Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chyba chcesz coś zakombinować. Tak, jak jest pomalowane jest ok dla pasażerskiego. Zrób retusz linii podziałowych panel linerem (ciągle uważam, że szary byłby niegłupim rozwiązaniem ;) ) i tyle. Jak z pędzla zaczniesz cudować jakiekolwiek przebarwienie bez zmywania to nic dobrego z tego nie wyjdzie.

• Odpowiedzi 276
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Michał ale na tej klapie położyłem łosz na goły plastik i dopiero biały. Na białym nie ma łosza.

Jaki pędzel i przebarwienia ?

Napisano

Idea jest taka, że na pomalowany model samym szarym podkladem kładę czarnego łosza. Póżniej maluję wszystko białą farbą.

Napisano

No to mały błąd się wkradł . Jak będzie za mocno to skoryguję to białym, a jak za lekko to dam szarego łosza na górę.

Napisano
Sam jestem ciekaw co z tego Ci wyjdzie. Aktualnie to chyba preshading?

No taki preshading. Też jestem ciekaw jak wyjdzie . Zawsze będzie można na górę dać łosza.

Napisano
Sam jestem ciekaw co z tego Ci wyjdzie. Aktualnie to chyba preshading?

no właśnie??

Napisano

eksperymenty mile widziane - zawsze

Napisano (edytowane)

2 katastrofy polskich IŁów 62, ostatnio oglądałem filmy o tym i tak mnie to jakoś zdołowało, że Rosjanie doskonale o tym wiedzieli, tylko o to mi chodzi.

Edytowane przez Gość
Napisano
te klapy to Twoje dzieło czy model tak zdetalizowany? Bo wyglądają przekozacko

Oczywiście zestawowe. Tak jak napisał milczacy to "Ultimate Kit" .

Napisano

W/g mnie możesz tak zostawić .Tak wygladają ,,białe pasażery,, dojdą kalkomanie i powinno sie zapełnic/ozywic poszycie .

Napisano
Kurcze zgubiłem gdzieś jedno koło podwozia głównego .

Wspólczuje. Ja przwedwczoraj myłem umywalkę i na rancie znalazłem małą blaszkę. Nawet nie wiedziałem, że się zgubiła... Jest więc szansa, że i Twoje koło się znajdzie.

Napisano

Pocieszę, że prawie wszystkie drobne części które zgubiłem, znalazłem.

Czasami przypadkiem, w najbardziej nieprawdopodobnych miejscach.

Czasami po kilku miesiącach.