Mikele Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 A widzisz, zdjęciem od Tombiego się zasugerowałem. Jak matowo to C8 z aero wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Maja 2016 Autor Share Napisano 19 Maja 2016 Też nie byłem tego pewien ale na szczęście jest dużo filmików robionych podczas lotu przez pasażerów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Maja 2016 Autor Share Napisano 21 Maja 2016 Mała aktualizacja. created by picasa2html.com[/size Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Maja 2016 Autor Share Napisano 22 Maja 2016 Zabrałem się w międzyczasie za złożenie skrzydeł. W pierwszej kolejności wkleiłem elementy komór podwozia i wloty przy nasadach skrzydeł. Przy tych wlotach trzeba będzie troszkę użyć papieru ściernego aby skrzydła się spasowały. created by picasa2html.com Troszku się wystraszyłem bo jedna połowa skrzydeł jest trochę zwichrowana ale po przymiarce z drugą wydaje się, że będzie dobrze. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 22 Maja 2016 Share Napisano 22 Maja 2016 W moim B777-300 od Zvezdy również przy spasowaniu na sucho skrzydła też są trochę zwichrowane, sądzę jednak, że po sklejeniu będzie już w porządku. Działaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Maja 2016 Autor Share Napisano 22 Maja 2016 Działam . Może sobie zrobię całą flotę LOT w 1/144, tak sobie myślę. Głównie starsze samoloty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Działam . Może sobie zrobię całą flotę LOT w 1/144, tak sobie myślę. Głównie starsze samoloty . miałem podobne plany; ale z racji na reglamentowany czas na sklejanie wybrałem raczej polskie katastrofy; ciekawym projektem będzie An-24 SP- LTF który rozbił sie w Polisy 2 kwietnia 1969 roku w 1:72 Amodel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 Działam . Może sobie zrobię całą flotę LOT w 1/144, tak sobie myślę. Głównie starsze samoloty . miałem podobne plany; ale z racji na reglamentowany czas na sklejanie wybrałem raczej polskie katastrofy; ciekawym projektem będzie An-24 SP- LTF który rozbił sie w Polisy 2 kwietnia 1969 roku w 1:72 Amodel Czyli Twój Ił będzie SP-LBG ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Działam . Może sobie zrobię całą flotę LOT w 1/144, tak sobie myślę. Głównie starsze samoloty . miałem podobne plany; ale z racji na reglamentowany czas na sklejanie wybrałem raczej polskie katastrofy; ciekawym projektem będzie An-24 SP- LTF który rozbił sie w Polisy 2 kwietnia 1969 roku w 1:72 Amodel Czyli Twój Ił będzie SP-LBG ?. tak dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 Też myślałem o tym, ale jakoś wolę modele samolotów które nie uległy katastrofom . No ale teraz walczę z zamknięciem kadłuba i lecą niecenzuralne słowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 Kadłub już zamknięty. Wspomagałem się tym Extra Thinem i mam nadzieję że będzie ok i kadłub nie pęknie. Ile czasu musi schnąć ten Extra Thin ?. created by picasa2html.com Powoli zabieram się za golenie podwozia i mam pytanie głównie do kolegi em, czy Gunze C 13 będzie dobre do goleni ?. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Kadłub już zamknięty. Wspomagałem się tym Extra Thinem i mam nadzieję że będzie ok i kadłub nie pęknie. Ile czasu musi schnąć ten Extra Thin ?. Kilkadziesiąt sekund ;) A do malowania C13 powinien się nadać. Jak Ci odcień po nałożeniu nie przypasuje to możesz dodać kroplę białego czy czarnego i będziesz miał taki szary, jak Ci się chce, ale on do ruskich wynalazków z tamtego okresu powinien być w punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 Dzięki Michał. Nie wiedziałem że ten klej tak szybko schnie. Myślałem że jest to coś jak zwykły klej Tamki tylko trochę rzadszy. Boję się, że jak zacznę macać kadłub swoimi wielkimi łapskami to coś pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Jak są naprężenia to daj mu trochę poschnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 Do jutra to będzie na pewno schnąć. Myślałem że może dłużej poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 Gondole silników już posklejane. Trzeba będzie użyć troszkę szpachli przy wlotach powietrza. W jednej gondoli musiałem użyć taśmy do ściśnięcia ponieważ przednia doklejana część była lekko zwichrowana. created by Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Maja 2016 Autor Share Napisano 25 Maja 2016 Kadłub już gotowy z odtworzonymi liniami podziału. Statecznik poziomy też już gotowy. W następnej kolejności zabiorę się za skrzydła, które właśnie schną po sklejeniu. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Maja 2016 Autor Share Napisano 25 Maja 2016 Ale masz skojarzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Anything's a dildo if you are brave enough. :-D Kryzys wieku średniego? Rok bym myślał i bym nie wymyślił ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Maja 2016 Autor Share Napisano 25 Maja 2016 Może ktoś się orientuje w jakim kolorze były wewnętrzne części skrzydeł pod klapami ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 (edytowane) Ciężko jakąś sensowną fotę znaleźć. www.polot.net www.samolotypolskie.pl Same klapy w całości jak skrzydła, a wewnątrz najbezpieczniej będzie dać kolor duralu (osobiście tak bym robił) lub podkładówkę. Ewentualnie w całości na biało, jak skrzydła. Edytowane 25 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Maja 2016 Autor Share Napisano 25 Maja 2016 Dzięki Michał. Ja myślałem, że jak nie znajdę info na temat koloru, to pomaluję je kolorem wnęk podwozia, czyli szarym. Może były też białe ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 http://www.primeportal.net/hangar/howard_mason2/il-62_b-2024/ Piasty kół na tych fotach można by tak ocenić. Golenie najpewniej w kolorze metalu. Ajabym wnęki zrobił na szaro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Maja 2016 Autor Share Napisano 25 Maja 2016 Golenie to chyba szare ?. W naszych iłach zauważyłem, że przednie koła mają nieco jaśniejszy kolor felg niż te z głównego podwozia. Chodzi oczywiście o odcienie szarości. Chociaż te przednie na zdjęciach wyglądają jak ciemniejszy biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi