hiwis Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 (edytowane) Kolejne "48" w moim dorobku. Rewelacyjny model AFV (według mnie najlepszy model jaki miałem przyjemność sklejać) wzbogacony lufami Aber i RB, linami Eureki. Pędzlowany Tamiyą, brudzony AK-owskimi wynalazkami i po raz pierwszy "pudrami" Tamiyi (w mej opinii rewelacja). Podziękowania wszystkim za wsparcie i szczególnie koledze pankot13 za poratowanie kalkami - ten element zestawu AFV niestety nie nadawał się (zapewne "ze starości") do użytku. A oto ofiara mych poczynań : Podstawka oczywiście będzie.... w "najbliższym wolnym terminie" Edytowane 21 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Kotek jest wypiardowy i z przytupem! Co do kosmetyków Tamki to cieszę się, że się spodobały Ja mam 4 zestawy cieni, 3 kredki. Uzupełniam to dosłownie 4 pigmentami i efektami i jestem kontent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 21 Maja 2016 Autor Share Napisano 21 Maja 2016 Kotek jest wypiardowy i z przytupem! Fajnie że się podoba Co do kosmetyków Tamki to cieszę się, że się spodobały He he - dzięki Tobie kupiłem - dzięki bo spodobały się bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Malarsko niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Ładnie Ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Ładne zdjęcia i kocur. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Bardzo ładne malowanie - nienachalne ślady eksploatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 No no bardzo fajny model. A podstawka gdzie?? Wysoko podniosłeś poprzeczkę w 1:48. Będę musiał się napocić aby wykonać swojego tygryska w miarę przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 24 Maja 2016 Share Napisano 24 Maja 2016 Fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolikolos Napisano 24 Maja 2016 Share Napisano 24 Maja 2016 Podoba mi się. Wybrudzony w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 24 Maja 2016 Share Napisano 24 Maja 2016 Całość bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Bardzo ładny model. Szczególnie ślady eksploatacji fajnie wyszły. Może następny Sturmtiger? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 25 Maja 2016 Autor Share Napisano 25 Maja 2016 Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie mojego Tygryska No no bardzo fajny model. A podstawka gdzie??Wysoko podniosłeś poprzeczkę w 1:48. Będę musiał się napocić aby wykonać swojego tygryska w miarę przyzwoicie. Podstawka już tuż, tuż - pogoda ładna więc jeszcze czekam aż na niej jakieś kwiecie zakwitnie A z tą poprzeczką to niech kolega nie przesadza, jak się Pan weźmiesz za Swojego kociaka i go obsypiesz taką "biżuterią" jak w suczce to będzie co podziwiać, a mój się w końcie schowa Może następny Sturmtiger? Ciekawa propozycja ale jeszcze nie teraz (nie mam tego potwora na składzie). Następne pewnie będą (już rozgrzebane) trzy Shermany, Stug i jeszcze dwa GAZ-y AA w letnim konkursie, a może coś szarego Panzer II i Panzer 38(t) ? - coś wylosuję W każdym razie na dłużej przyciągnie mnie urocza skala "48" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dru Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 No panie dałeś czadu. Ziemia, błoto, koleiny i czort wie czego tam jeszcze a będzie prima sort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Można wiedzieć w których miejscach zastosowałeś "pudry"? Może coś więcej o tej metodzie bo jakos niewiele mi o tym wiadomo. Mam tylko pudry zestawu D i tu raczej lotnicze lub motoryzacyjne zastosowania mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Mam zestawy Tamiya Weathering A, B, C, E i wszystkie stosuję przy moich modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 25 Maja 2016 Autor Share Napisano 25 Maja 2016 Można wiedzieć w których miejscach zastosowałeś "pudry"? Może coś więcej o tej metodzie bo jakos niewiele mi o tym wiadomo. Mam tylko pudry zestawu D i tu raczej lotnicze lub motoryzacyjne zastosowania mają "Pudry" zainteresowały mnie po tym jak zobaczyłem efekt ich użycia w warsztacie kolegi cooper69, na początek kupiłem zestaw A. Stosowałem po raz pierwszy więc bardzo eksperymentalnie, najlepiej widać efekty na zdjęciach czarno-białych - te najjaśniejsze miejsca oraz na dachu wiezy. Nakładałem zestawowym gąbkowym pędzelkiem a następnie miejscami rozcierałem pędzlem. Na matowej powierzchni trzymają się bardzo dobrze, o wiele lepiej niż zwykłe pigmenty, ale nadmiar można bez problemu usunąć przy pomocy WS-a. Jak na razie z efektów jestem zadowolony, będę jeszcze dalej eksperymentował z tymi wynalazkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 8 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2016 Podstawka ukończona: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=81&p=791081#p791081 Chętnych zapraszam do podzielenia się wrażeniami/uwagami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi