Moses Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 http://www.mojehobby.pl/products/Wspolczesni-U.S.-Marines.html - gdzies mam te figurki troszkę pomalowane, nie będę ich raczej robił mogę Ci podesłać to coś może wykorzystasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Maja 2016 Autor Share Napisano 7 Maja 2016 Moses- a czy oni mają mundury, które mozna pomalować w MARPAT? Wydaje mi się, że nie... Na wszystkich zdjęciach drugiej bitwy o Fallujah Marines są w MARPAT. Możesz rozjaśnić temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 W zasadzie aby przerobić DCU na MCCU to trzeba tylko na rękawach dorobić skośne kieszenie. Dodatkowo jeszcze trzeba by było M16A2 wymienić na wersję z RISami, i ACOGami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Maja 2016 Autor Share Napisano 7 Maja 2016 Zabrałem się za humvee Drobna waloryzacja środka, którego nie będzie widać- schowki pod tylnymi fotelami wraz z zapinkami, nitowane listwy na wnętrzu nadkoli, mocowania kanistrów i przede wszystkim zestawowy podest strzelca wymieniony na fototrawiony. Dla tych, co pierwszy raz widzą humvee, to tak wygląda sylwetka. Dołożyłem podstawy wyrzutników granatów dymnych z Bronco. Podwozie złożone, pomalowane. pokażę jutro, jak dołożę zbiornik paliwa. na dziś koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 Mimo że zamykasz bagażnik, to dla spokoju swojego sumienia zawal go porządnie jakimiś klamotami (skrzynkami amunicyjnymi zwłaszcza), żeby usprawiedliwić to planowane zewnętrzne obwieszenie tyłu. Masz jakieś dzyndzle na przedniej osłonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Maja 2016 Autor Share Napisano 7 Maja 2016 Na wieży będzie Mk19, więc skrzynki wędrują do bagażnika plus inne klamoty. Dzyndzel się przyczepił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 Podwozie na czysto- koniec wydechu w postaci jego wysokiej wersji zostanie dołączony później. Osłona strzelca z blaszki. Trzeba dodać jeszcze 4 śruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Ładnie, tylko kiedy Ty się k... nauczysz dobrze przyklejać zapinki maski? Możesz też podmalować tarczę hamulca postojowego (między wałem, a tylnym dyferencjałem). Fajnie to wyszło, sylwetka już jest, działaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 (edytowane) Ładnie, tylko kiedy Ty się k... nauczysz dobrze przyklejać zapinki maski? Specjalnie dla Ciebie przymierzałem 3 razy. Maska leży luzem. po przyklejeniu będzie prawidłowo. Edytowane 9 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Tak, ale maska powinna mieć trochę luzu nad dołem nadwozia. Tak jak leży teraz byłoby idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 aż sobie zadałem trud... zdjęcie nr 4 http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=4&t=462 zdjęcie nr 7 http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=4&t=24 zdjęcie nr 1 http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=4&t=104 zdjecie nr 4 http://humvee-models.com/viewtopic.php?f=4&t=737 gdzie te szpary...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Nieładne zagranie Chciało Ci się tak przeszukiwać moje galerie, zamiast poświęcić te kilka minut na prostą poprawkę? Tak, wiem, że moje modele mają błędy (tym bardziej te starsze). Nieraz nie udaje mi się uniknąć tego, co sam wytykam innym. Ale tym bardziej, świadomy tego co zrobiłem źle, chciałem żebyś uniknął prostego do poprawy błędu. Następnym razem nie będę przeszkadzał, będę tylko chwalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 Kuba- droczę siè z Tobą . Miałeś mnie pilnować, wiec rób to dla dobra sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Maja 2016 Autor Share Napisano 10 Maja 2016 Dziś skromnie- osłona strzelca typowa dla Marines i dopancerzenie przedniego okna MAK. Kubisz pewnie dopatrzy się pewnego drobnego faulu w oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Opancerzenie okna zapewne już przyklejone, więc nie ma tematu Całkiem nieźle to wygląda, choć do ideału zabrakło naprawdę niewiele Poprawiłbym za to coś, co się da - "zagłówek" tarczy, bo jest jeszcze trochę nie tegez. Tu masz fajne zdjęcie, zresztą tego samego Humvee, którego pokazałeś w pierwszym wpisie: http://www.network54.com/Forum/47209/thread/1404062005/Looking+for+help+on+Humvee+turret+armor+in+Falujja+1 Pod linkiem źródłowym większy format powyższego i więcej innych fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Maja 2016 Autor Share Napisano 10 Maja 2016 Kuba- czy ta osłona za plecami jest symetryczna? Wygląda, jakby z lewej strony zachodziła bardziej, niż z prawej, gdzie ogranicza ją element obrotnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Faktycznie, nie zwróciłem na to uwagi Tak, tarcza nie jest symetryczna. Masz ją niestety do zmiany - z lewej za krótko, z prawej za długo. Musisz uzupełnić element na obrotnicy, który spiłowałeś. Nie powinno być problemu, pewnie masz go na jakichś blaszkach Eduarda do M1025/M1046. Tutaj ładnie widać, dokąd sięga lewa strona tarczy: http://www.hmmwvinscale.com/hmmwvturretconfigurations.htm A tutaj widać, dokąd sięga prawa: http://www.network54.com/Forum/47209/thread/1406197227/last-1406274956/View+Thread Dobrze ją zrobił koleś od tego modelu: http://www.network54.com/Forum/110741/message/1429971154/USMC+HMMWV+in+Fallujah+ready. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Maja 2016 Autor Share Napisano 11 Maja 2016 Powstał dziś wysoki wydech i tylna osłona strzelca- tym razem mam nadzieję, że poprawna Wyklarowała się też koncepcja z udziałem głównego bohatera. Sytuacja zostanie uchwycona okiem obiektywu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Nie wiem, kto jest szybszy - poczta, że Ci to tak szybko dostarczyła, czy Ty, że tak szybko poskładałeś z tego człowieka Wyszło moim zdaniem bardzo dobrze i naturalnie. Rozumiem, że to do szyi składak z tych trumpeterowych kukiełek? Drugie pytanie - skąd plecak? Tylko ten karabin nie daje mi spokoju - M249 SAW z taką kolbą? "Tea Cup Turret" - nie widać wszystkiego, ale tym razem jest raczej dobrze Wydech też elegancki Masz fototrawione blokady włazu? Jak nie, to warto dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Maja 2016 Autor Share Napisano 11 Maja 2016 Kolbę się wymieni. Plecak z Legenda. Głowa i hełm z Airborne Miniatures. Blaszki włazu oczywiście dorobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 A jak jest wzrostowo z tymi ludkami? Gość z aparatem wygląda na większego, niż ci z tej trójcy. Czy to tylko perspektywa kłamie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Maja 2016 Autor Share Napisano 11 Maja 2016 jest wyższy i masywniejszy (jak ja ), ale to chyba perspektywa. Poza tym ludzi są różnego wzrostu- nawet w Korpusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Jasne, z ciekawości tylko pytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 ciekawy jestem efektu zmagań z kamuflażem marpat, ciekawy wątek będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Maja 2016 Autor Share Napisano 13 Maja 2016 Korpus się tworzy- od lewej w farnie bazowej, środek w trakcie i po prawej zasadniczo skończony. Zastanawiam się nad nie używaniem sido i washa do munduru, bo kolor środkowego pajacyka najbardziej mi odpowiada. Po przetarciu ciemniejszym suchym pędzlem i krawędzi jasnym powinno być ok. Oporządzenie oczywiście będzie washowane. I film dla zainteresowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi