TomB(raider) Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 (edytowane) Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych M9 (ACE) Armored Combat Earthmover jest to opancerzony pojazd gąsienicowy, mający na celu zapewnienie wsparcie inżynieryjnego wojsk frontowych. Używany jest przez US Army, a także w lekko zmodyfikowanej wersji przez USMC. Do jego zadań należą: niszczenie barykad, przeszkód utworzonych przez wroga, naprawa dróg, a także budowa stanowisk bojowych. M9 ACE to spychacz, koparka i wywrotka w jednym. :-) Model, który będę próbował zrobić będzie pracował w Iraku lub w Afganistanie, jeszcze nie wiem, przeglądam materiały w sieci. Na razie skłaniam się do malowania europejskiego NATO, o ile dojdę do tego etapu. W kolejnej odsłonie kilka zbliżeń ramek już bez folii, ponieważ troszkę przeszkadza w odbiorze. No i mały update: Instrukcja I jeszcze kilka zdjęć ramek: Edytowane 5 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Nowość w dziedzinie, zdaje się że jeszcze nikt go nie kleił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 No właśnie. Bardzo ciekawy pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Ciekawe toto bardzo Jednak to chyba konkurs powoduje, że pojawiają się konstrukcje mniej oczywiste Nowość w dziedzinie, zdaje się że jeszcze nikt go nie kleił. Na Armoramie ktośtam, cośtam grzebał w takim (albo takich, nie pamiętam czy było więcej niż 1 warsztat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Będę zaglądać mimo, że nie moja dziedzina, ale pojazd widzę pierwszy raz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Będę zaglądał Widzę, że nie poddałeś się z Takomem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 Dzięki za zainteresowanie. Dodałem do pierwszego posta kilka zdjęć. Pierwszy raz go widziałem w sklepie z miesiąc temu i po zerknięciu do pudełka stwierdziłem, że ten pokrak zasługuje na zakup. A konkurs mnie zmotywował do przyśpieszenia szybszego wydania kasy. No i dzisiaj jest. ;) > Panzer Machine: Jakoś pomimo swoich ułomności AMX mnie nie zniechęcił do firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Kolejny ciekawy pojazd do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 > Panzer Machine: Jakoś pomimo swoich ułomności AMX mnie nie zniechęcił do firmy. Wiesz, ja się czepiam tego Takoma wyłącznie ze względu na cenę. Za taką ceną jaką producent sobie życzy za zestaw powinna stać zupełnie inna jakość. Gdyby te zestawy były o 100-120 zł tańsze to przyjął by je z zadowoleniem i wychwalałbym te zestawy. Bo trzeba przyznać, że modele mają bardzo ciekawe czym Twój obecny warsztat jest tego dowodem. Z wielkim zainteresowaniem będę podpatrywał Twoje perypetie (zanim zacząłem Kraza lepić to sam chciałem digglera zakupić), wspierał i pomagał na tyle ile przez internety się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Witajcie. Zasiadam w pierwszym rzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 No ja też oglądam jak kiedyś stanieje to se kupie . Mógłbyś zapodać zdjęcia kalek i instrukcji malowania ( ciekawe czy jest Pustynna Burza ).Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 Oj do mnie bardzo rozmawia ten modelik. Jest taki skowyrnie pancerno/buldożerowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 7 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 7 Maja 2016 Będę zaglądał - nawet chciałem ten model kupić ostatnio. Powodzenia w konkursie! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 Ciekawostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Witamy w stajni Takoma,fajny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 Wiesz, ja się czepiam tego Takoma wyłącznie ze względu na cenę. Za taką ceną jaką producent sobie życzy za zestaw powinna stać zupełnie inna jakość. Gdyby te zestawy były o 100-120 zł tańsze to przyjął by je z zadowoleniem i wychwalałbym te zestawy. Bo trzeba przyznać, że modele mają bardzo ciekawe czym Twój obecny warsztat jest tego dowodem. Z wielkim zainteresowaniem będę podpatrywał Twoje perypetie (zanim zacząłem Kraza lepić to sam chciałem digglera zakupić), wspierał i pomagał na tyle ile przez internety się da Fakt z jednej strony masz rację, tani nie jest, ma swoje ułomności - plastik uciążliwy w odcinaniu z ramki - podatność na uszkodzenia, ale jednak detale ma ładnie zrobione (może nie wszystkie, ale jednak). Składalność też nie najgorsza. Niestety porównując do takiego Trumpetera, to moim zdaniem zawartość Takoma jest lepsza, a ostatnio Trumpeter znacznie podniósł ceny, goni Takoma. :-) No ja też oglądam jak kiedyś stanieje to se kupie . Mógłbyś zapodać zdjęcia kalek i instrukcji malowania ( ciekawe czy jest Pustynna Burza ).Pozdrawiam M1A1(HA) Proszę bardzo, skany instrukcji malowania: A teraz kilka uwag dla chcących zmierzyć się z tym modelem. Otóż jak to Takom, ma swoje potknięcia. Pierwsze - niedolana do końca część będąca komorą wyciągarki - dlaczego? - nie mam pojęcia... Lina wyciągarki, ciężko powiedzieć, czy to lina, ponieważ z tego co szukałem w sieci, to nie bardzo widać oplot. Składając pudełka na pace, zalecam ostrożność, nie przyklejajcie ich od razu. Polecam wstępnie skleić moduły i spróbować poukładać je. Mi przy montażu wyszło, że nie do końca zgrywają się z burtami. Odklejałem i przymocowałem w końcu rufę, żeby tylny lewy sześcian (nie wiem co mieści w oryginale) leżał lepiej. Uważajcie przy obcinaniu części z ramek, nie ma co przycinać tuż przy powierzchni. To wychodzi w Tamiya, ale nie tu. Tu potrafi wyrwać kawałek i trzeba uzupełniać szpachlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 Stan prac, fotki na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 No Fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Tylko ja nie widzę fotek? :( Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi