Jump to content

Gorący, choć nie letni dzień w Fallujah...1:35

makinen
 Share

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

No teraz to wyglada duzo lepiej,dorob jeszcze slady po kulach bo chlopcy robia pif paf. Makinen na ktores z poprzednich stron ktos zwrocil juz uwage na zbytni tlok na ulicy,moze lepiej sciagnac tego kleczacego a pojazd podciagnac blizej tego miejsca.Zrobi sie troche luzu przed sklepem ,a powstala luke mozna wypelnic zniszczonymi gratami,nadpalona opona, lampa uliczna a moze jakis kundel ?

Jak uzyskałeś taki piękny odcień jezdni? Ja walczę ze swoim placem i ciągle nie to mi wychodzi.

Szary podkład i później mgiełka czarnego i tu masz dowolność jezdni mniej, lub bardziej czarnej. Jak przesadzisz, to korekta mgiełką szarego. Powodzenia

Ale to wszystko fajnie wygląda Jeśli chodzi o te szczegóły i detale, to właśnie brakuje takiego ostatecznego "szlifu". Pewnie masz swoje pomysły, ale może dwie malutkie podpowiedzi. Przeciąłeś na dwie części zieloną butelkę i losowo ułożyłeś tu i tam. Potnij ją na drobne kawałeczki zostawiając jeden większy i ułóż blisko siebie, jak po rozbiciu o chodnik. No i może jakieś graffiti albo po prostu arabski napis na ścianie czy jednej z zapór?

Od strony niebieskiej beczki masz szczelinę pomiędzy budynkiem, a podłożem - tak na wszelki wypadek wspomnę.

mgiełka czarnego

(...)

mgiełka szarego

Aerograf czy spray?

Kubisz- tu jeszcze masa roboty jest. Śmieci, kurz, retusze itp. Budynek nie jest jeszcze przytwierdzony do podstawki, a ewentualne szczeliny upcham piachem. Brakuje drobnicy na ulicy, śmieciowiska przy niebieskiej beczce i czerwonej zaporze, ogólnego zakurzenia całości, futryny w drzwiach i lakieru matowego. Zdążę na finał

Ps. Spray

makinen -

,,przy niebieskiej beczce i czerwonej zaporze,, wielokrotnie ogladalem zdjecia twojej dioramy zwlaszcza te ostatnie i odnosze wrazenie iz tymi zaporami zawezasz juz i tak niewielka diorame do bardzo waskiego wycinka prowadzacego prosto do drzwi.Betonowe zmniejszyc ich ilosc i odsunac od budynku , a ta czerwona usunalbym calkowicie gdyz jakos mi tam nie pasuje.Ale to tylko moje zdanie .... poza tymi barierkami reszta jest

• 2 weeks later...

Zmierzam ku końcowi i zadziwiające- zdążę na czas...

Do dogrania szczegóły- antena HMMWV do pomalowania, całość do potraktowania jednolicie kurzem. Położeniem betonowych zapór się nie sugerujcie- są luźno położone.

IMG_1627_zps7thke6e0.jpg

IMG_1626_zpsc0xcpkvs.jpg

IMG_1625_zpsqi89qunw.jpg

IMG_1624_zpsfejylgax.jpg

IMG_1623_zps2onym9gf.jpg

IMG_1622_zps4plsjzjl.jpg

IMG_1621_zpsu2bqkfk3.jpg

W takim ustawieniu nienaturalnie wyglądają pozy obu żołnierzy z lewej strony budynku. Wyrzuć oponę z Humvee i przesuń ich bliżej rogu (ze 2-3 strony wcześniej pokazywałeś robocze ustawienie i wyglądali tam lepiej). Poza tym chyba bym się niczego nie czepiał. Ewentualnie takich drobnych drobiazgów, że nie warto o tym pisać, bo i tak masz mnie za upierdliwca Jest bardzo dobrze