A może chorągiewką do góry? Tam zdaje się jest przeciwwaga... Tu widać jeszcze lepiej: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3c/RAF_Reaper_MQ-9_Remotely_Piloted_Air_System_MOD_45152585.jpg Photo via wikimedia.org P.S. Też mi się podoba, ale to już wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Lipca 2016 Super Moderator Share Napisano 25 Lipca 2016 Tak z cicha oglądam... Fajny, z Obcym mi się kojarzy pewnie dlatego się podoba Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Lipca 2016 Share Napisano 26 Lipca 2016 Ten pionowy czujnik (od kąta natarcia) też opuść chorągiewką w dół i będzie jeszcze lepiej, niż teraz. Świetna robota. A może chorągiewką do góry? Tam zdaje się jest przeciwwaga... Z grawitacją dyskutować nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 26 Lipca 2016 Autor Share Napisano 26 Lipca 2016 Dzięki Panowie. Czujniki generalnie "doczepione" na próbę, bo tak jak się tego spodziewałem, odpadły podczas nanoszenia podkładu Strasznie delikatne są i trzymają się na słowo honoru... Docelowo, mam nadzieje, że uda się je przykleić w bardziej naturalnych dla nich pozycjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Lipca 2016 Share Napisano 26 Lipca 2016 Zegarmistrze i jubilerzy powinni mieć zakaz robienia modeli. Nie wiem jak ty te drobinki wystrugałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Lipca 2016 Share Napisano 26 Lipca 2016 Piękna robota z tymi detalami. Szczerze zazdroszczę talentu. No i przyznaję, że ten warsztat zniechęca mnie do wzięcia się za mojego Żniwiarza, wiedząc że tak ładnie to ja go nie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Wszystko pomalowane. Czas na nieliczne wodotryski artystyczne, kalki i ostateczny montaż. Strasznie mnie umęczył i znudził ten model. Być może uda się przed godziną zero... Robi się też wodzidło - całe szczęście hamerykańskie, nie żaden ruski wynalazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Prawie gotowy, a brudzenia chyba też dużo nie będzie. Jak jest wodzidło, to będzie i podstawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Podstawka w planach jest, ale na finał konkursu pewnie nie dam rady. Brudzenia faktycznie nie planuje dużo, aczkolwiek korci mnie coś takiego (można by poszaleć): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 To by było wyzwanie. Takie ledwo widoczne przebarwienia. Na bombkach też fajny weathering. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Będzie na czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 30 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Chyba nie... Wczoraj kalki skończyłem. Jeszcze trochę roboty zostało, więc się nie nastawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Fajnie by to wyglądało pomalowane na Aliena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Może zarwiesz nockę i akurat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Zarwana nocka raczej by tu nic nie pomogła. Prędzej ze sześć Na mnie to i tak model w iście sprinterskim tempie. Będzie z tydzień obsuwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 To liczę na to, że dokończysz ten model już poza konkursem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 O to możesz być spokojny. W przyszłym tygodniu będzie galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi