makinen Posted August 5, 2016 Author Share Posted August 5, 2016 Dziękuję wszystkim za uwagi i porady. Idę w tym kierunku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 Dobrze ci idzie:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 Rewelacja! Choć opona mi tam średnio pasuje. Ale sam śmietnik na dachu, kabelki, lampa, antena sat. - klasa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz Ciesielski Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 No Maki dajesz jest dobrze nawet ta opona pasuje na dachu możemy przyjąć ze jakiś ciapaty tam ja przytaśtał tylko ją troszkę podniszcz bo wygląda jak nówka z magazynu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted August 5, 2016 Author Share Posted August 5, 2016 To tylko kierunek, w którym idę. Jeszcze wszystko zostanie dopieszczone i zgrane z ulicą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 No teraz to wyglada duzo lepiej,dorob jeszcze slady po kulach bo chlopcy robia pif paf. Makinen na ktores z poprzednich stron ktos zwrocil juz uwage na zbytni tlok na ulicy,moze lepiej sciagnac tego kleczacego a pojazd podciagnac blizej tego miejsca.Zrobi sie troche luzu przed sklepem ,a powstala luke mozna wypelnic zniszczonymi gratami,nadpalona opona, lampa uliczna a moze jakis kundel ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted August 5, 2016 Author Share Posted August 5, 2016 Końcowe ustawienie będzie zależało od wyglądu ulicy i ilości śmieci, oraz zgromadzonych gratów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted August 6, 2016 Share Posted August 6, 2016 makinen -rzuc okiem na Missing Lynx >> Constructive Comments Discussion Group>> ,, Dropkick Murphys - Iraq ,, znajdziesz cos co moze cie zainspirowac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted August 6, 2016 Share Posted August 6, 2016 Nie prościej było tak: http://www.network54.com/Forum/110741/thread/1470502410/last-1470505794/View+Thread ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted August 6, 2016 Share Posted August 6, 2016 Ja czlowiek prosty ze w.i Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted August 9, 2016 Author Share Posted August 9, 2016 Brnę w śmietniki, syf i bałagan. Nie zważając na szczegóły i detale na chwilę obecną ma się to tak: C.D.N. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Te betonowe zapory to Meng? czy cos innego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted August 9, 2016 Author Share Posted August 9, 2016 Zapory są z zestawu wraz z budynkiem i ulicą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Jak uzyskałeś taki piękny odcień jezdni? Ja walczę ze swoim placem i ciągle nie to mi wychodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted August 9, 2016 Author Share Posted August 9, 2016 Jak uzyskałeś taki piękny odcień jezdni? Ja walczę ze swoim placem i ciągle nie to mi wychodzi. Szary podkład i później mgiełka czarnego i tu masz dowolność jezdni mniej, lub bardziej czarnej. Jak przesadzisz, to korekta mgiełką szarego. Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Ale to wszystko fajnie wygląda Jeśli chodzi o te szczegóły i detale, to właśnie brakuje takiego ostatecznego "szlifu". Pewnie masz swoje pomysły, ale może dwie malutkie podpowiedzi. Przeciąłeś na dwie części zieloną butelkę i losowo ułożyłeś tu i tam. Potnij ją na drobne kawałeczki zostawiając jeden większy i ułóż blisko siebie, jak po rozbiciu o chodnik. No i może jakieś graffiti albo po prostu arabski napis na ścianie czy jednej z zapór? Od strony niebieskiej beczki masz szczelinę pomiędzy budynkiem, a podłożem - tak na wszelki wypadek wspomnę. mgiełka czarnego(...) mgiełka szarego Aerograf czy spray? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted August 9, 2016 Author Share Posted August 9, 2016 Kubisz- tu jeszcze masa roboty jest. Śmieci, kurz, retusze itp. Budynek nie jest jeszcze przytwierdzony do podstawki, a ewentualne szczeliny upcham piachem. Brakuje drobnicy na ulicy, śmieciowiska przy niebieskiej beczce i czerwonej zaporze, ogólnego zakurzenia całości, futryny w drzwiach i lakieru matowego. Zdążę na finał Ps. Spray Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 No i gitara Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz Ciesielski Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 jest super podstawa mi się podoba ale ten arabski napis to fajny pomysł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 makinen - ,,przy niebieskiej beczce i czerwonej zaporze,, wielokrotnie ogladalem zdjecia twojej dioramy zwlaszcza te ostatnie i odnosze wrazenie iz tymi zaporami zawezasz juz i tak niewielka diorame do bardzo waskiego wycinka prowadzacego prosto do drzwi.Betonowe zmniejszyc ich ilosc i odsunac od budynku , a ta czerwona usunalbym calkowicie gdyz jakos mi tam nie pasuje.Ale to tylko moje zdanie .... poza tymi barierkami reszta jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Jeśli się namyślisz to skontaktuj się ze mną. Przekażę Ci części do wentylatora od Fazzy'ego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Coraz lepiej to wszystko zaczyna wyglądać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted August 22, 2016 Author Share Posted August 22, 2016 Zmierzam ku końcowi i zadziwiające- zdążę na czas... Do dogrania szczegóły- antena HMMWV do pomalowania, całość do potraktowania jednolicie kurzem. Położeniem betonowych zapór się nie sugerujcie- są luźno położone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 W takim ustawieniu nienaturalnie wyglądają pozy obu żołnierzy z lewej strony budynku. Wyrzuć oponę z Humvee i przesuń ich bliżej rogu (ze 2-3 strony wcześniej pokazywałeś robocze ustawienie i wyglądali tam lepiej). Poza tym chyba bym się niczego nie czepiał. Ewentualnie takich drobnych drobiazgów, że nie warto o tym pisać, bo i tak masz mnie za upierdliwca Jest bardzo dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Wychodzi naprawdę bardzo, o ładna praca. Zgodzę się z Kubiszem - niech ten pierwszy wygląda zza rogu. Oponę możesz spróbować oprzeć o ten żółto biały krawężnik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts