makinen Napisano 6 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2016 Część CMK, a część chyba Legend. Z magicznego pudełka niewykorzystywane manierki... Podejrzewam, że z tego http://humvee-models.com/viewtopic.php?f=9&t=948 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 Oglądam to zdjęcie i zastanawiam się nad sensownością robienia washa i suchego pędzla na tobołkach? Całość będzie koszmarnie zakurzona. Na zdjęciu nawet zieleń plecaków nie wygląda jak zieleń przez działanie słońca i kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 W washu nie tyle chodzi o zmianę koloru, co o nadanie trójwymiarowości washowanym przedmiotom - a to warto zrobić na plecakach - nawet jak mają być zakurzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 Zrobiłem. Zobaczymy, jak dostaną kurzu jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2016 Idzie jak po grudzie...straciłem serce do tego modelu . Dorobione kable do wyrzutników granatów i przednie drzwi wraz z dodatkowym opancerzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Czerwca 2016 Share Napisano 20 Czerwca 2016 Mam nadzieję, że wena wróci Bo bardzo dobrze to na razie wygląda. Po różnych zabiegach "weatheringujących" powinno być bez zarzutu. Czyżbyś miał kłopoty z farbą "gumową"? Czym malujesz opony? Tak z ciekawości - jak się w tej chwili utrzymują plecaki z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Lipca 2016 Autor Share Napisano 30 Lipca 2016 Wróciłem z wakacji i jakoś trzeba to dociągnąć do końca. Po głowie chodzi już inny model, ale może uda mi się skończyć na czas. humvee- do dokończenia i dopieszczenia: wieża (montaż i brudzenie), lusterka, antena, tylne drzwi, uzupełnienie brudzenia. Figuranci- w zasadzie do przykurzenia. Udało mi się pomalować jednego z głównych bohaterów wraz z asystą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 31 Lipca 2016 Share Napisano 31 Lipca 2016 Zdjęcia figurek trochę prześwietlone, nie wszystko dobrze widać, ale chyba całkiem nieźle to zmalowałeś i zakrwawiłeś Humvee - też mi się podoba Poza niuansami w brudzeniu: - usuń odciski paluchów, - trochę rozetrzyj smugi wzdłuż pojazdu na masce i dachu, - zakurz górną połówkę drzwi kierowcy. AT-4 już przyklejone? Na razie wygląda na pomalowane tylko kolorem bazowym. Skąd masz kratę na butelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Lipca 2016 Autor Share Napisano 31 Lipca 2016 Wszystko się domaluje, odkurzy i zakurzy. AT4 tylko położone i pomalowane. Krata na napoje od forumowego kolegi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 31 Lipca 2016 Share Napisano 31 Lipca 2016 Krew jest ciemniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dru Napisano 31 Lipca 2016 Share Napisano 31 Lipca 2016 Ta.. krew jest prawie czarno czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marb1208 Napisano 31 Lipca 2016 Share Napisano 31 Lipca 2016 Zrób ciemniejszą krew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Wszystko będzie stonowane. Zacząłem przedostatni etap- budynek. Pomalowany bazowo, ale niewiele z tego zostanie po nałożeniu filtrów, washa i innych specyfików. Męczy mnie trochę ten goły dach, więc coś trzeba będzie wymyśleć. Płyty chodnikowe są odlane w całości i nie podoba mi się to, więc zakupiłem gipsowe i chodnik będzie położony od nowa wraz z ubytkami i uszkodzeniami. Bardzo podoba mi się ta praca, więc może uda się choć trochę zbliżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 1 Sierpnia 2016 Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Klimatyzator z jakiegoś zestawu czy samoróbka? Można prosić o zbliżenia na niego i jego wymiary? Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Klimatyzator był odlany cały ze ściana i niestety kawałek się wyszczerbił. Będę musiał zakryć szmatą jakąś. Wymiary oczywiście Tobie podam...jak zmierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Podoba mi się ustawienie i figurki Co do dziury w klimatyzatorze - nie lepiej załatać po prostu gipsem i wyszlifować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Sklep w wersji do dalszego tyrania i dodania detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Jakby nie otoczenie to bym pomyślał że prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Jakby nie otoczenie to bym pomyślał że prawdziwy. bardzo dziękuję, ale dużo mu jeszcze brakuje... Mam nadzieję, że będzie zadowalająco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Bulik- dzięki za pomysły. Realizacja otoczenia nastąpi po umocowaniu budynku na gruncie i wykonaniu ulicy, chodnika. Wtedy dopiero zacznie się zabawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Racja, sklepik jako żyw Wyszczerbienie w klimatyzatorze teraz dobrze widać i jest całkiem spore Szkoda, że nie próbowałeś uzupełnić ubytku, teraz to chyba tylko faktycznie jakaś szmata ratuje sprawę. Może faktycznie dodaj jakieś linki z praniem, jedne reformy zwiało i wzięły zawisnęły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marb1208 Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Wszędzie wiszące szmaty to dość naturalne zjawisko w tamtym rejonie. Spoko możesz coś takiego zrobić. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Dziękuję wszystkim za uwagi i porady. Idę w tym kierunku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Dobrze ci idzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi