vollff Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Klasa 3 - Pojazdy cywilne Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya Witam Zniechęcony LR Snatchem postanowiłem zbudować coś co pozwoli mi zapomniec o porażce zwanej "Black Dog" - Postanowiłem zamieszać trochę w cywilach - Zobaczymy co z tego wyjdzie Lato to czas w którym organizowane jest wiele imprez off road - Przykładem może być Poland Trophy 4x4, które organizowane jest w sierpniu. Wiele klubów konkretnych marek organizuje również swoje zloty i imprezy Ja postanowiłem zbudować coś takiego A zainspirowało mnie to zdjęcie - do podobnego efektu będę dążył A tu letni gorący filmik z LR w rolach głownych OK. Do tego projektu użyję: Pink Pantera Tamiyi A wewnątrz pudełka - różowy pedalski plastik Laczki cywilne do Toyoty od defmodel Zestaw Azimuth Ponieważ w tym modelu oświetlenie jest zrobione bardzo kiepsko - potrzebne będzie zastosowanie takiego zestawu, ktorego jeszcze nie mam - ale będze potrzebny przy pracach wykonczeniowych - więc bez ciśnienia Postaram się też użyć troche scrachu z innych modeli Oraz pozostałości defendera snatcha Zapraszam wszystkich entuzjastów off roadu to zaglądania i małego dopingu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 No świetny temat. Off Road bardzo na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 No kolor arcypedalski , będę kibicować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Off-road to moje dawne hobby, kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 No no ciekawy projekt , myślałem o czymś podobnym ale zdecydowałem się jednak na coś japońskiego . Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Fajnie! Składałem ostatnio tę Tamiyowską Panterkę. bardzo przyjemny zestawik ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 17 Maja 2016 Autor Share Napisano 17 Maja 2016 Ok no to zaczynamy Na początek transplantacja ramy Tutaj przed W trakcie : I po - pacjent przeżył Następnie pod nóż poszedł wał napędowy7 W instrukcji pisze - uciąć 15mm - no to ciach I wym momencie nastąpił ZONK :( Po przymiarce: Na szczęście ucięty kawałek poniewierał się jeszcze po biurku - więc szybka docinka i wklejka - i pacjent nadal w formie C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Ten straszny moment, kiedy miałeś uciąć część o 40mm a po pasowaniu wychodzi, że trzeba było o 4mm... U mnie w zile 157 tak samo miałem przy wałach:) Przeszczepiałem je od ziła 131 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Szkoda Snatcha, ale ten pomysł też jest fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 Witam w oczekiwaniu na nowá siatkę maskującą do Snatcha - podłubaałem przy moim drugim projekcie. Generalnie - konwersja, którą kupiłem nie nadaje sie do Pink Pantera Tamiyi. Jeśli ktoś sobie takową zamierza kupić i - to niech kupi jako bazę LR z Revella albo Italeri. Oto co do tej pory zrobiłem Cała paka zrobiona na nowo ze złomu + boki z Azymutha Ciężka sprawa generalnie - masa szlifowania, cięcia i dopasowywania - ale efekt końcowy powinien być zadowalający Mam trzy opcje kół: Cywilne (specjalnie zakupione do tego projektu) Do snatcha - tez całkiem fajnie wyglądają - po pomalowaniu na srebrno mogły by robic za cywilne oraz zwykłe stalowe I teraz pytanie do was - Które najlepiej bedą pasowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Zdecydowanie stalówki, te pierwsze nie pasują epoką i opony drogowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Do taplania w błocie to opony z jak najgłębszym bieżnikiem. Bieżnik w terenie ważniejszy od stylówy I stalowa fela więcej zniesie niż alu. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Więcej dobrej zabawy. ;) Stalową felgę można pogiąć, aluminiowe pękają. ;) A wymiana koła na miękkim podłożu to przygoda sama w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 A może by tak...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Jak błoto to stalowe ale ciekawie by na tych pierwszych też wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2016 Witam Prace nad LR trwają W zasadzie teraz stoję przed dylematem - z czego zrobić nadkola i jaki kolor nadwozia wybrać Dorobiłem wyciągarkę i przyprawiłem lampy - zaczyna to wyglądać całkiem nieźle - jeszcze tylko snorkel z dodatków zewnętrznych - i malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Jak dla mnie robisz trochę "nie po kolei". Przyklejasz kruche drobiazgi jak np. lampy, a przecież jeszcze sporo szpachlowania i szlifowania blach poszycia. np. błotników. Czy ma to jakieś uzasadnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2016 Masz rację - trochę nie po kolei - ale chciałem zobaczyć jak to będzie wyglądało - lampy nie są na stałe jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 jeśli możesz, to wymień tą "linę" z wyciągarki. Spleć ze sobą 4-5 cieniutkich drucików i uzyskasz efekt plecionej, stalowej liny. Twoja wygląda, jak drut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 jeśli możesz, to wymień tą "linę" z wyciągarki. Spleć ze sobą 4-5 cieniutkich drucików i uzyskasz efekt plecionej, stalowej liny. Twoja wygląda, jak drut.Można pleść, a właściwie skręcić wiertarką, ale czy to warto się tak bawić.Linki są bardzo tanie. Ja swojego czasu za 18 zł z przesyłką kupiłem sobie kilka rodzajów linek w kilku kolorach. Przykładowy link http://allegro.pl/linka-stalowa-0-6-mm-x-5-m-rb-model-08406-i6216466483.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 11 Lipca 2016 Share Napisano 11 Lipca 2016 Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 27 Lipca 2016 Autor Share Napisano 27 Lipca 2016 Witam LR snatcha prawie skończyłem - więc mogę się zabrać za cywila Pakę musiałem przerobić. Zywiczne boki źle wyglądały - więc pociąlem te ze 110 - tki dopasowałem i w sumie całkiem nieźle wyglądają. Przy okazji odszedł mi problem dorabiania błotników Zanianiłem drut na plecionkę w wyciągarce Parę zdjęć z postępów zdjęć - oraz ogólna koncepcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 27 Lipca 2016 Share Napisano 27 Lipca 2016 Według mnie plecionka za gruba tzn. średnica. Nie pasują mi te koła, raz że felgi za nowoczesne, a dwa że rollbar, wyciągarka i drogowy bieżnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 27 Lipca 2016 Share Napisano 27 Lipca 2016 Właściwie to mogę powtórzyć post Jakuba. Ten pałąk z tyłu jest krzywo ale rozumiem, że złożony na sucho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 27 Lipca 2016 Autor Share Napisano 27 Lipca 2016 Taka była koncepcja Dlatego takie felgi - są od toyoty hilux z menga chyba. Chyba ze macie jakiś inny pomysł na koła - to proszę o propozycje. Co do pałąka - to oczywiście jest tylko na sucho - zastanawiam się wogóle czy go dawać - chciałem się zbliżyć jak najbardziej do tego LR ze zdjecia. Przedni zderzak też chyba przerobię - na podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi