tornado Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Akryle bardzo dobrze schodzą w DOT 3 (płyn hamulcowy), stara farba złazi nawet kilka/naście dni. Aby przyspieszyć usuwanie farby model można wcześniej potraktować zmywaczem Wamod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Chciałbym się dowiedzieć ile czasu trzeba moczyć figurki w krecie żeby zeszła farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Temat już był poruszany i to chyba nawet długa rozmowa była. Wszystko tam było opisane. Ale moczyć tak "pi razy oko" jak będzie schodzić to przestać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Najlepiej włożyć części do bardzo gorącej wody ,w przypadku farby humbrola wystarczy 60 sekund potem prysznic i model czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 PROSZĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 włożyć części do bardzo gorącej wody Kreta też trzeba dodać? O gorącą wodę to sie boje troszkę, że mi zdeformuje figurki. Temat już był poruszany Nic by ci się nie stało gdybyś chociaż przesłał link. Mam przeszukać całe forum? Gdybym tak szukał bez przerwy to oczy bym miał chyba na agrafkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Ar2r nie no spoko wiem że był taki temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Dobra luz chłopaki, ale to jest chyba 3 czy 4 temat po wpisaniu w wyszukiwarke wyrazu "kret"...To tylko taka mała drobnostka. Nie bierzcie mnie za jakiego agresora, ale to nie boli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Nie bierzcie mnie za jakiego agresora Ja się też na tym forum często tego obawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Ar2r Nio wiem ale ja osobiście mam to gdzieś jak pytają a ja wiem to odpowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 ja proponuję kąpiel w cleanluxie....ruszy każdą farbę a nie zrobi krzywdy modelowi :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Witam Mam problem z pozbyciem się farby z modelu. Nadwozie modelu było pomalowane jakieś 2-3 lat temu farbą TAMIYA TS-50 mica blue w spray'u. Model jest od 2 dni w kąpieli w krecie i farba ani drgnie. Podwozie modelu było pomalowane pędzlem farbą humbrola nr 222 i bez problemu ona zeszła - ale ta malowana sprayem ani drgnie :/ Czy jest jakaś inna metoda pozbycia się farby? Z większych powierzchni nie ma problemu można zedrzeć papierem ściernym ale w zakamarkach to już tak łatwo nie będzie :( Proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 zamien kreta na dot4, powinno pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 PiQ Cleanlux i wszystko zejdzie jak byś szukał w naszym mieście pięknym to udaj się na Jagielońską tam jest taki sklep z artykułami gospodarczymi i tam mają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Oki dzięki koledzy. Będę działał zgodnie z Waszymi radami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Dot-4 bardzo osłabia plastik, staje się on potem kruchy i łatwo go złamać. Poleciłbym jednak Dot-3 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Mam jedno pytanie do dot-3 czy jak wrzucze całą kabine ze wnętrzem nic sie niestanie? z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Nic. DOT powinien zmyć farbę i chyba rozpuszcza kleje CA, ale głowy nie dam, bo nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 OK Ja tylko kleje klejem z revella i szpachlą z revella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 PiQ Cleanlux i wszystko zejdzie jak byś szukał w naszym mieście pięknym to udaj się na Jagielońską tam jest taki sklep z artykułami gospodarczymi i tam mają . Tomku W którym dokładnie miejscu jest ten sklep? Bo albo już on nie istnieje albo nie potrafie go znaleźć. W innych sklepach nie ma tego preparatu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 PiQ Ja szukałem po wszystkich marketach na próżno . Jedziesz od dworca ulicą Jagielońską dojeżdżasz do skrzyżowania ze światłami , i kierujesz się w lewo w ulicę (Zabską) chyba i tam zaraz jest taki duży sklep gospodarczy . szkoda że jestem ni na swoim kapie to bym ci mapkę posłał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Kiedyś używałem bardzo stężonego roztworu sody kaustycznej, teraz zmywacza Wamodu. Tu jego działanie; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Tomku dzięki za info już wiem gdzie to będzie PS. A ja wczoraj 2 razy przejechałem całą Jagiellońską w tą i z powrotem w żółwim tempie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Marku jak cleanlux nie pomoże to będę szukał czegoś innego ;) ale dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodmanpl Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 WoW - marek d - fajny efekt może się przydac. he he .. wamod to zrobił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi